Δεν έγιναν μητέρες (Μέρος Β)

Κάποιες Ελληνίδες επώνυμες προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να βιώσουν την μητρότητα, ενώ άλλες επέλεξαν να την αποφύγουν. Από τη μια μεριά, έχουμε γυναίκες που ενσυνείδητα επέλεξαν να μην γίνουν μητέρες, απ' την άλλη, υπάρχουν και επώνυμες γυναίκες που δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν παιδί, εξαιτίας προβλημάτων υγείας.

0
2915

Κάποιες Ελληνίδες επώνυμες προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να βιώσουν την μητρότητα, ενώ άλλες επέλεξαν να την αποφύγουν. Από τη μια μεριά, έχουμε γυναίκες που ενσυνείδητα επέλεξαν να μην γίνουν μητέρες, απ’ την άλλη, υπάρχουν και επώνυμες γυναίκες που δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν παιδί, εξαιτίας προβλημάτων υγείας.

Το πρώτο μέρος του αφιερώματος είναι εδώ: https://bit.ly/3eJEoDC

Μέρος δεύτερο

Δεν έγιναν μητέρες (Μέρος Β), mother, motherhood, miteres, παιδιά, προβλήματα υγείας, αποβολές, εκτρώσεις, nikosonline.gr

Ειρήνη Παππά: Η μεγάλη μας ηθοποιός, έπεσε με τα μούτρα στην καριέρα της και στις ανάγκες που απαιτούνται για μια διεθνή καριέρα, και δεν κατάφερε ούτε τον κατάλληλο σύντροφο να βρει αλλά ούτε να κάνει παιδί. Σε μια συνέντευξη της πριν μερικά χρόνια είχε πει πως σήμερα θα ήθελε να είχε παιδί… “Δεν έκανα, από τη φύση μου. Παλιά, δεν θα μπορούσα να το αγαπήσω, να το μεγαλώσω. Τώρα θα το ‘θελα”.

Κατερίνα Λέχου: Κατά καιρούς στις συνεντεύξεις της, η Κατερίνα Λέχου έχει μιλήσει περί μητρότητας. Μάλιστα τελευταία, όταν ο δημοσιογράφος επέμενε στο θέμα, η Λέχου ξεκαθάρισε τα πράγματα: «Όχι, δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή να κάνω παιδί. Σε αυτή την ηλικία θα ήταν το πιο εγωιστικό πράγμα που θα είχα κάνει ποτέ στη ζωή μου. Αυτή είναι η νοοτροπία που εγώ πρεσβεύω».

Δεν έγιναν μητέρες (Μέρος Β), mother, motherhood, miteres, παιδιά, προβλήματα υγείας, αποβολές, εκτρώσεις, nikosonline.gr

Δήμητρα Παπαδοπούλου: Για τα δικά μου δεδομένα και τις ανάγκες μου ως παιδί, δεν θεωρώ την μαμά μου, καλή μαμά! Ήταν πολύ σύγχρονη γυναίκα, δούλευε πάρα πολύ και με άφησε να μεγαλώνω με γιαγιάδες και νταντάδες. Ήταν πολύ προσκολλημένη στην προσωπική της ζωής. Τώρα, σήμερα, αυτό είναι φυσιολογικό, εκείνη την εποχή όχι. Όλες οι μανάδες είχαν εστία γύρω από το παιδί τους κι εγώ ένιωθα πολύ εγκαταλελειμμένη”.

Ζωζώ Σαπουντζάκη: Τον μεγάλο της καημό που δεν απέκτησε ποτέ παιδιά έχει κατά καιρούς εκφράσει η Ζωζώ Σαπουντζάκη. «Όταν παντρευτήκαμε με τον Ανδρέα ( το δικηγόρο Ανδρέα Πολίτη), ήμουν έγκυος, αλλά έπαθα παλίνδρομο κύηση», είπε η ίδια, γυρνώντας τον χρόνο πίσω σε κάτι που της είχε στοιχίσει πολύ: «Είχα τέτοιο καημό… Θυμάμαι, ότι όταν έχασα το παιδί, καθόμουν στη γωνία του σπιτιού, στο γκρεμό και έκλαιγα συνέχεια. Δεν ήθελα τίποτα. Μετά, παράτησα την ιδέα να γίνω μάνα. Για να κάνω παιδί, έπρεπε να καθίσω, να μην δουλεύω. Με έφαγε το θέατρο!»

