Γιατί οι άντρες ερωτεύονται με την πρώτη ματιά;

0
813
Young Couple Lovers in Paris France

Young Couple Lovers in Paris France

Μπορεί να ξεχνάνε να λένε συχνά «σ’ αγαπώ», να ξεχνάνε τις επετείους και να μην κάνουν συχνά τρυφεράδες, αλλά οι άντρες φαίνεται πως είναι πιο ρομαντικοί από τις γυναίκες.

Αυτό τουλάχιστον το συμπέρασμα βγήκε από μία νέα, παγκόσμια έρευνα, η οποία εξέτασε 70.000 εθελοντές απ’ όλο τον κόσμο όσον αφορά τη στάση τους απέναντι στην αγάπη και τις σχέσεις. Και όπως αποκαλύπτει, το 48% των ανδρών έχουν ερωτευτεί με την πρώτη ματιά – κάτι που έχει συμβεί στο μόλις 28% των γυναικών. Η έρευνα βασίζεται σε ερωτηματολόγιο που αποτελείται από 1.300 ερωτήματα, στα οποία απάντησαν οι εθελοντές online. Τα ερωτήματα αφορούν τα πάντα – από το σεξ και τα πιο ελκυστικά σωματικά χαρακτηριστικά έως τα στοιχεία της προσωπικότητας που βρίσκουμε ελκυστικά σε έναν δυνητικό σύντροφο.

Ένα άλλο από τα ευρήματά της έρευνας είναι, πως το 74% των εθελοντών είναι ευτυχισμένοι στη σχέση τους, ενώ το 66% πιστεύουν πως έχουν βρει την «αδελφή ψυχή» τους. Ίσως το πιο ενδιαφέρον – αν και ανησυχητικό – εύρημα όμως είναι πως μολονότι μόλις το 15% των ερωτηθέντων απάντησαν καταφατικά στο ερώτημα «έχετε απατήσει τον/την σύντροφό σας;», το ποσοστό αυτό αυξάνεται δραματικά όταν βγαίνει από τη μέση η λέξη «απιστία». Στο ερώτημα όμως «έχετε κάνει σεξ εκτός της νυν σχέσης σας;» οι καταφατικές απαντήσεις εκτοξεύτηκαν στο 33% για τους άνδρες και στο 19% για τις γυναίκες.

Η έρευνα εξηγεί πως η απόκλιση αυτή πιθανώς οφείλεται στο ότι η «απιστία» θεωρείται ως κάτι που εμπεριέχει και συναισθήματα – κάτι σαν «είμαι άπιστος εάν ερωτευτώ κάποιον άλλο». Το «ξερό» σεξ, όμως, δίχως συναισθηματισμούς, πιθανώς φαίνεται πως δεν θεωρείται απιστία. Όπως άλλωστε πολλές και πολλοί πιστεύουν ότι αν δεν φιληθούν στο στόμα, δεν έχουν κάνει απιστία.

Μια ευτυχισμένη σχέση έχει πολλά μυστικά, όπως συχνές νυχτερινές εξόδους του ζευγαριού, τρυφερότητα που εκδηλώνεται με χάδια, φιλιά και κράτημα από το χέρι.

bj6pseyr6p4rdkgzrwrz

Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η επικοινωνία. Αντίστοιχα, στα ζευγάρια που δήλωσαν ανικανοποίητα από τη σχέση τους, η έλλειψή της είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυσή της.

86753-794x605-Couples_in_Love_Images_8

Έρωτας είναι να κοιτάς κάποιον μέσα στα μάτια και να βρίσκεις ό,τι χρειάζεσαι

xcouple-talking-540_M

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.