Γιατί οι Αμερικανοί έφηβοι δεν κάνουν έρωτα;

Οι έρευνες λένε ότι οι Αμερικανοί έφηβοι είναι λιγότερο δραστήριοι ερωτικά σε σχέση με πριν από 25 χρόνια. Έγιναν μελέτες που λένε ότι λιγότεροι από τους μισούς εφήβους στις ΗΠΑ είναι σήμερα δραστήριοι ερωτικά, αριθμός πολύ μικρότερος σε σχέση με αυτόν στα τέλη της δεκαετίας του '80.

0
1464

Οι έρευνες λένε ότι οι Αμερικανοί έφηβοι είναι λιγότερο δραστήριοι ερωτικά σε σχέση με πριν από 25 χρόνια. Έγιναν μελέτες που λένε ότι λιγότεροι από τους μισούς εφήβους στις ΗΠΑ είναι σήμερα δραστήριοι ερωτικά, αριθμός πολύ μικρότερος σε σχέση με αυτόν στα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει έπειτα από μια έρευνα, που έγινε κατά το διάστημα 1988-2013, η οποία παρέχει στοιχεία σχετικά με την ερωτική δραστηριότητα, τη χρήση μεθόδων αντισύλληψης και την τεκνοποίηση κατά τη διάρκεια της εφηβείας (σε ηλικία 15-19 ετών) σε εθνικό επίπεδο. Λοιπόν, το διάστημα 2011–2013, το 44% των κοριτσιών και το 47% των αγοριών ηλικίας 15-19 είχαν ξεκινήσει την ερωτική τους ζωή, αλλά το ποσοστό μειώθηκε σημαντικά, κατά 14% για τα κορίτσια στην εφηβεία και κατά 22% για τους εφήβους, τα τελευταία 25 χρόνια.

Το 1988, το 60% των εφήβων αγοριών και το 51% των συνομήλικων τους κοριτσιών ήταν δραστήρια στον ερωτικό τομέα. Το μικρότερο ποσοστό ερωτικής δραστηριότητας των εφήβων παρατηρήθηκε την περίοδο 2006-2010 για τα κορίτσια. Για τα αγόρια, το μικρότερο ποσοστό καταγράφηκε το 2002. Όταν οι ερευνητές κατέταξαν τα δεδομένα με κριτήριο την ηλικία διαπίστωσαν ότι οι 15χρονοι ήταν εκείνοι που απάντησαν σε μικρότερο ποσοστό ότι είχαν ήδη συνάψει ερωτικές σχέσεις. Η πιθανότητα ερωτικής δραστηριότητας αυξανόταν με την πάροδο των χρόνων: σχεδόν δύο στους τρεις 19χρονους είχαν τουλάχιστον μία φορά κάνει έρωτα, σύμφωνα με την έκθεση.

Εγκυμοσύνη- αντισύλληψη

Τα μειωμένα ποσοστά των σεξουαλικά ενεργών εφήβων συμπίπτουν με τα στοιχεία παλαιότερης έρευνας που κατέγραφε πτώση στις εγκυμοσύνες κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Το 2013, το ποσοστό εγκυμοσύνης στην εφηβεία σε 27 ανά 1.000 έφηβες ήταν μικρότερο από το ένα τρίτο του ιστορικά υψηλότερου ποσοστού, το 1957, όταν ανερχόταν σε 96 ανά 1.000.

Τα τελευταία χρόνια, η χρήση μεθόδων αντισύλληψης παρέμεινε σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τα προφυλακτικά να αποτελούν τη δημοφιλέστερη επιλογή αντισύλληψης, ακολουθούμενα από την διακεκομμένη συνουσία και το αντισυλληπτικό χάπι. Το διάστημα 2011-2013, το 79% των εφήβων κοριτσιών και το 84% των αγοριών χρησιμοποίησαν μία μέθοδο αντισύλληψης για την πρώτη τους ερωτική επαφή. Τα ποσοστά δεν άλλαξαν με την πάροδο των ετών.

Το ποσοστό της χρήσης επείγουσας αντισύλληψης ανήλθε από 8% το 2002 σε 22% το 2011–2013.

Μέχρι τα 17 τους, τα κορίτσια που δεν χρησιμοποίησαν κάποια μέθοδο αντισύλληψης για την πρώτη τους επαφή ήταν πέντε φορές πιθανότερο να μείνουν έγκυες σε σχέση με εκείνα που χρησιμοποίησαν. Η έκθεση βασίστηκε σε στοιχεία που αφορούν 1.037 έφηβες και 1.088 εφήβους στις ΗΠΑ.

Το ερώτημα τώρα, «Γιατί οι Αμερικανοί έφηβοι δεν αγαπούν το σεξ;», μπορεί να απαντηθεί με λόγια απλά. Οι νέοι πια (και όχι μόνο οι Αμερικάνοι) έχουν άλλα ενδιαφέροντα, έχουν πέσει με τα μούτρα στο διαδίκτυο, έχουν προβλήματα οικονομικά και καριέρας, συμπάσχουν με τις αντιξοότητες που προκύπτουν στις οικογένειες τους και το τελευταίο που τους απασχολεί είναι να κυνηγήσουν τον … έρωτα!

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.