Βασίλεψε για 45 χρόνια…

… παρ’ όλο που ο Πάπας την μισούσε, παρ’ όλο που οι καθολικοί της έκαναν πόλεμο, παρ’ όλο που οι εχθροί της την έλεγαν «μπάσταρδο» ή «κόρη της πόρνης». Η Ελισάβετ Α΄ (Elizabeth I), ήταν βασίλισσα της Αγγλίας και της Ιρλανδίας από το 1558 μέχρι τον θάνατο της το 1603. Η άτεκνη Ελισάβετ, μερικές φορές αποκαλούμενη και Παρθένος Βασίλισσα, ήταν η πέμπτη και τελευταία μονάρχης της δυναστείας των Τυδώρ.

0
1182

παρ’ όλο που ο Πάπας την μισούσε, παρ’ όλο που οι καθολικοί της έκαναν πόλεμο, παρ’ όλο που οι εχθροί της την έλεγαν «μπάσταρδο» ή «κόρη της πόρνης». Η Ελισάβετ Α΄, ήταν βασίλισσα της Αγγλίας και της Ιρλανδίας από το 1558 μέχρι τον θάνατο της το 1603. Η άτεκνη Ελισάβετ, μερικές φορές αποκαλούμενη και Παρθένος Βασίλισσα, ήταν η πέμπτη και τελευταία μονάρχης της δυναστείας των Τυδώρ.

Είναι η Τρίτη κατά σειρά βασίλισσα της Αγγλίας με περισσότερα χρόνια στο θρόνο. Η τωρινή Βασίλισσα Elizabeth Β΄ βρίσκεται στον θρόνο 65 χρόνια, η Queen Victoria βασίλεψε για 63 χρόνια και η Ελισάβετ Α΄ για 45 χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων η παγκόσμια ισχύς και επιρροή της Αγγλίας ενισχύθηκε σημαντικά. Στο εσωτερικό της χώρας η βασιλεία της σημαδεύτηκε από έντονες θρησκευτικές ζυμώσεις – Προτεστάντες εναντίον καθολικών.

BBC, The Virgin Queen, Anne-Marie Duff, Tom Hardy, Τηλεόραση, Η Παρθένος Βασίλισσα

Μόλις ολοκλήρωσα την τηλεοπτική σειρά του BBC, παραγωγής 2005, με τίτλο The Virgin Queen με πρωταγωνίστρια την φανταστική ηθοποιό AnneMarie Duff. Η σειρά δεν εμβαθύνει στα πολιτικά, αλλά δίνει βάρος στην προσωπική της ζωή και στην σχέση της με τον Robert Dudley. Η κόρη του Βασιλιά Ερρίκου με την Άννα Μπολέϊν (ένας γάμος που δεν αναγνωρίστηκε από τον Πάπα), όταν ενηλικιώθηκε βρήκε τον εαυτό της στην δίνει του κυκλώνα. Απομονωμένη, εξορισμένη μέχρι και φυλακισμένη. Ο ξαφνικός θάνατος της ετεροθαλούς αδελφής της, Βασίλισσας Μαίρης, την έφερε ξαφνικά στην εξουσία, και έγινε μια από τις πιο πετυχημένες γυναίκες εστεμμένες της Μεγάλης Βρετανίας.

Στον ρόλο της Queen Elizabeth A΄, η AnneMarie Duff και στο ρόλο του Robert Dudley ο Tom Hardy

BBC, The Virgin Queen, Anne-Marie Duff, Tom Hardy, Τηλεόραση, Η Παρθένος Βασίλισσα

Queen Elizebeth και Robert Dudley: Ήταν ερωτευμένοι, αλλά υποτίθεται ότι ποτέ δεν είχαν κάνει έρωτα.

BBC, The Virgin Queen, Anne-Marie Duff, Tom Hardy, Τηλεόραση, Η Παρθένος Βασίλισσα

Η AnneMarie Duff, επειδή παίζει την Ελισάβετ σε όλες τις ηλικίες, στο 4ο επεισόδιο εμφανίζεται όπως την βλέπετε. Πολλές ώρες στο μακιγιάζ πριν από κάθε γύρισμα.

Η σειρά του BBC διαρκεί μόλις 4 επεισόδια, ζουμερά, χωρίς πλατειασμούς και «ξεχειλώματα».

Cinema, movies, TV, Queen Elizabeth II

Μερικές από τις πιο σπουδαίες ηθοποιούς έχουν παίξει κατά την διάρκεια των χρόνων την Βασίλισσα Ελισάβετ A΄: Cate Blanchett, Vanessa Redgrave, Hellen Mirren, Glenda Jackson, Bette Davis.

—————————–

Δείτε το trailer της σειράς The Virgin Queen

——————————-

Στην ενότητα ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ θα βρείτε πολλά άρθρα για τηλεοπτικές σειρές

https://www.nikosonline.gr/category/τηλεόραση/

BBC, The Virgin Queen, Anne-Marie Duff, Tom Hardy, Τηλεόραση, Η Παρθένος Βασίλισσα BBC, The Virgin Queen, Anne-Marie Duff, Tom Hardy, Τηλεόραση, Η Παρθένος Βασίλισσα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.