Αυτός είναι ο νέος Μιχάλης Ζαμπίδης;

0
392

532856_M

Οι fans του Kickboxing τον αποκαλούν Nightmare. Είναι είκοσι έξι ετών και έχει καταφέρει να βγει πρωταθλητής Ελλάδος πέντε συνεχόμενες φορές, από το 2004 μέχρι και το 2008. Είναι αυτός που το 2013 βγήκε Best Fighter αλλά και ευρωπαϊκός πρωταθλητής ζώνης ICO.

Ο Μελέτης Κακουμπάβας έχει ύψος 1.79, βάρος 72 κιλά, είναι Πρωταθλητής Ελλάδας στο kickbox το 2004 – 2005 – 2006 – 2007 και 2008. Κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα 2006 ερασιτεχνικό, πήρε την 3η θέση στο πρωτάθλημα πυγμαχίας το 2005 και την 2η θέση στην πυγμαχία το 2006. Είναι κάτοχος επαγγελματικής ζώνης W.A.K.O. 20010 και ανακηρύχτηκε Ευρωπαϊκός πρωταθλητής ζώνης ICO 2013. Με όλα αυτά τα εύσημα, πιστεύεται ότι θα έχει ένα λαμπρό μέλλον και ότι πιθανότατα θα μπορούσε να διαδεχτεί τον Μιχάλη Ζαμπίδη.

Ο αθλητισμός του άρεσε πάντα και άρχισε να ψάχνει κάτι που να είναι πιο ρεαλιστικό και μαχητικό ταυτόχρονα. Επηρεασμένος όπως οι περισσότεροι πιτσιρικάδες από ταινίες με ήρωα τον Bruce Lee, αποφάσισε να δοκιμάσει πολλές πολεμικές τέχνες μέχρι να καταλήξει στο kickboxing. Δεκαέξι ετών δοκίμασε μια προπόνηση στην Χαλκίδα και έμεινε για δέκα χρόνια. Παράλληλα τελείωνε το Τεχνικό Σχολείο με ειδικότητα ψυκτικού.

Ο πρώτος του αγώνας ήταν και η πρώτη του ήττα. Έχασε την πρώτη φορά και είχε στεναχωρηθεί αφάνταστα. Τώρα που το ξανασκέφτεται πιστεύει ότι έπαιξε πολύ νωρίς και ότι δεν ήταν σωστά προετοιμασμένος. Πείσμωσε όμως και συνέχισε πιο δυνατά τις προπονήσεις. Ύστερα πια ερχόντουσαν μόνο επιτυχίες και νίκες και τώρα πια έχει συμμετάσχει σε 160 παιχνίδια, ερασιτεχνικά και επαγγελματικά

«Κάτι καλό που έχουμε οι αθλητές είναι ότι είμαστε πολύ πειθαρχημένοι και ελέγχουμε τα νεύρα μας. Είμαι καθαρά επαγγελματίας αθλητής και προσέχω, έτσι ώστε να μπορώ να προσφέρω για πολλά χρόνια ακόμα». Μελέτης Κακουμπάβας

Για τον τίτλο του best fighter λέει ότι ήταν ένας αγώνας ρεβάνς. Ο αντίπαλος του στο παρελθόν ήταν και η μεγαλύτερη του ήττα και βρέθηκαν στο τέλος σαν ζευγάρι της βραδιάς. Τον κέρδισε με knock out και ο τίτλος που του έδωσαν ήταν μεγάλης συναισθηματικής αξίας για εκείνον: «Δεν το βλέπω εκδικητικά, με πολλούς αντιπάλους είμαι φίλος. Το βλέπω καθαρά αγωνιστικά, όταν είμαι μέσα στο ring δεν υπολογίζω τίποτα γιατί ξέρω ότι πρέπει να τον κερδίσω. Απωθημένα δεν υπάρχουν στον αθλητισμό, απλώς πρέπει να δουλέψεις σκληρά στις προπονήσεις και να έχεις έναν στόχο. Ξέρεις ότι πρέπει να ανέβεις στο ring και να είσαι 100% έτοιμος.» λέει πολύ σωστά ο ίδιος.

maxresdefault (1)

Ο Μελέτης έχει πάρει μέρος σε αγώνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

1Q_M

Η προπόνηση του περιλαμβάνει crossfit, βάρη και πολύ τρέξιμο. Oι προπονήσεις αυτές είναι πάντα διπλές, πρωί και βράδυ.

1A_M

Για το μέλλον του αυτό που θέλει είναι να καταφέρει να αντιμετωπίσει ότι καλύτερο υπάρχει στην κατηγορία του, στα 70 κιλά.

1W_M

O Μελέτης Κακουμπάβας, είναι επαγγελματίας αθλητής kickboxing, ενώ παράλληλα κάνει μάθημα kickboxing και cross training στον αθλητικό πολυχώρο Αμφιάλης.

1387028657_newsimg5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.