Βραβείο σε Έλληνα ρεπόρτερ!

0
109

mario-christodoulou2

Στην Αυστραλία βέβαια. Που περιμένατε; Εδώ; Εδώ οι ρεπόρτερ ασχολούνται με άλλα πράγματα. Τα κανάλια της διαπλοκής δεν αφήνουν κανέναν και τίποτα να ξεσκεπαστεί. Είπαμε, είμαστε η Νο 1 χώρα σε διαφθορά!

Το ελληνικό δαιμόνιο όταν βρίσκεται στο εξωτερικό διαπρέπει, κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες και φαίνεται ότι βρίσκει άξιους εκπροσώπους όχι μόνο στις τέχνες, στις επιχειρήσεις και στον χώρο της καινοτομίας αλλά και στη δημοσιογραφία. Η πιο πρόσφατη απόδειξη είναι ο ομογενής δημοσιογράφος από την Αυστραλία Μάριος Χριστοδούλου, ο οποίος εργάζεται στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό ίδρυμα ABC και τιμήθηκε με το βραβείο Gold Walkley, το οποίο αποτελεί την κορυφαία δημοσιογραφική διάκριση για τη χώρα.

Συγκεκριμένα, το μοιράστηκε με την Deb Masters, επίσης από το ABC, και την Adele Ferguson, από το συγκρότημα Fairfax, για ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ τους, που προκάλεσε αίσθηση στην άλλη πλευρά της υφηλίου. Ο Μάριος Χριστοδούλου μετά από πολύμηνη έρευνα με τις δύο συνεργάτιδες του προχώρησαν στην παραγωγή μίας σειράς εκπομπών με τον τίτλο «Banking Bad». Αποτέλεσμα των εκπομπών ήταν να ξεσκεπαστεί η υπόθεση απίστευτης κερδοσκοπίας της τράπεζας Commonwealth σε βάρος φτωχών πελατών της. Ο σάλος και οι προεκτάσεις του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ προκάλεσαν σειρά δημοσιευμάτων εναντίον του συγκεκριμένου πιστωτικού ιδρύματος, με αποτέλεσμα τελικά η τράπεζα να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να αποζημιώσει τα θύματά της.

Ο Μάριος Χριστοδούλου κάνει ρεπορτάζ για την εβδομαδιαία εκπομπή «Four Comers» του ABC.

Group-shot

Deb Masters, Adele Ferguson και Μάριος Χριστοδούλου

b4d-vyqcmaadaa8_jpglarge

mario-christodoulou1

———————————

Ακολουθήστε μας

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here