Γιώργος Μπουζιάνης: Αληθινά έργα…

Η έκθεση αυτή αποτελεί προπομπό των εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια από το θάνατο του καλλιτέχνη, το 1959 και αφετηρία για όλα τα επετειακά δρώμενα που θα καλύψουν την χρονιά 2019. Στην συγκεκριμένη αυτή έκθεση- που δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια - θα εκτεθούν από 17 Οκτωβρίου έως και 30η Νοεμβρίου στο κοινό: δύο πρώιμα πορτραίτα και ένα πρωτοεμφανιζόμενο τοπίο, πέντε σημαντικότατες ελαιογραφίες της ύστερης περιόδου, δύο ακουαρέλες, και δώδεκα σπάνια σχέδια.

0
1080

Η έκθεση αυτή αποτελεί προπομπό των εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια από το θάνατο του καλλιτέχνη, το 1959 και αφετηρία για όλα τα επετειακά δρώμενα που θα καλύψουν την χρονιά 2019. Στην συγκεκριμένη αυτή έκθεση- που δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια – θα εκτεθούν από 17 Οκτωβρίου έως και 30η Νοεμβρίου στο κοινό: δύο πρώιμα πορτραίτα και ένα πρωτοεμφανιζόμενο τοπίο, πέντε σημαντικότατες ελαιογραφίες της ύστερης περιόδου, δύο ακουαρέλες, και δώδεκα σπάνια σχέδια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ, ΖΩΓΡΑΦΟΣ, GIORGOS BOUZIANIS, ZOGRAFOS, EIKASTIKA, EKTHESI, MOUSEIO BOUZIANI, nikosonline.gr

Ο Γιώργος Μπουζιάνης είχε αναφέρει ως προς το αποτέλεσμα της ζωγραφικής του: «Το θέμα δεν παίζει κανένα ρόλο στη ζωγραφική. Εκείνο που βαραίνει είναι το τι θα βγάλεις από το θέμα. Προέχει πάντα το αποτέλεσμα. Άνθρωπος, ζώο, αντικείμενο, όλα μιλούν σε εκείνον που ξέρει να ακούει. Εκείνο που έχει σημασία είναι το πώς θα δεις, αλλά πιο πολύ το πώς θα ζήσεις μέσα σου μια οποιαδήποτε φόρμα. Στο έργο μου συνεργάζεται το αίσθημα (ένστικτο) και η νόηση, αν και το αίσθημα νομίζω ότι πρέπει να προηγείται. Τυχαία τίποτε δεν γίνεται. Η αρμονική συνεργασία των δύο αυτών βασικών στοιχείων, δημιουργεί το αληθινό έργο.»

Στο σπίτι του ζωγράφου Γιώργου Μπουζιάνη στη Δάφνη λοιπόν, όπου στεγάζεται το Μουσείο Μπουζιάνη, εγκαινιάζεται η πρώτη πράξη της έκθεσης «Αληθινά Έργα», με πίνακες που δεν έχουν παρουσιαστεί στο κοινό τα τελευταία 40 χρόνια ή παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Την έκθεση, επιμελήτρια της οποίας είναι η κα Ελένη Κυπραίου, θα συνοδεύει κατάλογος, ενώ θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ, ΖΩΓΡΑΦΟΣ, GIORGOS BOUZIANIS, ZOGRAFOS, EIKASTIKA, EKTHESI, MOUSEIO BOUZIANI, nikosonline.gr ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ, ΖΩΓΡΑΦΟΣ, GIORGOS BOUZIANIS, ZOGRAFOS, EIKASTIKA, EKTHESI, MOUSEIO BOUZIANI, nikosonline.gr ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ, ΖΩΓΡΑΦΟΣ, GIORGOS BOUZIANIS, ZOGRAFOS, EIKASTIKA, EKTHESI, MOUSEIO BOUZIANI, nikosonline.gr

Info: Αληθινά Έργα / Μουσείο Μπουζιάνη (Γιώργου Μπουζιάνη 27-31, Δάφνη) Διάρκεια έκθεσης: 17 Οκτωβρίου 2018 – 30 Νοεμβρίου 2018 Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τετάρτη: 9.00-14.00 / Πέμπτη-Κυριακή 11.00-19.00 / Δευτέρα και Τρίτη κλειστά / Είσοδος ελεύθερη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ, ΖΩΓΡΑΦΟΣ, GIORGOS BOUZIANIS, ZOGRAFOS, EIKASTIKA, EKTHESI, MOUSEIO BOUZIANI, nikosonline.gr

«Μοντέρνο έργο δεν υπάρχει, μονάχα ποιότητα εργασίας. Αν ένα καλλιτεχνικό επίτευγμα έχει ποιότητα, τότε μπορεί να ζήσει σε όλες τις εποχές, έξω από οποιαδήποτε τεχνοτροπία ή κατεύθυνση». Γιώργος Μπουζιάνης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ, ΖΩΓΡΑΦΟΣ, GIORGOS BOUZIANIS, ZOGRAFOS, EIKASTIKA, EKTHESI, MOUSEIO BOUZIANI, nikosonline.gr

——————————————-

Διαβάστε και το μεγάλο αφιέρωμα στον Γιώργο Μπουζιάνη

Ο Έλληνας θεμελιωτής της μοντέρνας τέχνης: https://bit.ly/2nhZfY9

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ, ΖΩΓΡΑΦΟΣ, GIORGOS BOUZIANIS, ZOGRAFOS, EIKASTIKA, EKTHESI, MOUSEIO BOUZIANI, nikosonline.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.