Γεράματα, ρυτίδες και κατάματα στον φακό

Αν οι ρυτίδες στο πρόσωπό μας είναι περισσότερο εμφανείς στο περίγραμμα των ματιών, στα φρύδια, στις άκρες της περιοχής γύρω από το στόμα και πάνω από τα χείλη, αυτό σημαίνει πως είμαστε εκφραστικοί και δείχνουμε τα συναισθήματά μας χωρίς περιορισμούς!

0
1749

Αν οι ρυτίδες στο πρόσωπό μας είναι περισσότερο εμφανείς στο περίγραμμα των ματιών, στα φρύδια, στις άκρες της περιοχής γύρω από το στόμα και πάνω από τα χείλη, αυτό σημαίνει πως είμαστε εκφραστικοί και δείχνουμε τα συναισθήματά μας χωρίς περιορισμούς!

Σίγουρα ο χρόνος είναι ο σημαντικότερος παράγοντας και ο μεγαλύτερος εχθρός, ειδικά αν έχουμε εκτεθεί –χωρίς προστασία- σε περιβαλλοντικούς παράγοντες. Από άποψη φυσιολογίας, φαίνεται πως η δημιουργία ρυτίδων οφείλεται εν μέρει στην υπερβολική διέγερση των μυϊκών ινών του προσώπου.

STING, Γεράματα, ρυτίδες, geramata, ritides, old aged, star, Hollywood, nikosonline.gr

Το θέμα των ρυτίδων και η “αιώνια” νεότητα απασχολεί πολλές γυναίκες αλλά κυρίως απασχολεί τους ανθρώπους που ασχολούνται με το θέαμα. Τους ανθρώπους που “πουλάνε” την εμφάνιση και το πρόσωπο τους- μαζί με το ταλέντο τους φυσικά. Όταν λοιπόν καλλιτέχνες τεράστιας αποδοχής και φήμης εκτίθενται “άφτιαχτοι” μπροστά στον φωτογραφικό φακό… μοιάζουν ήρωες- γιατί έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ακρότητες και γελοιότητες. Κάποιοι είναι αληθινοί, αδιαφορούν για την ηλικία και τις φθορές στο πρόσωπο τους- κοινώς δεν είναι ναρκισσιστές.

Ο όρος ναρκισσισμός χρησιμοποιήται για να περιγραψεί έναν τύπο διαταραχής προσωπικότητας δηλώνοντας άτομα υπέρμετρα εγωκεντρικά. Μεταξύ αυτών των δύο υπάρχει μια λεπτή διαφορά. Εγωκεντρικός είναι ο άνθρωπος ο οποίος θέλει να έχει όλα τα “φώτα” της δημοσιότητας πάνω του, δηλαδή να αποτελεί το κύριο αντικείμενο απασχόλησης από τους υπόλοιπους ανθρώπους και ο ναρκισσιστής είναι αυτός που θέλει να μοιάζει ωραίος και λαμπερός.

Χάζευα κάποιες φωτογραφίες γνωστών ανθρώπων που έχουν την τόλμη να φωτογραφηθούν όπως είναι, χωρίς πολύ μακιγιάζ, χωρίς υπερβολικό φωτισμό και χωρίς να υποστούν επεξεργασία ρετουσαρίσματος στο photoshop και τους θαύμαζα. Είπα λοιπόν να κάνω ένα φωτογραφικό θέμα και να τους δούμε όλοι παρέα…..

BETTE DAVIS, Γεράματα, ρυτίδες, geramata, ritides, old aged, star, Hollywood, nikosonline.gr

Η Bette Davis (5 Απριλίου 1908 – 6 Οκτωβρίου 1989) ήταν ίσως από τις πρώτες που φωτογραφήθηκε με αυτοπεποίθηση ως γριά – ακόμα και μετά το εγκεφαλικό.

Γεράματα, ρυτίδες, geramata, ritides, old aged, star, Hollywood, nikosonline.gr

Η Olivia de Havilland πέθανε 104 ετών. Η Lauren Bacall πέθανε στα 90 της, αλλά δεν την ένοιαξαν ποτέ οι φθορές στο πρόσωπο της.

