Γιατί τους επιτρέπουμε να παραποιούν την Ελληνική μυθολογία;

Είπαμε να κάνουμε τα στραβά μάτια μία, δύο, τρεις…. αλλά έλεος πια. Κανονικά έπρεπε το Ελληνικό κράτος, από τότε με την απαράδεκτη ταινία «Τροία», να κάνει ασφαλιστικά μέτρα. Είχαν το θράσος να γράψουν ότι το σενάριο οφείλεται στον Όμηρο και στον David Benioff. 

4
1160

Είπαμε να κάνουμε τα στραβά μάτια μία, δύο, τρεις…. αλλά έλεος πια. Κανονικά έπρεπε το Ελληνικό κράτος, από τότε με την απαράδεκτη ταινία «Τροία», να κάνει ασφαλιστικά μέτρα. Είχαν το θράσος να γράψουν ότι το σενάριο οφείλεται στον Όμηρο και στον David Benioff.  

hercules-movie-kellan-lutz-wallpaper-hd-the-legend-of-hercules

Έβλεπα αυτό το τέρας τον Ηρακλή (The Legend of Hercules), και δεν ξέρω από πού να πρωταρχίσω. Κατ’ αρχήν από την αφίσα, που σας την δημοσιεύω (πάνω) και δεξιά έχουν τους Θεούς του Ολύμπου, που τους έκαναν 9, και την Περσεφόνη την έκαναν Θεά του κάτω κόσμου. Ο Άδης δεν τους άρεσε. Όσο γι’ αυτήν καθ’ αυτήν την ταινία, βλέπουμε τον Ηρακλή με συνοπτικές διαδικασίες να κάνει πράγματα που δεν τα αναφέρει η μυθολογία. Μέχρι στην Ρώμη τον πήγαν να κάνει τον μονομάχο στο Κολοσσαίο.

Όλοι είδαμε λοιπόν, πόσο ασέλγησαν πάνω στον Όμηρο και παραποίησαν την ιστορία της Ιλιάδας, κατά πως τους βόλευε εκεί στο Hollywood. Και επειδή δεν είχαν καμία ενόχληση, ή έστω ευγενική παρατήρηση συνεχίζουν ακάθεκτοι. Και δεν μιλάω για τα comic που κάνουν ότι θέλουν- και που στην τελική μπορεί να έχουν και την πλάκα τους, αλλά λέω γι’ αυτές τις ταινίες- κατασκευάσματα, που παίρνουν τις υπέροχες ιστορίες από την μυθολογία μας και τους αλλάζουν τα φώτα.

9e9e1a91c4df5078df798cf78b894d23

Η μυθολογία λέει….

. ότι ο Θεός Δίας θαύμαζε την Αλκμήνη από ψηλά για την ομορφιά και την αρετή της, και την ερωτεύθηκε. Επειδή λοιπόν ο Αμφιτρύωνας απουσίασε σε εκστρατεία για πολύ καιρό, ο Δίας, έχοντας πάρει τη μορφή του Αμφιτρύωνα, παραπλάνησε την Αλκμήνη και κοιμήθηκε μαζί της τρεις ολόκληρες νύχτες. Επιστρέφοντας ο πραγματικός σύζυγος την επόμενη ημέρα από την εκστρατεία, δεν βρήκε την Αλκμήνη όσο «θερμή» θα την περίμενε ύστερα από την πολύμηνη απουσία του. Ακούγοντας μάλιστα τις εξηγήσεις της υποψιάσθηκε εύλογα απιστία και αποφάσισε να την κάψει ζωντανή. Αλλά ο Δίας έσβησε με μία καταρρακτώδη βροχή την πυρά και ο Αμφιτρύωνας πείσθηκε τελικώς για ό,τι πραγματικά είχε γίνει, ύστερα και από σχετικές διαβεβαιώσεις του μάντη Τειρεσία. Μετά από εννέα μήνες η Αλκμήνη γέννησε τον Ηρακλή και τον Ιφικλή.

Η ταινία λέει…….

.. ότι η θεά Ήρα παρότρυνε την Αλκμήνη να κάνει έρωτα με τον Δία, και την ώρα που η Αλκμήνη βρίσκεται σε ερωτικό παροξυσμό, την βλέπει ο Αμφιτρύωνας, και όταν μένει έγκυος γίνεται έξαλλος. Ο Ιφικλής είχε ήδη γεννηθεί και όταν γεννιέται ο Ηρακλής του δίνουν άλλο όνομα…. Και διάφορα τέτοια κουλά. Που κανονικά η Ήρα από την ζήλια της, είχε κάνει μάγια στην Αλκμήνη για να μην μπορέσει να γεννήσει.

  • Στην μυθολογία η Αλκμήνη μετά τον θάνατο του Αμφιτρύωνα, παντρεύτηκε τον Ραδάμαθυ. Στην ταινία η Αλκμήνη πεθαίνει πριν τον Αμφιτρύωνα.
  • Στην μυθολογία εμφανίζεται ο μάντης Τειρεσίας. Στην ταινία τον ρόλο τον παίζει ο Χείρων. Που ο Χείρων αν θυμάστε ήταν κένταυρος και δάσκαλος του Αχιλλέα.
  • Στην μυθολογία, όταν πεθαίνει ο Ηρακλής, ο Δίας τον παίρνει στον Όλυμπο και τον παντρεύει με την Ήβη. Στην ταινία, ο Ηρακλής παντρεύεται μια κοπέλα, της κάνει και ένα παιδί και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.
  • Στην μυθολογία ο κολλητός του Ηρακλή ήταν ο Ιόλαος. Στην ταινία είναι ο captain Sotiris!!!

Έλεος πια!!! Φτάνει. Κάποιος ας τους βάλει φρένο! Άκου captain Sotiris στην αρχαία Ελληνική μυθολογία! Και έλεος επίσης με όλους αυτούς τους ατάλαντους φουσκωτούς που απ’ τα φάρμακα έχουν κάνει κάτι βυζιά λες και είναι δεν ξέρω ‘γω τι… και επιπλέον απ’ τα αναβολικά μοιάζουν με πιθήκους.

1U_M

kellan-lutz-in-the-legend-of-hercules-movie-8

Ο Ηρακλής και ο κολλητός του, ο captain Sotiris!! Χαχαχαχαχαχαααααααααα

kellan-lutz-in-the-legend-of-hercules-movie-1

Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ

Κακοποιούν την Ελληνική μυθολογία https://bit.ly/2wRDvXR

Ε ρε τι έχουν να δουν πάλι τα ματάκια μας! https://bit.ly/2rPNMi7

Ο μαύρος Αχιλλέας https://bit.ly/2FYHGSb

gerakl-nachalo-legendy-kellan-7499

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.