Βόρεια Μακεδονία λοιπόν….

Το όνομα λοιπόν της Macedonia – έτσι την ήξερε όλος ο πλανήτης αυτήν την χώρα- από δω και πέρα θα είναι Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας ή Republic of North Macedonia, ή Severna Macedonja, ή Сјеверна Македонија.

4
1365

Το όνομα λοιπόν της Macedonia – έτσι την ξέρει όλος ο πλανήτης αυτήν την χώρα – από δω και πέρα θα είναι Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας ή Republic of North Macedonia, ή Severna Macedonja, ή Сјеверна Македонија.

Ουρλιάζει ο κόσμος, κυρίες τηλεφωνούν στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και κλαίνε, μερικοί μάλιστα λέει ότι έχουν φτάσει λίγο πριν το εγκεφαλικό. Άσε δε, όταν μπεις στο Face Book… εκεί να δεις τι γίνεται. Ένας άλλος κόσμος. Όλοι οι αμόρφωτοι και οι ημιμαθείς κάθονται με τις βερμούδες και τους φραπέδες στα μπαλκόνια ή στις καφετέριες  γράφοντας όποια αρχιδιά έρθει στο κεφάλι τους, παριστάνοντας τους “πατριώτες”!

Republic of North Macedonia, voria macedonia,

Το θέμα μας όμως είναι η Νέα Δημοκρατία.

Η μεγάλη υποκρισία της Ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι δεν προσπάθησε ουσιαστικά να λύσει το Σκοπιανό για πάνω από 20 χρόνια. Το 1994 ο αποθανών Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έλεγε: «Εγώ δέχομαι συζήτηση για μικτή ονομασία, το είπα καθαρά, το λέω και πάλι, ενδεχομένως Σλαβομακεδονία είχα προτείνει (…) κατά την άποψη μου πρέπει η Ελλάς να δεχθεί γιατί αλλιώς, αν δεν δεχθεί, θα πάμε σε σκέτη “Μακεδονία”».

Ο Μητσοτάκης υποστήριζε, μάλιστα πως: «είναι απαράδεκτη υποκρισία εν ονόματι της εθνικής υπερηφάνειας και της εθνικής αδιαλλαξίας να δεχόμαστε να μείνει αυτή η χώρα, αυτό το κράτος με το όνομα “Μακεδονία” και να μην δεχόμαστε να μείνει με ένα σύνθετο όνομα».

Ύστερα λοιπόν τις αποτυχίες του Σαμαρά, την F.Y.R.O.M, την είπανε Μακεδονία περίπου140 χώρες και όλοι οι παγκόσμιοι άτλαντες. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμφωνούσε για σύνθετη ονομασία και τώρα –ως γνήσιος κωλοτούμπας πολιτικός- λέει άλλα.

Για να τελειώνουμε: Οι μαλάκες που αποτελούν την σημερινή κυβέρνηση, “φορτώθηκαν” (σαν μαλάκες) το θέμα που απέφευγαν επί δεκαετίες ολόκληρες η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Και οι μαλάκες κατάφεραν να περάσουν την ονομασία Βόρεια Μακεδονία. (Έλα όμως που σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και απειλών της Τουρκίας, εμάς δεν μας αρέσει!)

 • Όχι δεν θέλω να πάρουν το όνομα Μακεδονία!!!!
 • Μα το έχουν χρυσή μου λέμε. Το όνομα Μακεδονία το έχουν. Έτσι τους λένε όλοι- σε όλο τον πλανήτη….  σκοπός μας είναι αυτό να αλλάξει…. 

Περιμένουμε λοιπόν να….

 • Αλλάξουν το Σύνταγμα τους, ώστε να λέει πως δεν έχουν σχέση με την αρχαία Μακεδονία,
 • Να γκρεμίσουν όλα αυτά τα Kitsch αγάλματα του Μεγάλου Αλέξανδρου,
 • Να αλλάξουν όνομα σε αεροδρόμια και εθνικές οδούς,
 • Να αλλάξουν τα βιβλία της Ιστορίας τους,

Μήπως θέλετε να θίξουμε και το θέμα της Βουλγαρίας;

Η μισή Βουλγαρία που ονομάζεται Βόρειος Θράκη μήπως κι αυτή είναι εχθρός και να κάνουμε συλλαλητήρια διότι έκλεψε τον πολιτισμό της Θράκης; Στην Βουλγαρία λοιπόν ανήκει και είναι μεγάλο μέρος της η Сјеверна Тракија – Βόρεια Θράκη (προφέρεται Σεβέρνα Θράκια). Μας έχουν κλέψει το όνομα; Η Θράκη ήταν/είναι ελληνική, ή ήταν μια χώρα που την “έκλεψαν”, οι Έλληνες, οι Βούλγαροι και οι Τούρκοι; (Α γεια σου!)

