Γενική δοκιμή…

0
165

???????????????????????????????

ή αλλιώς, πρόβα τζενεράλε. Είναι δηλαδή η τελική πρόβα πριν την παράσταση. Μερικές φορές για να καταλάβουν όλοι οι συντελεστές το όλο έργο, η πρόβα τζενεράλε μπορεί να είναι παρά πάνω από μία…..

Στο Γυάλινο μουσικό θέατρο, αποφασίσαμε ότι θα κάνουμε 4 γενικές δοκιμές, για να δούμε όλο το έργο, να το χρονομετρήσουμε και να διορθώσουμε τα λάθη μας. Γιατί, για να γίνει μία παράσταση, πρέπει να συντονιστούν απόλυτα οι ηχολήπτες, οι φωτιστές, ο χειριστής του video, ο φροντιστής σκηνής, οι μουσικοί, οι τραγουδιστές και οι ηθοποιοί. Κι’ όταν όλα αυτά δουλέψουν ρολόι, λέμε ότι κάναμε κάτι.

Βέβαια εγώ πιστεύω, ότι στην τελευταία γενική δοκιμή, πριν δηλαδή το δει ο κόσμος, πρέπει μια παράσταση, ή ένα μουσικό θέαμα να παίζεται παρουσία κοινού (καλεσμένοι γνωστοί και φίλοι), για να βλέπεις και αντιδράσεις. Που γελάνε, που συγκινούνται, που βαριούνται, που «κάνει κοιλιά» το θέαμα κτλ. κτλ.

Σήμερα καταφέραμε και κάναμε την πρώτη μας γενική δοκιμή (χωρίς τα τελικά ρούχα), και τα πήγαμε μια χαρά. Εντάξει, ξεχάσαμε κάποια λόγια, ή μερικά στιχάκια αλλά αυτά είναι πλημμελήματα. Μπορώ άνετα λοιπόν να σας πω, ότι το Μελίνα Darling, είναι ευχάριστο, συγκινητικό και διασκεδαστικό. Στο πρώτο μέρος βλέπουμε την ζωή και το έργο της Μελίνας Μερκούρη, με video και τραγούδια, και στο δεύτερο μέρος, γινόμαστε όλοι μια παρέα και τραγουδάμε τα υπόλοιπα τραγούδια της Μελίνας.

Βλέποντας τις φωτογραφίες, πάρτε μια γεύση από την παράσταση, και μην ξεχνάτε, την Δευτέρα ξεκινάμε και οι κρατήσεις θέσεων άρχισαν: 210.9315600

???????????????????????????????

Η Μπέσσυ Μάλφα είναι απολαυστική, γοητευτική, σκληρή και συγκινητική καθώς με την αφήγηση της μας διηγείται την ζωή της Μελίνας

Melina-Darling1_M

Η Δέσποινα Ολυμπίου είναι αποκάλυψη. Θα τα χάσετε…

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Η Κρινιώ Νικολάου είναι μια σπάνια φωνή και μουσικός…..

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Τα τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Μαρκόπουλου, Λοϊζου, Κούρτ Βάϊλ και άλλων δημιουργών θα ξαναζωντανέψουν πάνω στην σκηνή, «δεμένα» με την κάθε στιγμή της ζωής της Μελίνας Μερκούρη.

???????????????????????????????

Η Δέσποινα την ώρα που τραγουδάει ξαπλωμένη και την «καταπίνει» η καταπακτή….

Melina-Darling_M

Η Μπέσσυ λέει και δύο τραγούδια των Κουρτ Βάϊλ- Μπέρτολντ Μπρέχτ που είχε πει και η Μελίνα.

??????????????????????

???????????????????????????????

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο- Σκηνοθεσία: Νίκος Μουρατίδης, Αφήγηση: Μπέσσυ Μάλφα, Τραγούδι: Κρινιώ Νικολάου, Δέσποινα Ολυμπίου, Μουσική διεύθυνση: Λευτέρης Πουλιού, Ενδυματολογική επιμέλεια: Laskaris, Φωτισμοί: Αργύρης Καλοπίτας, Ήχος: Γιάννης Κολοβέντης, Video: Αλέξανδρος Σεϊταρίδης, Υπεύθυνος Παραγωγής: Άγγελος Σφακιανάκης, Φωτογράφος παράστασης: Νίκος Καρανικόλας

???????????????????????????????

Από 30 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα στις 9:00μμ – Τιμή εισιτηρίου: 10euro

ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Λεωφόρος Συγγρού 143- Νέα Σμύρνη, Τηλέφωνο κρατήσεων: 210.9315600

1J_M

Κάντε Like στην σελίδα μας

https://www.facebook.com/melinadarlingbymouratidis

——————————-

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

Melina-Darling2_M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here