Αφήστε τους να πάνε στις πουτάνες

Η έκθεση του Βρετανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Υποθέσεων προκάλεσε σοκ: «Οι άνδρες χρειάζονται περισσότερο σεξ από τις γυναίκες - Αφήστε τους να πηγαίνουν με πόρνες». Έτσι είπαν… μην τα βάζετε μαζί μου, δεν φταίω εγώ!

0
1400

Η έκθεση του Βρετανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Υποθέσεων προκάλεσε σοκ: «Οι άνδρες χρειάζονται περισσότερο την ερωτική πράξη από τις γυναίκες – Αφήστε τους να πηγαίνουν με πόρνες». Έτσι είπαν… μην τα βάζετε μαζί μου, δεν φταίω εγώ!

Απ’ την μια η απαίτηση της Διεθνούς αμνηστίας να αποποινικοποιήσει την πορνεία, και απ’ την άλλη η έκθεση των επιστημόνων στην Βρετανία έχουν προκαλέσει παγκόσμιο σοκ. Λένε μάλιστα στην Βρετανία, ότι η αποποινικοποίηση της πορνείας θα μπορούσε να οδηγήσει στη μείωση των βιασμών και των επιθέσεων σε βάρος γυναικών και χαρακτήρισαν αναποτελεσματικές και σπατάλη δημοσίου χρήματος τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να ελεγχθεί η σωματεμπορία.
Η βιομηχανία του έρωτα στη Βρετανία – που υπολογίζεται ότι αποφέρει 4 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως – θα εξακολουθήσει να ακμάζει καθώς οι άνδρες έχουν πολύ μεγαλύτερη επιθυμία για ερωτική συνεύρεση από τις γυναίκες και η ζήτηση για τέτοιου είδους διασκέδαση από τους άνδρες “αυξάνεται και είναι αδύνατον να ξεριζωθεί”, υποστηρίζεται στην έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ινστιτούτο Οικονομικών Υποθέσεων.

Οι άνδρες θα ήθελαν να κάνουν έρωτα με συχνότητα διπλάσια από εκείνη που επιθυμούν οι γυναίκες.

Αυτό το χάσμα στη σεξουαλική επιθυμία μεταξύ ανδρών και γυναικών αυξάνεται με τον χρόνο και δεν μπορούμε να το απορρίψουμε ως έναν ξεπερασμένο πατριαρχικό μύθο, όπως υποστηρίζουν μερικές φεμινίστριες, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κοινωνιολόγος και συγγραφέας της μελέτης. Δεν παραδέχεται τον ισχυρισμό ότι η πορνεία, η πορνογραφία και οι αισθησιακοί, πριβέ χοροί μπορεί να είναι επιζήμιοι για την κοινωνία και να προωθούν τους βιασμούς και τη βία σε βάρος των γυναικών, υποστηρίζοντας αντίθετα ότι μπορεί ακόμη και να βοηθούν στον περιορισμό τέτοιου είδους εγκλημάτων.
Νόμοι που νομιμοποιούν ή αποποινικοποιούν το εμπόριο του έρωτα έχουν ήδη περάσει στην Ολλανδία, τη Γερμανία και τη Νέα Ζηλανδία. Άλλες χώρες, όπως η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ισλανδία, ο Καναδάς και η Βόρεια Ιρλανδία έχουν υιοθετήσει το λεγόμενο “σκανδιναβικό μοντέλο” που στοχεύει στην τιμωρία των πελατών, όχι όμως και των προσώπων που οδηγούνται στην πορνεία. Εδώ βέβαια γελάμε όλοι, μια και οι νόμοι περί πορνείας είναι πεπαλαιωμένοι, λανθασμένοι και περιττοί. Η αποποινικοποίηση είναι ο μοναδικός εφικτός τρόπος για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός.
Η έκθεση αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ημέρες μετά το σάλο που προκάλεσε μια πρόταση της Διεθνούς Αμνηστίας που τασσόταν υπέρ της αποποινικοποίησης της πορνείας. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε κατηγορηματικά από τις οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών αλλά και από προσωπικότητες διεθνούς κύρους. Η πορνεία μπορεί να είναι νόμιμη στη Βρετανία, αλλά είναι παράνομο να διατηρεί κανείς οίκο ανοχής, να εργάζονται πολλές ιερόδουλες μαζί στον ίδιο χώρο και να “ψαρεύουν” πελάτες.

Οι άνδρες διατυπώνουν εύκολα τις ιστορίες τους με ερωτικές εμπειρίες και επιθυμίες, ενώ οι γυναίκες υποβαθμίζουν τις δικές τους.

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.