Republic of North Macedonia, voria macedonia,

Το μπλε που βλέπετε μέσα στην Βουλγαρία λέγεται «Βόρεια Θράκη». Τα δύο κίτρινα είναι η Θράκη και η Τουρκία, δηλαδή η Ανατολική Θράκη… (ή ανατολική Ρωμυλία). Κοινώς λοιπόν την Θράκη την καταπάτησαν Έλληνες, Βούλγαροι και Τούρκοι αφανίζοντας τον περήφανο και ανεξάρτητο λαό της…

Skopje-Eye-Bridge-Dennis-Jarvis

Τα ξένα sites κάτω από αυτήν την φωτογραφία γράφουν: View of the new Archeological Museum of Macedonia from The Art Bridge … The Kitsch Bridge! χαχαχαχαχααααααα  Πιο kitsch πεθαίνεις…..

Skopje-Eye-Bridge-Dennis-Jarvis

Οι Έλληνες καμαρώνουμε και θεωρούμε απογόνους του Μεγαλέξαντρου μια φυλή στο Αφγανιστάν, αλλά βγάζουμε σπυράκια όταν κάποιοι γείτονες θέλουν να έχουν κι΄ αυτοί ως πολιτιστική τους κληρονομιά τον Μεγαλέξανδρο;

Republic of North Macedonia, voria macedonia,

Republic of North Macedonia, voria macedonia,

Τόσο Kitsch αισθητική, τόσο Kitsch πόλη δεν υπάρχει – στην Ευρώπη τουλάχιστον.

Republic of North Macedonia, voria macedonia,

Πίσω και σας έφαγα λαμόγια… (λέει ο Κασιδιάρης)

Republic of North Macedonia, voria macedonia,

Ο καλλιτέχνης δεν άντεξε… σ΄ αυτό το απαίσιο έργο του κατάφερε να δώσει σχήμα στο πέος κάτω από το ύφασμα! 

Republic of North Macedonia, voria macedonia,

Να ρωτήσουμε και το λαό να μας πει την γνώμη του;

Republic of North Macedonia, voria macedonia,

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. με την ουσιωδη διαφορα οτι οι Αφγανοι μιλανε οτι ειναι Ελληνες ενω οι Σκοπιανοι οτιοι Μακεδονες ηταν Σλαυοι…και εχουν αλυτρωτικες αρα εχθρικες σκεψεις προς την Ελλαδα…..

 2. Φίλτατε Νίκο δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα για την Ελλάδα, που να απαιτεί λύση…
  Αυτοί είχαν το πρόβλημα, πως θα μπουν σε ΝΑΤΟ & Ε.Ε……
  140 τους αποκαλούν “ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ”……
  Εμας γιατί μας ζαλίζετε,
  Ο μισός αλβανικός πληθυσμός βρίσκεται στην Ελλάδα…και φοβόμαστε τη μεγάλη Αλβανία….;

 3. Για να προσθέσω πως ο Σαμαράς σαν υπ.εξ. ηταν πρώτος που υπέγραψε σε επίσημο έγγραφο της ΕΟΚ την ύπαρξη του ονόματος Μακεδονία. Κάτι που υπήρχε από την δεκαετία του 70 αλλά ποτέ σε επίσημο χαρτί της ΕΟΚ

 4. Είναι όντως πολλές οι αλλαγές που περιμένουμε από ένα έθνος να κάνει. Αλλά οι γείτονές μας πήραν την πρωτοβουλία να πιστέψουν και να περάσουν στο λαό τους τόσα ψέματα. Αντί να βρουν τα θετικά πράγματα στη δική τους κουλτούρα και να τα βγάλουν προς τα έξω. Αν δεν έχουν πρέπει να τα δημιουργήσουν. Και γι’ αυτό πρέπει τώρα να τα αλλάξουν όλα.

  Συμφωνώ με τον Γιάννη πιο πάνω – η μεγάλη διαφορά και η ουσία είναι οι αλυτρωτικές σκέψεις που έχουν.
  Το είδαμε άλλωστε και με τη σημαία που διάλεξαν στο παρελθόν, για παράδειγμα. Αναρωτιέμαι εγώ….θα κρατήσουν την συμφωνία τώρα; Μήπως αρχίσουν σιγά σιγά να λένε και να κάνουν τα δικά τους;

  Και σε πολλούς γείτονές μας δεν αρέσει αυτή η συμφωνία, δεν είναι μόνο οι Έλληνες που αντιδρούν. Προφανώς δεν τους αρέσει το ότι θα γίνει πια παγκοσμίως γνωστό ότι υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των δύο λαών.

  Υ.Γ. Το ‘Σλαβομακεδονία’ θα ήταν ακόμα πιο ξεκάθαρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.