Γερμανός αγάπησε το Ελληνικό χρέος;

0
201

highway-to-hellas-set-christoph-maria-herbst-1-rcm528x528u

Έλα Χριστέ και Παναγιά!!! Συμβαίνουν και τέτοια; Για πες μου να χαρώ, γιατί αυτός ο Σόϊμπλε πολύ μου κάθεται στο στομάχι! Υπάρχει πιθανότητα μετά από τόση λάσπη, τόσο κράξιμο και χλευασμό… να υπάρχει έστω και ένας Γερμανός που να αγαπάει εμάς και το χρέος μας;

Το Highway to Hellas είναι μια έξυπνη κωμωδία που εξελίσσεται σε ένα ελληνικό νησί, το Παλλαδίκι, όπου ξαφνικά καταφθάνει ο Γερμανός τραπεζίτης Geissner (Christoff Maria Herbst), με σκοπό να διασταυρώσει αν οι εγγυήσεις που έχουν δώσει οι κάτοικοι του νησιού για να πάρουν δάνειο από την γερμανική τράπεζα στην οποία εργάζεται, όντως υπάρχουν και φυσικά αν και το δάνειο εξυπηρετείται κανονικά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο νησί ο τραπεζίτης πρέπει να πιστοποιήσει τη σωστή λειτουργία μιας κλινικής, να τσεκάρει έναν… ανύπαρκτο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τέλος να βεβαιωθεί ότι η ονειρεμένη παραλία, την οποία επίσης έχουν βάλει… ενέχυρο οι κάτοικοι όντως υπάρχει.

Χαχαχαχαχαχα τρελαίνομαι να δω τον Γερμανό «τσίτα» με το κοστούμι και την γραβάτα του να μιλάει με νησιώτες στα καφενεία και στις παραθαλάσσιες ταβέρνες…. Απ’ την μια λοιπόν η χρεωκοπημένη Ελλάδα, ένα δάνειο από γερμανική τράπεζα, και από την άλλη ένας ανύπαρκτος σταθμός ηλεκτρικής ενέργειας, οι «τρελοί» κάτοικοι του νησιού, μια παραλία μήλο της έριδος (και αιτία κέρδους) και στην μέση ο Γερμανός τραπεζίτης σε «αποστολή» που φτάνει όμως σε ένα σημείο να αναθεωρεί την ίδια του τη ζωή.

Τελικά τι μετράει πιο πολύ σε αυτόν τον μάταιο κόσμο, φίλε μας Γερμανέ; Τα λεφτά ή οι άνθρωποι;

highway-to-hellas-1-1024x576

highway-to-hellas-5.jpeg72-1

Και επίσης εννοείται ότι στο νησί εμφανίζεται απρόσκλητος -όπως πάντα- ο έρωτας, οι αμφιβολίες σε στερεότυπες κοσμοθεωρίες, και κυρίως η ανθρώπινη πλευρά ενός αγχωμένου τεχνοκράτη…

0,,18882229_403,00

Highway-to-Hellas-2

Highway-to-Hellas-4

Η παραγωγή του «Highway to Hellas» είναι γερμανο-ελληνική και η σκηνοθεσία του πρόσφατα βραβευμένου με το Deutscher Filmpreis, Αron Lehmann. Συγκεκριμένα, η Pantaleon Films είναι η γερμανική παραγωγός εταιρεία και η 2Κ Films η ελληνική συμπαραγωγός. Οι διάλογοι της ταινίας είναι στα γερμανικά, ελληνικά και αγγλικά. Να πούμε επίσης ότι το «Highway to Hellas» κινηματογραφήθηκε αποκλειστικά στην Τήνο, και οι σκηνές με τον ήλιο να λάμπει, την καταγάλανη θάλασσα του Αιγαίου και τους καταφερτζήδες Έλληνες που τα τελευταία χρόνια ζουν και αναπνέουν από τον φτωχό σε οξυγόνο …μνημονιακό αέρα των δανειστών τους, μοιάζει να μας συμπαθεί και να μας συμπαραστέκεται!

Σκηνοθεσία: Aron Lehmann. Διεύθυνση φωτογραφίας: Nik Summerer. Σεναριογράφοι: Arnd Schimkat και ο Moses Wolf. Παίζουν: Christoph M. Herbst, Adam Bouskoukos, Ακύλλας Καραζήσης, Κλεοπάτρα Μάρκου, Χρήστος Βαλαβανίδης, Γιώργος Κοτανίδης, Ερρίκος Λίτσης, Γεωργία Τσαγκαράκη, Pavlos Koechling, Gitta Schweighoefer κ.ά.

HighwayHellasMOVIE-940x525

Γιώργος Κοτανίδης, Χρήστος Βαλαβανίδης

highway-to-hellas-3.jpeg72-1024x576

Χαχαχαχαχαχαααααα πεθαίνω!!!!

highway-to-hellas-film

Δείτε και το ξεκαρδιστικό trailer της ταινίας

Γίνετε μέλη στην ομάδα «Σινεμά, Θέατρο, Τηλεόραση» / https://www.facebook.com/groups/808935492481018

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.