Δεν έγιναν μητέρες (Μέρος Β), mother, motherhood, miteres, παιδιά, προβλήματα υγείας, αποβολές, εκτρώσεις, nikosonline.gr

Μαίρη Χρονοπούλου: Δεν απέκτησε ποτέ παιδιά γεγονός που τη στεναχώρησε βαθιά, μέχρι που αποφάσισε πως δεν ήταν γραφτό της.

Μαρία Ιωαννίδου: «Εγκληματικό που δεν έκανα παιδί», έχει πει η ίδια. «Έγιναν λάθη. Έκανα τέσσερις εκτρώσεις και είχα και μια αποβολή. Ήταν δύσκολο γιατί ήμουν πολύ μικρή όταν παντρεύτηκα το Βαγγέλη Σειληνό. Αργότερα που ήμουν πιο ώριμη – αρκετά χρόνια πριν αρρωστήσει ο Φρέντυ – έμεινα έγκυος με εξωσωματική αλλά πάλι δεν τα κατάφερα…», έχει πει σε συνεντεύξεις της η Μαρία Ιωαννίδου, εξηγώντας γιατί δεν απέκτησε παιδιά.

Δεν έγιναν μητέρες (Μέρος Β), mother, motherhood, miteres, παιδιά, προβλήματα υγείας, αποβολές, εκτρώσεις, nikosonline.gr

Ρένα Βλαχοπούλου: Οι κοντινοί άνθρωποι της λένε: “Δεν ήθελε παιδιά”. Είχε κάνει αρκετές φορές εκτρώσεις, και έλεγε ότι… «τα παιδιά θέλουν κατάθεση ζωής, εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό και δεν θέλω να τα μεγαλώνουν ξένες γυναίκες».

Βάσια Τριφύλλη: «Δυστυχώς έμεινα έγκυος δύο φορές, και έκανα έκτρωση», έχει δηλώσει η ίδια. «Μετά με τιμώρησε ο καρκίνος. Καλά μου έκανε! Η φύση τιμωρεί». Πάντα, με απλά και σταράτα λόγια έβαλε τα πράγματα στην θέση τους: «Δεν μπορεί κυρία Τριφύλλη, επειδή ήσασταν ανασφαλέστατο άτομο και θέλατε πρώτα να κάνετε πολλά λεφτά και μετά να γεννήσετε, να περιμένετε να έρθει το χρήμα για να κάνετε το μωρό σας. Φάτε, λοιπόν, έναν καρκίνο, για να μάθετε…», είπε η ίδια.

Δεν έγιναν μητέρες (Μέρος Β), mother, motherhood, miteres, παιδιά, προβλήματα υγείας, αποβολές, εκτρώσεις, nikosonline.gr

Κάτια Δανδουλάκη: «Μόνο με τον Μάριο Πλωρίτη ήθελα παιδί – Μετά το χάος», έχει πει η ίδια σε συνεντεύξεις της. Η Δανδουλάκη υπήρξε ζευγάρι με τον Πλωρίτη για 32 χρόνια – μέχρι τη μέρα που εκείνος έφυγε από τη ζωή. Είχαν 30 χρόνια διαφορά ηλικίας, ενώ εκείνος είχε παντρευτεί άλλες δύο φορές: με την Έλλη Λαμπέτη το 1950 (χώρισαν το 1953) και με τη Μαρίκα Ανεμογιάννη το 1964. «Με τον Μάριο ήμασταν ερωτευμένοι μέχρι που έφυγε. Ήμασταν μαζί σχεδόν όλη μου τη ζωή. Παντρεμένοι ήμασταν 12 χρόνια. Μόνο από τον Μάριο θα ήθελα ένα παιδί, αλλά δεν μας έτυχε».

Ναταλία Γερμανού: Όταν χώρισαν οι γονείς της ήταν ενάμισι ετών και μεγάλωσε με την γιαγιά της: «Ουσιαστικά, ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν, με έφεραν στον κόσμο και είπαν “Οκ, γεια σου τώρα”. Σοκαρίστηκα τρομερά! Θύμωσα πάρα πολύ και με τους δύο. Με τη μαμά πιο πολύ, στον μπαμπά έδινα άλλοθι για τα πάντα. Αυτό νομίζω ότι έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στο ότι εγώ δεν έκανα παιδί. Μου καρφώθηκε στο μυαλό μου ότι δεν πρέπει να κάνεις παιδί όταν είσαι ανεύθυνος και πέρασα όλη μου τη ζωή, θεωρώντας ότι ποτέ δεν ήμουν αρκετά υπεύθυνη για να φέρω στον κόσμο ένα παιδί».

