Βαθιές εισπνοές…

1
687
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΥπάρχουν μέρες που για ανεξήγητους (;) λόγους είμαστε στα κακά μας τα χάλια. Και λέμε ανεξήγητους για να μην το ψάξουμε… και μας τρομάξει. Γιατί δεν υπάρχουν λόγοι ανεξήγητοι. Όλα έχουν μια εξήγηση…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Νίκος Μουρατίδης

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα οι καλοί φίλοι, που όταν σε ακούνε στο τηλέφωνο κάπως, ανησυχούν κι’ έρχονται να σε δουν. Έτσι έγινε και στην περίπτωση μου. Ήρθε φίλος και κατάφερε να με ξεκολλήσει και να με βγάλει έξω απ΄ τα τείχη. Με τον τρόπο του, με πήρε απ’ το χέρι και με οδήγησε έξω. Άφησα πίσω μου τα δυσθεώρητα τείχη της μελαγχολίας, του σπιτιού μου και της Αθήνας…. Με ανέβασε στην Πάρνηθα.

Και ομολογώ δεν είχα ξαναπάει ΠΟΤΕ στην ζωή μου. Σήμερα το συνειδητοποίησα. Δεν είχα ανέβη ποτέ στην κορυφή της Πάρνηθας. Δεν είχα αντικρύσει αυτό το μεγαλειώδες θέαμα της πρωτεύουσας από τόσο ψηλά, δεν είχα ξαναδεί όλη αυτή τη φύση τόσο κοντά μου, δεν είχα δει τα καμένα, δεν είχα πάει ποτέ στο καταφύγιο Μπάφι.

Η βόλτα στο δάσος, τα ρυάκια που κυλούσαν στα πόδια μας, τα χιλιάδες πεύκα και μετά στην κορυφή τα έλατα, ο λαμπερός ήλιος, το καθαρό, το πεντακάθαρο οξυγόνο και φυσικά η κουβεντούλα τα θεράπευσαν όλα. Βαθιές εισπνοές αέρα μαζί και αισιοδοξίας.

Ήπιαμε τα τσίπουρα μας στο καταφύγιο αραχτοί στους ξύλινους χειροποίητους πάγκους ανάμεσα σε σκυλιά και γατιά που λιάζονταν, φάγαμε, ανταλλάξαμε και μερικές ιστορίες με τους ανθρώπους εκεί και γυρίσαμε.Όλα είχαν περάσει………………

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το μεγαλειώδες θέαμα της πρωτεύουσας από ψηλά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το θέαμα των καμένων είναι οδυνηρό. Πραγματικά παθαίνεις σοκ, όταν μετά από χιλιόμετρα δάσους αντικρίζεις αυτό το θέαμα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με την πάροδο των χρόνων οι καμένοι κορμοί έχουν γίνει έτσι. Άσπροι.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μια ματιά από το καταφύγιο Μπάφι.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η γη ξαναγεννιέται και η φύση οργιάζει

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Περάσαμε χιλιόμετρα ακαλαισθησίας, τσαπατσουλιάς και κιτσαριού, αλλά στο τέλος φτάσαμε στο δάσος. Στον παράδεισο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Σωτήρης λιάζεται και ούτε που μας δίνει σημασία

1 COMMENT

  1. Πολλοί “παράδεισοι” είναι δίπλα μας και τους αγνοούμε. Χρειάζεται ο σύντροφος/καταλύτης για να τους ανακαλύψουμε. Ποτέ όμως δεν είναι αργά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.