Δεν μασάει τα λόγια της

0
945

jolie

Το έχει αποδείξει δεκάδες φορές. Όταν πρέπει να πει κάτι, το λέει στα ίσια χωρίς να υπολογίσει το κόστος και τις συνέπειες. Για μία ακόμη φορά μίλησε πρόσφατα στον ΟΗΕ και τους τα «έχωσε», κανονικά!

H Angelina Jolie άσκησε δριμύτατη κριτική στον ΟΗΕ για την αποτυχία διαχείρισης της συριακής κρίσης κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Συμβούλιο Ασφαλείας στη Νέα Υόρκη. Μίλησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας με την ιδιότητά της ειδικής απεσταλμένης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και έκανε λόγο για ευθύνες του οργανισμού που δεν κατάφερε να προστατέψει του Σύριους πρόσφυγες. “Καλώ τα μέλη του συμβουλίου να πάψουν να στέκονται αμέτοχοι και να βρεθούν δίπλα στους πρόσφυγες για να βιώσουν το δράμα τους. Είναι αρρωστημένο να βλέπουμε ανθρώπους να πνίγονται στα σύνορα της πλουσιότερης ηπείρου του κόσμου” σχολίασε για την μεταναστευτική κρίση στη Μεσόγειο.”Η αποστολή του ΟΗΕ είναι να προλαμβάνει και να τερματίζει τις συρράξεις, κάτι το οποίο δεν έγινε στην περίπτωση της Συρίας” πρόσθεσε σε άλλο σημείο της ομιλίας της.

Παράλληλα κάλεσε σε ενότητα του ηγέτες των κρατών και ζήτησε όλοι να συνεργαστούν ώστε να υπάρξει ανθρωπιστική και υγειονομική βοήθεια και να βρεθεί άμεση λύση για τα 4 εκατομμύρια προσφύγων που όπως η ίδια λέει αντιμετωπίζονται σαν βάρος και θεωρούνται ανεπιθύμητοι.“Αν δεν μπορούμε να τερματίσουμε τις συγκρούσεις τότε έχουμε ηθική υποχρέωση να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες και να προσφέρουμε νομικές οδούς για την ασφάλειά τους”.

Για μια ακόμη φορά υποκλίνομαι και της στέλνω τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς. Μπράβο της!

aj

————————-

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

UN-Worldwide Refugees Jolie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.