Δεν έγιναν μητέρες (Μέρος Β), mother, motherhood, miteres, παιδιά, προβλήματα υγείας, αποβολές, εκτρώσεις, nikosonline.gr

Μάρω Κοντού: Η Μάρω Κοντού ήταν πάντα ξεκάθαρη στα λόγια της. Κάθε φορά που την έβλεπα στην τηλεόραση ή διάβαζα συνεντεύξεις της την χαιρόμουν. Όταν μάλιστα την ρώτησαν γιατί δεν έκανε παιδιά, είπε: «Δεν μπορούσα, όχι δεν έκανα, δεν μπορούσα. Από πολύ νέα το γνώριζα. Βέβαια, περνώντας τα χρόνια, γύρω στα 35 μου, το έψαξα στο εξωτερικό. Πήγα και βρήκα τον γιατρό που βοήθησε τη Λόρεν να κάνει παιδί, στην Ελβετία. Μου είπε: “Δεν θα κάνετε ποτέ παιδί”. Μετά απ’ αυτό απαγόρευσα στον εαυτό μου να θέλει να κάνει παιδί. Έχω ανίψια όμως. Δε λείπουν τα παιδιά από τη ζωή μου».

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: «Πήγα στους σπουδαιότερους γιατρούς. Μου είπαν ότι το πρόβλημα είναι ψυχολογικό, Θα μπορούσα να έχω υιοθετήσει ένα παιδί, αλλά οι αντιλήψεις τότε δεν το επέτρεπαν», έχει παραδεχτεί η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, η οποία έδωσε όλη της την προσοχή και την τρυφερότητα στα ανίψια της.

Δεν έγιναν μητέρες (Μέρος Β), mother, motherhood, miteres, παιδιά, προβλήματα υγείας, αποβολές, εκτρώσεις, nikosonline.gr

Βούλα Ζουμπουλάκη: Δεν έκανε ποτέ παιδιά. Γιατί; Απλά δεν ήθελε να αποκτήσει. Το έλεγε στους κοντινούς της ανθρώπους, στις φίλες της μέχρι και στον ανιψιό της- που τον είχε σαν παιδί της. Ο ίδιος έχει παραδεχτεί πως μιλούσαν καθημερινά στο τηλέφωνο στις 12 το μεσημέρι… “Αν κάτι συνέβαινε και δεν μιλούσαμε, θύμωνε. Ήθελε την ασφάλεια αλλά ήθελε, επίσης, να μένει μόνη. Κι αυτό της κόστισε. Μόνη την βρήκα στη μπανιέρα της όταν έπαθε το μοιραίο εγκεφαλικό”.

——————————————————————–

Διαβάστε ακόμα

Δεν έγιναν μητέρες (Μέρος Α) https://bit.ly/3eJEoDC

Ελληνίδες την περίοδο της εγκυμοσύνης τους: https://bit.ly/2Vy9VRl

Διάσημες εγκυμοσύνες στο Hollywood: https://bit.ly/350s7Gs

Ποιες Star του Hollywood έχουν υιοθετημένα παιδιά… https://bit.ly/2V9APiv

Με τα παιδιά που αποκτούν οι gay, έχει γίνει χαλασμός

Υιοθεσία παιδιών από gay ζευγάρια https://bit.ly/2xxLFFV

Διάσημοι gay με παιδιά: https://bit.ly/2jSgwT8

RICKY MARTIN: Παντρεύτηκε τον σύντροφο του, παρόντα και τα παιδιά του: https://bit.ly/2gcfnUo

RICKY MARTIN: Στο νέο σπίτι του με τον άντρα και τα παιδιά τους (δεν είναι υιοθετημένα, είναι με παρένθετη μητέρα) https://bit.ly/2KGGa9C

MATT BOMER: Αυτός είναι ο άντρας και τα παιδιά τους https://bit.ly/2jRLxGZ

—————————————————–

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.