Γιάννης Βογιατζής, πέρασε τα 90

Στα 92 του, είναι ένα θαύμα. Μιλάει, επικοινωνεί, θυμάται, παίζει στο θέατρο, μαθαίνει ρόλους και συν τοις άλλης είναι και ένας γλυκύτατος άνθρωπος. Δεν τον ξέρω τον Γιάννη Βογιατζή, παρά μόνο τα τελευταία χρόνια που τον συναντώ στο θέατρο χαιρετιόμαστε και μιλάμε λες και είμαστε γνωστοί χρόνια.

1
1314

Στα 92 του, είναι ένα θαύμα. Μιλάει, επικοινωνεί, θυμάται, παίζει στο θέατρο, μαθαίνει ρόλους και συν τοις άλλης είναι και ένας γλυκύτατος άνθρωπος. Δεν τον ξέρω τον Γιάννη Βογιατζή, παρά μόνο τα τελευταία χρόνια που τον συναντώ στο θέατρο, χαιρετιόμαστε και ανταλλάσσουμε μερικές κουβέντες λες και είμαστε γνωστοί χρόνια.

Πηγαίνοντας πολύ συχνά στο Εθνικό θέατρο, έχω δει ένα σωρό παραστάσεις στις οποίες παίζει, αλλά τον συναντώ και σε άλλα θέατρα που απλά έρχεται να δει την παράσταση. Πάντα έχει να πει ένα καλό λόγο για όλους, πάντα έχει να πει ένα απόσπασμα κάποιου μεγάλου συγγραφέα και είναι πάντα με ένα γλυκό χαμόγελο στα χείλη του.

GIANNIS VOGIATZIS, THEATRO, CINEMA, TV, nikosonline.gr

Τώρα που φτιάχνω το άρθρο, και βλέπω τις φωτογραφίες, αντιλαμβάνομαι πόσο έχει μεγαλώσει… Αλλιώς σας πληροφορώ ούτε που είχε περάσει από το μυαλό μου… ότι ο κύριος Μικές, ο φίλος μας ο Λαλάκης, πέρασε τα 90….

Ο Γιάννης Βογιατζής γεννημένος στο Αιτωλικό στις 12 Ιουνίου 1927, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Βασιλικού Θεάτρου και για ένα διάστημα στην Ανωτάτη Βιομηχανική. Γιάννης Βογιατζής, Giannis VogiatzisΠρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1955, αμέσως μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή, στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, “Ο έμπορος της Βενετίας” στο θέατρο Διονυσία.

Έγινε γνωστός ως κινηματογραφικός “Μικές” (από τον ομώνυμο ρόλο στην ταινία Ο Μικές Παντρεύεται), καθώς και ως ραδιοφωνικός και στη συνέχεια κινηματογραφικός “Λαλάκης”. Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1957 στην ταινία Λατέρνα, φτώχεια και γαρύφαλλο. Έκτοτε συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους αρκετές φορές και ως θιασάρχης. Η πλούσια κωμική φλέβα του, τον καθιέρωσε στο πλατύ κοινό του ραδιοφώνου (Το Ημερολόγιο ενός Θυρωρού), του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Από τα παιδικά και τα εφηβικά του μάτια πέρασαν εικόνες με Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές, με σχολικές γιορτές, με θιάσους μπουλούκια που έπαιζαν μπρος από ένα τσαντίρι, βομβαρδισμούς, πείνα…

GIANNIS VOGIATZIS, THEATRO, CINEMA, TV, nikosonline.gr

Πάντα με την Ρένα Βλαχοπούλου, έκαναν ένα αχτύπητο ντουέτο. Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε 70 περίπου ταινίες, κυρίως κωμωδίες, κομεντί και φαρσοκωμωδίες.

GIANNIS VOGIATZIS, THEATRO, CINEMA, TV, nikosonline.gr GIANNIS VOGIATZIS, THEATRO, CINEMA, TV, nikosonline.gr

Η δεσποινίς διευθυντής: Καρέζη- Αλεξανδράκης αλλά και Παπαγιαννόπουλος με Βογιατζή!

Γιάννης Βογιατζής, πέρασε τα 90, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, GIANNIS VOGIATZIS, ACTOR, THEATRO, CINEMA, TV, nikosonline.gr

Είναι εξάδελφος και συνονόματος του επίσης ηθοποιού και τραγουδιστή Γιάννη Βογιατζή.

GIANNIS VOGIATZIS, THEATRO, CINEMA, TV, nikosonline.gr

«Κάνω θέατρο, όχι για να ζήσω, εννοώ να έχω τα προς το ζην, αλλά για να ζήσω εκεί πάνω, στη σκηνή. Έχω ξεγελάσει το Χάρο, διότι ζω σε δύο σπίτια. Ένα το αληθινό και ένα τη σκηνή». Εδώ με την σύζυγο του στην Επίδαυρο.

«Όλα τα έχω κάνει», έχει πει σε μια συνέντευξη: «Από Αισχύλο μέχρι Σακελάριο»

GIANNIS VOGIATZIS, THEATRO, CINEMA, TV, nikosonline.gr

Σκηνή από την 25λεπτη ταινία «Lost and Found: an Athenian story» του Άκη Πολζή!

Οι σύγχρονοι σκηνοθέτες, όλοι τον θέλουν στις παραστάσεις τους: Χουβαρδάς, Μαρμαρινός, Μαυρίκιος, Καραθάνος, Έφη Θεοδώρου…

GIANNIS VOGIATZIS, THEATRO, CINEMA, TV, nikosonline.gr

“Από τον καιρό που γεννήθηκα και αισθάνθηκα τον εαυτό μου, ήθελα να γίνω ηθοποιός. και το κατάφερα και έφτασα και σ΄ αυτήν την ηλικία….”

«Δεν υπάρχει κωμικός και δραματικός ηθοποιός. Υπάρχει ηθοποιός. Δεν υπάρχει μεγάλος και μικρός ρόλος. Υπάρχει σωστός και κακός ηθοποιός».


Διαβάστε τις άγνωστες ιστορίες και άλλων ηθοποιών μας

Γεωργία Βασιλειάδου: https://bit.ly/2sXmiqO

Ρένα Βλαχοπούλου: https://bit.ly/2w2jcCi

Σαπφώ Νοταρά: https://bit.ly/2Mhu0ou

Διονύσης Παπαγιαννόπουλος: https://bit.ly/2GLVXBG

Κώστας Χατζηχρήστος: https://bit.ly/2yWd54g

GIANNIS VOGIATZIS, THEATRO, CINEMA, TV, nikosonline.gr

Διαβάστε κι΄ άλλα αφιερώματα σε μεγάλους μας ηθοποιούς

Νίκος Σταυρίδης: https://bit.ly/2ElwsJ3

Γιάννης Βογιατζής (τραγουδιστής): https://bit.ly/2EweXpx

Δημήτρης Παπαμιχαήλ: https://bit.ly/2PFsU7L

Παντελής Ζερβός: https://bit.ly/2SfcgMX

1 COMMENT

  1. ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟΣ!!!!!!!!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.