Για τον Νικόλα Άσιμο

0
109

nikolas_asimos-2

Δυστυχώς δεν τον γνώρισα ποτέ. Δεν πρόλαβα. Ήξερα την προσωπικότητα, ήξερα τα τραγούδια αλλά με τον ίδιο δεν είχα κάνει ούτε μία χειραψία. Κρίμα. Με το που διάβασα όμως ότι ετοιμάζεται μια παράσταση για τον Νικόλα Άσιμο ενθουσιάστηκα. Κοιτώντας πιο προσεκτικά είδα και το όνομα της Κέλλυς Καλτσή στην αφίσα. Της αγαπημένης μου Κέλλυς, που αν θυμάστε είχα επιλέξει στην ομάδα μου στο X-Factor 1. Ήταν εκείνη η ψηλή αδύνατη κοπέλα με το διαπεραστικό βλέμμα και την υπέροχη φωνή. Είχα να την δω και να της μιλήσω κάνα οχτάμηνο.Την συνάντησα σε μια θεατρική παράσταση και είπαμε να τηλεφωνηθούμε. Ήθελα να μου πει για τον Νικόλα Άσιμο και γι’ αυτό που ετοιμάζουν.

  • Έχουν μιλήσει πολλοί για τον Νικόλα τον Άσιμο. Φίλοι, παλιοί του συνεργάτες καλοί,, γνωστοί του… εγώ τον γνώρισα από τα τραγούδια του. Δεν είχα μπει όμως ποτέ πιο βαθειά. Φέτος μου δίνεται η ευκαιρία και είναι για μένα μεγάλη χαρά και τιμή να συμμετέχω σε μια εξαιρετική δουλειά που υπογράφει σκηνοθετικά ο Γιώργος Κορδέλλας και μουσικά ο Γιάννης Τσόλκας.

Τι θα είναι αυτή η παράσταση;

  • Θα είναι ένα αφιέρωμα στον Άσιμο, ότι κι αν σημαίνει αυτό. Εγώ μέσα από την προετοιμασία έκατσα και μελέτησα…ξέρεις, όχι μόνο τα τραγούδια, μόνο απλός τραγουδοποιός δεν ήταν άλλωστε…Μελέτησα την όλη προσωπικότητα. Είδα αφιερώματα, διάβασα γραπτά, άκουσα διηγήσεις, σιγομουρμούρισα στίχους….

Δεν θέλω να πούμε τι ήταν ο Νικόλας Άσιμος, θέλω όμως να μου πεις εσύ τι ένιωσες προβάροντας το κομμάτια του.

  • Αυτό θέλω να σου πω. Τι μου προκάλεσαν οι στίχοι από τα τραγούδια του και κάποια γραπτά του όταν τα διάβαζα και τα ξαναδιάβαζα για να “μπω”, όσο μπορούσα, σε αυτό που ήθελε να πει, σε αυτό που ένιωθε σε αυτό που στόχευε: Θλίψη, που η αλήθεια φιμώνεται…και ξέρεις γιατί; Γιατί συνήθως οι αλήθειες λέγονται από ονειροπόλους και ευαίσθητους ,”περαστικούς” από αυτόν τον τόπο.. Πρόσεξε, όχι αδύναμους, ούτε αδύνατους! Ευ-αίσθητους! Έχει τεράστια διαφορά…αλλά αυτό το αδυσώπητο είδος, το “ανθρώπινο”(ναι ναι, τα εισαγωγικά δεν είναι τυχαία βαλμένα ) τα ερμηνεύει ως συνώνυμα …Και υπάρχουν εκεί έξω κάποιοι ρε γαμώτο..λίγοι αλλά αυθεντικοί..αληθινοί. Αλλά ξέρεις, αυτοί είναι πάντα οι “γραφικοί της γειτονιάς”. Και λένε πάντα τις πιο σκληρές και ουσιαστικές αλήθειες. Ευερέθιστε έλληνα (κι εγώ μέσα …) άκου το “Ωιμέ”, το “Πανηγύρι”, το “Φανάρι του Διογένη” και σκέψου…τουλάχιστον να κάνουμε τα παιδιά μας καλύτερα…καλύτερους ανθρώπους…αν όχι “κροκανθρώπους”…

10460628_669633819818484_5202162565215408616_o

Κέλλυ Καλτσή

——————————

ATT00028

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ CLUB

Αγαπάω κι’ αδιαφορώ

Μια Μουσικοθεατρική παράσταση-αφιέρωμα στον Νικόλα Άσιμο.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κορδέλας – Ενορχηστρώσεις: Γιάννης Τσόλκας

Στον ρόλο του «Έτσι» ο Λεωνίδας Κακούρης

Τραγούδι: Παρασκευάς Θεοδωράκης, Κέλλυ Καλτσή

———-

Έναρξη 18 Νοεμβρίου

Και όλες τις Τρίτες του Δεκέμβρη, στις 9:30μμ

——–

1_M

Λεωνίδας Κακούρης και Παρασκευάς Θεοδωράκης

nikolas-asimos

https://www.youtube.com/watch?v=E4A-_zuZLWs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here