Γιατί οι άντρες χαρίζουν ακριβά δώρα στον εαυτό τους;

0
146

29cc1a2d6ed5cf5c934fe16936fedb63

Τσεκαρισμένο 100%. Εγώ τουλάχιστον, την εποχή που είχαμε μια άνεση και δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα, κάθε χρόνο έκανα ένα ακριβό δώρο στον εαυτό μου. Αφού δεν περίμενα από κανένα να μου το κάνει, το έκανα εγώ. Και επέλεγα ή ένα ταξίδι με διαμονή σε πανάκριβο ξενοδοχείο, ή ένα ρολόι, ή ένα ζευγάρι χειροποίητα παπούτσια κτλ. κτλ……

Οι άντρες λοιπόν παγκοσμίως εμφανίζονται πιο σπάταλοι στα προσωπικά δώρα, ενώ οι γυναίκες αναγνωρίζουν περισσότερο την «αξία» τους ως μέσο βελτίωσης της διάθεσης. Ένας στους πέντε άνδρες (18%) ξοδεύει πάνω από 100 ευρώ σε προσωπικά δώρα, ενώ οι γυναίκες που ξοδεύουν αντίστοιχα ποσά για να αγοράσουν κάτι για τον εαυτό τους δεν ξεπερνούν το 8%. Άντρες και γυναίκες όμως αναγνωρίζουν ολοένα και περισσότερο την επίδραση των προσωπικών δώρων στην ψυχολογία τους, παρά το γεγονός ότι οι άνδρες επενδύουν περισσότερα χρήματα στα προσωπικά δώρα. Είναι ενδεικτικό ότι το 42% του συνόλου του ελληνικού πληθυσμού (ανεξαρτήτως φύλου) δηλώνει ότι αγοράζει μικρά δώρα για προσωπική ευχαρίστηση έναντι του 33% στην αντίστοιχη περσινή μέτρηση. Που σημαίνει ότι παρ’ όλη την κρίση, ακόμα και ένα μικρό συμβολικό δωράκι στον εαυτό μας μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα πανευρωπαϊκής μελέτης που διεξήχθη σε 17 χώρες και σε δείγμα άνω των 15.000 ανθρώπων, οι γυναίκες είναι αυτές που πιστεύουν στην επιρροή που έχουν τα προσωπικά δώρα στη διάθεσή τους. Μόλις ένας στους τρεις άντρες (33%) δηλώνει ότι αγοράζει προσωπικά δώρα για να «ανεβάσει» την ψυχολογία του, με το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες να αγγίζει το 51%. Οι γυναίκες μπορεί να μην ξοδεύουν μεγάλα ποσά, ωστόσο αντλούν περισσότερη ικανοποίηση από τα μικρά δώρα που προσφέρουν στον εαυτό τους.

Οι διακοπές αποτελούν το κύριο προσωπικό δώρο των Ελλήνων, οι οποίοι διατηρούν το υψηλότερο ποσοστό (45%) μεταξύ των Ευρωπαίων που «υποκύπτουν» σε αυτή τη δαπάνη. Οι Ελληνίδες από την άλλη επιλέγουν σε ποσοστό 55% μικρότερης αξίας δώρα όπως κραγιόν, καλλυντικά και γενικότερα είδη προσωπικής φροντίδας που θα βελτιώσει την εμφάνιση τους.

Γενικά άντρες και γυναίκες τείνουν να «κακομαθαίνουν» τον εαυτό τους σε όλη την Ευρώπη στον ίδιο σχεδόν βαθμό, ωστόσο οι άντρες αντλούν ικανοποίηση από ακριβότερα αντικείμενα πανευρωπαϊκά. Συγκεκριμένα, το 24% των ανδρών ξοδεύει σε δώρα μεγαλύτερης αξίας όπως είναι οι διακοπές, η ψυχαγωγία, τα ακριβά ρούχα και αξεσουάρ/κοσμήματα και η τεχνολογία.

Rolex-Men-Gold-Watch-Ideas_M

1E_M

mens-salvatore-ferragamo_header1

——————————-

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

Men's%20Jewellery

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here