Αυτός ο μικρός φτιάχνει το Ελληνικό Face Book

0
1158

020216133148_8475

Είναι μόλις 19 ετών, πρωτοετής φοιτητής στο Tμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και η καριέρα του ήδη τρέχει…με χίλια! Έχει στήσει 5 start-up, έχει δουλέψει στο Ντουμπάι και φτιάχνει το ελληνικό «Facebook»

O Γιάννης Μπάτας έχει στήσει πέντε start-up, έχει δουλέψει με μεγάλο μισθό στο Ντουμπάι, έχει βραβευθεί σε πολλούς διαγωνισμούς καινοτομίας και είναι δικτυωμένος με δεκάδες ταλαντούχους νέους από όλο τον κόσμο, με τους οποίους συνεργάζεται για την υλοποίηση πολύ φιλόδοξων projects. Και όλα αυτά ξεκίνησαν από την Β΄ Λυκείου, όταν συμμετείχε στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση».

Το παιδί όμως αυτό, δεν είναι ένα κανονικό παιδί. Από τα 10 του είχε πειραματιστεί με την επιχειρηματικότητα -εκδίδοντας περιοδικά που τα πουλούσε σε συγγενείς και φίλους- και έτσι κατάλαβε ότι αυτό το πρόγραμμα ήταν η μεγάλη του ευκαιρία. Η ευκαιρία να μάθει στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πώς να στήνει μια επιχείρηση αλλά και να καταφέρει να διεκδικήσει -μαζί με τους συμμαθητές του- πανελλαδικές και πανευρωπαϊκές διακρίσεις στους διαγωνισμούς που διοργανώνει ο παγκόσμιος εκπαιδευτικός οργανισμός. Παιδεύτηκαν για καιρό να βρουν ένα καινοτόμο προϊόν για την επιχείρησή τους. Η ιδέα του “My Pharmacy” του ήρθε στο παρά πέντε της συμμετοχής τους στην εμπορική έκθεση όπου θα παρουσίαζαν όλα τα σχολεία τα προϊόντα τους. Η ομάδα την αγκάλιασε με ενθουσιασμό και την υλοποίησαν σε χρόνο-ρεκόρ.

Τι έχει σκεφτεί και έχει φτιάξει ο Γιάννης

  • Το «My Pharmacy» είναι μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα όπου καταγράφονται τα φάρμακα του οικιακού φαρμακείου και υπενθυμίζει στον χρήστη πότε λήγουν, έτσι ώστε αν δε τα χρειάζεται πια, να τα δωρίζει στα κοινωνικά φαρμακεία της χώρας.
  • Το «Tripsleep», είναι μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, που με τη βοήθεια GPS, ειδοποιεί τον επιβάτη Μέσων Μαζικής Μεταφοράς όταν κοντεύει να φτάσει στον προορισμό του, έτσι ώστε να μπορεί να κοιμηθεί χωρίς να φοβάται ότι μπορεί να χάσει τη στάση στην οποία θέλει να κατέβει. Μέσα σε 3 μήνες, η εφαρμογή είχε 3.000 downloads.
  • Το «Instashop», μία εφαρμογή παραγγελιών στο σούπερ-μάρκετ και παράδοση στο σπίτι σε 20 λεπτά. Η εφαρμογή πήρε χρηματοδότηση 250,000 ευρώ και λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στο Dubai.
  • Το «Tailwise» το οποίο κατέκτησε το δεύτερο βραβείο στο φοιτητικό διαγωνισμό καινοτομίας «Καινοτομώ-Τολμώ-Επιχειρώ». Μέσω της πλατφόρμας www.tailwise.com οι χρήστες θα μπορούν να καταχωρούν τη δική τους αγγελία «χάθηκε», «βρέθηκε» ή «χαρίζεται» με τα στοιχεία του κατοικίδιου τους και τα προσωπικά τους στοιχεία επικοινωνίας. Έτσι, όποιος βρει το κατοικίδιο τους μέσω της ιστοσελίδας θα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του.
  • Και τώρα δουλεύει το «Vound», που είναι η ανάπτυξη ενός φιλόδοξου δικτύου Social Media, τύπου Facebook.

giannnis-bus4

Στα 19 του χρόνια, o Γιάννης Μπάτας έχει ήδη φοβερές εμπειρίες, παγκόσμιες γνωριμίες και σημαντικά κέρδη, μέσω διαφημίσεων, από τις start-up του. Ποιο πιστεύει ο ίδιος ότι είναι το κλειδί της επιτυχίας του;

«Η καλή επικοινωνία και συνεργασία με άλλους ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά και θέληση να πετύχουν. Οι μονάδες ονειρεύονται αλλά δεν υλοποιούν τίποτα. Οι δυνατές ομάδες πετυχαίνουν τα πάντα».

giannnis-bus3

giannnis-bus1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.