Βρετανικό δράμα εποχής

Δεν είναι υπερπαραγωγή με σκηνές πολέμου, με χιλιάδες κομπάρσους κτλ. κτλ. αλλά είναι ένα ωραιότατο και καλοδουλεμένο δράμα εποχής. Βασίζεται περισσότερο στις συγκρούσεις των χαρακτήρων και στις ίντριγκες, παρά στα σπέσιαλ εφέ και στα εντυπωσιακά τοπία.

1
212

Δεν είναι υπερπαραγωγή με σκηνές πολέμου, με χιλιάδες κομπάρσους κτλ. κτλ. αλλά είναι ένα ωραιότατο και καλοδουλεμένο δράμα εποχής. Βασίζεται περισσότερο στις συγκρούσεις των χαρακτήρων και στις ίντριγκες, παρά στα σπέσιαλ εφέ και στα εντυπωσιακά τοπία.

Το The White Queen είναι μια τηλεοπτική σειρά 10 επεισοδίων, βασισμένη στα ιστορικά μυθιστορήματα της Philippa Gregory, The CousinsWar (The white Queen, The Red Queen και The Kingmakers Daughter). Παίχτηκε στο 2013, αλλά εγώ το είδα τώρα.

Η υπόθεση μας πάει πίσω στο 1464, όταν το Βρετανικό έθνος ήταν σε πόλεμο, προσπαθώντας να επιβληθεί ο οίκος του York ή ο οίκος του Lancaster. Πολλές ίντριγκες, δυνατές συγκρούσεις χαρακτήρων και συμφερόντων, ένας νεαρός βασιλιάς υπό αμφισβήτηση, και τρεις γυναίκες που λυσσάνε για δύναμη και εξουσία. Η Elizabeth Woodville, η Margaret Beaufort και η Anne Neville.

1Q_Mλλ

Στους βασικούς ρόλους παίζουν οι:

  • Rebecca Ferguson (Elizabeth Woodville)

  • Max Irons (Edward IV της Αγγλίας)

  • Faye Marsay (Lady Anne Neville)

  • Amanda Hale (Lady Margaret Beaufort)

max irons, white queen

white queen, max irons, rebecca ferguson

Η σειρά γυρίστηκε κυρίως στο Βέλγιο και έχει πάρει δεκάδες βραβεία. Στις Χρυσές Σφαίρες του 2014, κέρδισε τα βραβεία:

  • Best Mini-Series or Motion Picture Made for Television

  • Best Performance by an Actress in a Mini-Series or a Motion Picture Made for Television – (Rebecca Ferguson)

  • Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Series, Mini-Series or Motion Picture Made for Television – (Janet McTeer)

1_M

 The White Queen, : King Edward IV (MAX IRONS), Lord Warwick (JAMES FRAIN)

——————————-

Δείτε το trailer της σειράς

———————————-

the_white_queen_0

Η Rebecca Louisa Ferguson Sundström (γεννημένη στις 19 Οκτωβρίου του 1983), είναι γνωστή με σαν Rebecca Ferguson, και είναι Βρεττανο- Σουηδέζα.

The White Queen, MAX IRONS

Ο Maximilian Paul DiarmuidMaxIrons (γεννημένος στις 17 Οκτωβρίου του 1985), είναι Αγγλο-Ιρλανδός ηθοποιός και πρώην μοντέλο. Πριν παίξει στο The White Queen είχε πάρει και μερικούς άλλους ρόλους. Είναι γιος του ηθοποιού Jeremy Irons.

1 COMMENT

  1. Αυτο πρεπει να το δω, μου αρεσουν παρα πολυ ταινιες σαν αυτες.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.