Για την Ελλάδα ρε γμτ!

0
238

Ελληνικές παραλίες

Όλα ξεκίνησαν ένα βράδυ του Ιουνίου το 2014 σε μία καφετέρια που είχαν βρεθεί και τα τρία άτομα της παρέας. Ήταν τρεις φίλοι. Ο Θοδωρής Σκούρας, η Αθηνά Ευθυμιοπούλου και ο Στέφανος Γραμμένος. Όπως όλοι οι φίλοι βρίσκονταν αρκετά συχνά και πέρναγαν αρκετές ώρες κουβεντιάζοντας και αναλύοντας πολλά πράγματα.

Εκείνο το βράδυ η κουβέντα τους ξεκίνησε με το: «τι θα κάνουμε φέτος στις διακοπές μας;». Ύστερα από ιστορίες που ο καθένας άρχιζε να λέει για παλιότερες διακοπές, πως είχε δηλαδή περάσει, τα στραβά και τα καλά του καθενός … και μετά από αρκετές μπύρες, η κουβέντα έφτασε στο ποια είναι η καλύτερη παραλία της Ελλάδας . Όπως ήταν φυσικό ο καθένας έλεγε ένα σωρό παραλίες … Για να μην σας κουράζω κάποια στιγμή πετάχτηκε στο τραπέζι η εξής κουβέντα:  “Τι καλά που θα ήταν να υπήρχε ένα site που να είχε όλες τις παραλίες με φωτογραφίες, ώστε με εύκολο τρόπο και γρήγορο να τις βλέπεις και να συγκρίνεις” ! Η συνέχεια ήταν να αλληλοκοιτάζονται και να λένε και οι τρεις: «ρε μ*λ*κ*ς γιατί δεν το κάνουμε εμείς αυτό το site;”

Κάπως έτσι ξεκίνησε το infomust.gr

infomust.gr

Ο Στέφανος λοιπόν προγραμματίζει και προσέχει (web development), η Αθηνά το ομορφαίνει (Graphics) και ο Θοδωρής το προωθεί (marketing), ενώ παράλληλα ασχολούνται και οι τρεις με την αρθρογραφία της ιστοσελίδας. Στο infomust.gr , τα παιδιά προσπαθούν να δείξουν όσες περισσότερες παραλίες τις Ελλάδας μπορούν, με ένα τρόπο γρήγορο και εύκολο, ώστε ο καθένας, γνώστης και μη του internet, να μην δυσκολεύεται να βρίσκει αυτό που θέλει.

Εκτός από τις παραλίες πρόσθεσαν και άλλες δύο κατηγορίες. Η κάθε περιοχή έχει τρεις κατηγορίες : ΠΑΡΑΛΙΕΣ – ΑΞΙΟΘΕΤΑ – ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΣ

Ελληνικές παραλίες

Σε κάθε μία παραλία υπάρχει μία μικρή περιγραφή και το στίγμα της στο χάρτη, όπου με αυτό το τρόπο γίνεται και η πλοήγηση μέσω Smartphone μέχρι την ακτή, καθώς και ένα σύστημα βαθμολόγησης, που ο καθένας μπορεί να βάλει την ψήφο του. Με την ίδια λογική έχουν δημιουργήσει και την δεύτερη κατηγορία, δηλαδή σε κάθε αξιοθέατο να υπάρχει μία φωτογραφία, μία ανάλυση και που βρίσκεται στο χάρτη, και προσθέτουν συνεχώς πληροφορίες. Στη τρίτη κατηγορία θα βρει κάποιος πληροφορίες για το πως θα φτάσει η περιοχή που θα επιλέξει. Σε αυτήν την κατηγορία έχουν βάλει και συνεργαζόμενα site από κάθε περιοχή, προς καλό του κάθε χρήστη που θα επισκεφθεί το infomust.gr για να βρει περισσότερες πληροφορίες για τον προορισμό του.

”Βέβαια η προσπάθεια είναι μεγάλη και συνεχώς προσθέτουμε πληροφορίες με σκοπό το infomust.gr να γίνει συνώνυμο των διακοπών .”

elafonisos

Παράλληλα με όλα αυτά, τα παιδιά καθημερινά ανεβάζουν άρθρα από την επικαιρότητα, αφιερώματα από τις ομορφιές της Ελλάδας μας, από τοπικά και τουριστικά νέα και γενικά ειδήσεις που να έχουν ενδιαφέρον. Όταν τους μίλησα ανάμεσα στα άλλα μου είπαν: «Για να μπορέσουμε σε μία ιστοσελίδα να χωρέσουμε τις ομορφιές της Ελλάδας μας, χρειάζεται πολύ χρόνος και πολύ μεγάλη προσπάθεια. Εμείς έχουμε την όρεξη να το καταφέρουμε. Στην πορεία όμως μπορεί να γίνουν και κάποια λάθη, αλλά από αυτά μαθαίνουμε και προχωράμε καλύτεροι.»

«Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να σταματάμε να ονειρευόμαστε, γιατί όταν κάποια στιγμή τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, τότε νιώθεις πρωτόγνωρα συναισθήματα!»

Επισκεφτήτε το infomust.gr και διαδώστε το. Αξίζει

http://infomust.gr/

Παραλίες της Ελλάδας

adinfomust

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.