FORD, REDFORD, Γεράματα, ρυτίδες, geramata, ritides, old aged, star, Hollywood, nikosonline.gr

Νόμιζα ότι ο Harrison Ford (13 Ιουλίου1942) και ο Robert Redford (18 Αυγούστου 1936) ήταν αφόρητα ωραιοπαθείς και νάρκισσοι. Κι΄ όμως αποδείχτηκε εντελώς το αντίθετο. Κοίταξαν και οι δύο κατάματα την κάμερα όπως ακριβώς είναι.

JEFF BRIDGES, CLINT EASTWOOD, Γεράματα, ρυτίδες, geramata, ritides, old aged, star, Hollywood, nikosonline.gr

Και οι δυο τους εξ αρχής είχαν δείξει ότι δεν τους ενδιαφέρει που μεγαλώνουν. Ούτε εμφυτεύσεις μαλλιών έκαναν, ούτε περουκίνι φόρεσαν  (δεν τα έχουν άλλωστε ανάγκη) και βέβαια δεν έκαναν καμία πλαστική επέμβαση: Ο Jeff Bridges (4 Δεκεμβρίου 1949) και ο Clint Eastwood (31 Μαϊου 1930)

Γεράματα, ρυτίδες, geramata, ritides, old aged, star, Hollywood, nikosonline.gr

Δύο τεράστιοι Βρετανοί ηθοποιοί: Ο Sir Ian McKellen, (25 Μαϊου1939) και ο Sir Anthony Hopkins (31 Δεκεμβρίου 1937)

«Θέλω οι γυναίκες να καταλάβουν το προσωπικό τους ταξίδι και να είναι προετοιμασμένες για αυτό» Audrey Hepburn

AUDREY HEPBURN, Γεράματα, ρυτίδες, geramata, ritides, old aged, star, Hollywood, nikosonline.gr

Η Audrey Hepburn (4 Μαϊου 1929 – 20 Ιανουαρίου 1993), κατά την γνώμη μου ήταν κούκλα σε όλες τις φάσεις της ζωής της. Και μεγαλώνοντας δεν καταδέχτηκε να αδήσει να την γελοιοποιήσουν ρετουσάροντας τις ρυτίδες της.

DUSTIN HOFFMAN, WALKEN, Γεράματα, ρυτίδες, geramata, ritides, old aged, star, Hollywood, nikosonline.gr

Dustin Hoffman (8 Αυγούστου 1937) και ο Christopher Walken (31Μαρτίου 1943)

DE NIRO, PACINO, Γεράματα, ρυτίδες, geramata, ritides, old aged, star, Hollywood, nikosonline.gr

Ο Robert De Niro έχει αποδείξει ότι χέστηκε γιατί ποτέ δεν “έπαιξε” τον ωραίο (17, Αυγούστου 1943), ο Al Pacino όμως και μαλλιά έχει βάλει, και face lift έχει κάνει, μέχρι που βαρέθηκε. Σου λέει … αυτός είμαι. (25 Απριλίου 1940)

WILLEM DAFOE, ED HARRIS, Γεράματα, ρυτίδες, geramata, ritides, old aged, star, Hollywood, nikosonline.gr

Μεγαλώνουν υπέροχα: Willem Dafoe (22 Ιουλίου 1955), και Ed Harris ( 28 Νοεμβρίου 1950)

WILLIE NELSON, WOODY ALLEN, Γεράματα, ρυτίδες, geramata, ritides, old aged, star, Hollywood, nikosonline.gr

Ο μέγας της country μουσικής, Willie Nelson (29 Απριλίου 1933) και ο Woody Allen (1 Δεκεμβρίου 1935)

JOHN HUSTON, Γεράματα, ρυτίδες, geramata, ritides, old aged, star, Hollywood, nikosonline.gr

Αλίμονο! Μέγας σκηνοθέτης ο John Huston (5 Αυγούστου 1906 – 28 Αυγούστου 1987)

——————————

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Σωστή διατροφή, εντατική ενυδάτωση, καλός ύπνος, σωστή χρήση κατάλληλων καλλυντικών και πάντα με τη συμβολή του δερματολόγου και τη βοήθεια της τεχνολογίας, μπορούμε να καθυστερήσουμε την εμφάνισή των ρυτίδων και να έχουμε νεανικό και λαμπερό δέρμα για πολλά πολλά χρόνια! Αν όχι… σ’ όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε.

—————————————

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.