Γυρισμένη στην Ελλάδα

0
470

SONY-BDOS-01_Onesheet4.16.13_Layout 1

Στις ομορφιές της Μεσσηνίας

Για πολλούς και αυστηρούς κριτικούς του κινηματογράφου, αυτή ήταν μια από τις 5 καλύτερες ταινίες του 2013. Το τρίτο μέρος της ιστορίας του Richard Linklater γυρίστηκε στην Ελλάδα, και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι’ αυτό!

————————

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: Β ι έ ν ν η

Ο Αμερικανός Jesse (Ethan Hawke) και η Παριζιάνα Celine (Julie Delpy) γνωρίστηκαν πριν από δεκαοκτώ χρόνια σ’ ένα τρένο. Έπιασαν συζήτηση, γοητεύτηκαν ο ένας από τον άλλον κι αποφάσισαν να κατεβούν από το τρένο μαζί, με αποτέλεσμα να περάσουν μια αξέχαστη νύχτα στη Βιέννη.

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: Π α ρ ί σ ι

Εννέα χρόνια αργότερα, ο Jesse, παντρεμένος συγγραφέας πια, θα επιστρέψει στην Ευρώπη για να παρουσιάσει το τελευταίο βιβλίο του που είναι εμπνευσμένο από εκείνη τη μαγική νύχτα που πέρασε με τη Celine στη Βιέννη. Στην παρουσίαση του βιβλίου στο Παρίσι, η Celine θα τον αναζητήσει και θα καταλήξουν να περνούν ένα ακόμα υπέροχο απόγευμα μαζί, συνειδητοποιώντας ότι, τόσα χρόνια μετά, η μαγεία της στιγμής δεν έχει περάσει και πως ίσως θα έπρεπε να δώσουν σ’ αυτόν τον έρωτα μια ευκαιρία.

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ: Ε λ λ ά δ α

Εννέα χρόνια αργότερα, είναι ακόμα μαζί και περνούν τις έξι εβδομάδες των διακοπών τους στη Μεσσηνία με τις δυο μικρές δίδυμες κόρες τους, χωρίς πια να έχουν το χρόνο να τους πιέζει. Η κινηματογραφική μαγεία είναι άραγε ακόμα εκεί ή έχει δώσει τη θέση της στην αφόρητη καθημερινότητα;

BeforeMidnight

Αν είδατε και αγαπήσατε τις πρώτες δύο ταινίες της άτυπης τριλογίας, «Before Sunrise» και «Before Sunset», φαντάζομαι ότι το να δείτε το «Before Midnight» θα είναι κάτι σαν ιεροτελεστία. Αν δείτε μόνο το τρίτο μέρος και έρθετε σε επαφή για πρώτη φορά με τον Jesse και τη Celine θα δείτε ότι δεν θα έχετε την αίσθηση ότι βλέπετε μια κινηματογραφική ταινία, αλλά πως παρακολουθείτε στιγμές από τη ζωή δυο ανθρώπων που θα μπορούσαν να είναι φίλοι σας.

Οι συζητήσεις, οι ανησυχίες, τα συναισθήματα, οι εντάσεις, οι τσακωμοί, κάθε στιγμή από τη ζωή αυτού του ζευγαριού έχει κάτι το απροσδιόριστα γνώριμο. Κάτι που μοιάζει πιο πολύ αληθινό, παρά κινηματογραφικό. Γι’ αυτό το λόγο και ο ρομαντισμός της ταινίας δεν είναι εύκολος, ούτε εύπεπτος. Ώρες-ώρες δεν μοιάζει καν ρομαντικός.

Στην ταινία παίζουν: Ethan Hawke, Julie Delpy, Seamus DaveyFitzpatrick, Jennifer Prior, Charlotte Prior, Ξένια Καλογεροπούλου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Αθηνά Ραχήλ – Τσαγκάρη, Πάνος Κορώνης κ.α.

Την μουσική υπογράφει o Graham Reynolds αλλά ακούγονται και τρία Ελληνικά τραγούδια. «Το Ταγκό» με την Χάρι Αλεξίου, και δύο ρεμπέτικα με τον ηθοποιό Νίκο Καλογερόπουλο. Την κινηματογράφηση έκανε ο Christos Voudouris.

before-midnight-3

BEFORE-MIDNIGHT-4

before-midnight-03

before-midnight-richard-linklater

Δείτε το trailer της ταινίας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.