Δεν μου φταίει ο σεισμός αν εγώ δεν έχτισα σωστά…

3
873

1

Ξέρετε πολύ καλά ότι πάντα είμαι δίπλα στους νέους καλλιτέχνες που έχουν να πουν κάτι. Στους νέους που ενδιαφέρονται για την τέχνη τους στην ουσία και όχι στο φαίνεσθαι. Για διαβάστε εδώ την περίπτωση αυτού του ταλαντούχου παιδιού…..

————————————–

10 + 1 ερωτήσεις στον Γιάννη Σουλάκη

 1. Γιάννη μου που σε πετυχαίνω;

Νίκο, με πετυχαίνεις σε μια πολύ δημιουργική περίοδο της ζωής μου, αλλά και πολύ αγχωμένο…..

 1. Μαθαίνω ότι ετοιμάζεις νέα παράσταση, που την ονομάζεις «Φορεμένο αλλιώς», πράγμα που σημαίνει ότι…

είναι η προσέγγιση και η απόδοση τραγουδιών παλιών και νέων που όλοι έχουμε αγαπήσει, αλλά αλλιώς! Αφήνω φέτος την πιο λυρική δομή της ορχήστρας και συνδυάζω όργανα με πιο σκληρούς και σύγχρονους ήχους. Φυσικά, «Φορεμένος αλλιώς» είμαι και εγώ ο ίδιος, αφού όλες αυτές οι αλλαγές επιδρούν άμεσα στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζω τα τραγούδια.

 1. Είσαι από τους καλλιτέχνες που είναι πολυτάλαντοι. Ηθοποιός που τραγουδάει ή τραγουδιστής που παίζει;

Προτιμώ κ επιλέγω το τραγουδιστής που παίζει (γέλια)

 1. Εμείς πάντως από την σύντομη παρουσία σου από το θέατρο και την τηλεόραση σε μάθαμε σαν ηθοποιό. Γιατί τελευταία ασχολείσαι πιο πολύ με τις μουσικές παραστάσεις;

Γιατί αποφάσισα να επιλέξω μια συγκεκριμένη καλλιτεχνική κατεύθυνση. Δεν ήθελα να ακροβατώ ανάμεσα στο θέατρο και στο τραγούδι. Θεωρώ πως η βάση σου πρέπει να είναι μία και όλες οι άλλες γνώσεις σου να στηρίζουν την επιλογή σου. Έτσι και εγώ επέλεξα το τραγούδι που αγαπώ και αισθάνομαι καλύτερα κατά την προετοιμασία του, την εκγύμναση του, μέχρι και την παράσταση.

 1. Εκτός από την Jazz και τα musicals που είναι τα αγαπημένα σου είδη, ποια άλλη μουσική ακούς; Μπορείς να μου αναφέρεις 5 καλλιτέχνες στους οποίους υποκλίνεσαι;

Ακούω κλασική μουσική, ακούω και ελληνική “έντεχνη” μουσική. Γενικά ακούω ό,τι μπορεί να μου δημιουργήσει εικόνες και να με μεταφέρει σε άλλους τόπους, σε άλλες καταστάσεις. Από τον κλασικό χώρο μου αρέσει η Μαρία Κάλλας για την έντονη σφραγίδα που έβαζε στις ερμηνείες της. Επίσης αγαπώ τον Jonas Kaufmann, εξαιρετικός τενόρος και υπέροχη φωνή με απίστευτες δυναμικές. Φυσικά Barbra Streisand, Edith Piaf, Jacques Brel…. Έχω κι άλλους πολλούς, αλλά θα μείνω στους πέντε που με ρώτησες…

 1. Σε ποια εποχή θα ήθελες να ζούσες και να δημιουργούσες και γιατί: Στην Αμερική των musicals ή στο Βερολίνο στην εποχή του Μπρέχτ και του Κουρτ Βάϊλ;

Θα επέλεγα Βερολίνο! Γενικά η Ευρώπη με τραβάει περισσότερο στις τέχνες της, μου δημιουργεί μία ζεστασιά που η Αμερική δε μου το βγάζει. Η βιομηχανία της Αμερικής μου δημιουργεί μια αίσθηση αποστείρωσης…..

 1. Δικά σου τραγούδια σκέφτεσαι να βγάλεις;

Ναι είναι το επόμενο βήμα. Έχω την τύχη και την χαρά να έχω στο πλευρό μου έναν εξαίρετο δημιουργό και άνθρωπο, τον Αδαμάντιο Αναστασιάδη που γράφει υπέροχα τραγούδια. Τα τραγούδια του είναι αυτό ακριβώς που προανέφερα, δημιουργούν ιστορίες. Κάποια από αυτά θα μπορούσαν να είναι μέρος ενός musical. Εύχομαι να βρούμε συνοδοιπόρους σε αυτό μας το εγχείρημα και πολύ σύντομα να έχετε τους ήχους μας.

 1. Το πρώτο σου μουσικό show είχε τον τίτλο «Πρώτη παράσταση». Τι θυμάσαι από τότε, μετέφερε μας την ατμόσφαιρα και το πώς ένιωσες πάνω στην σκηνή σε μια δουλειά που ήταν αποκλειστικά «δική» σου…

Η «Πρώτη Παράσταση» για μένα ήταν η πραγματοποίηση του ονείρου μου και όλα αυτά που για χρόνια σκεφτόμουν και ονειρευόμουν σε σχέση με την μουσική. Ερχόμουν από μια τεράστια απώλεια και για μένα η υλοποίηση αυτής της παράστασης ήταν η γέννηση της ζωής που έφυγε. Ένιωθα σαν μικρό παιδί που το παίρνεις από το χέρι και το μεταφέρεις σε ένα μαγικό κόσμο ευφορίας και ταξιδιού. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι το αισθητικό αποτέλεσμα. Θέλω το αποτέλεσμα να ταιριάζει με αυτό που έχω όταν την δημιουργώ στη φαντασία μου.

 1. Το φετινό σου show, το «Φορεμένο αλλιώς», πως το σκέφτηκες; Γενικά θα ήθελα να μάθω τον τρόπο σκέψης σου πίσω από κάθε σου παράσταση.

Με το «Φορεμένο Αλλιώς» ήθελα να πάω ένα βήμα παραπέρα. Ήθελα άλλους ήχους από την ορχήστρα, ήθελα άλλο ρεπερτόριο, ήθελα κάτι να με “βρωμίσει”. Οι μουσικοί που έχω μαζί μου φέτος έχουν πιο rock και metal αναφορές. Αυτές τις αντιθέσεις ήθελα για την νέα μου δουλειά. Πάντα με γοήτευαν οι ενώσεις των διαφορετικών πραγμάτων.

 1. Υπάρχει κάτι που σε θυμώνει αυτήν την περίοδο;

Δεν μου αρέσει να θυμώνω, γιατί , όταν θυμώνω θολώνω και δεν κρίνω σωστά τις καταστάσεις. Δεν λέω ότι το καταφέρνω αλλά προσπαθώ. Όλη η χώρα έχει περάσει δύσκολα τα τελευταία χρόνια. Όλοι λίγο πολύ έχουμε ζήσει τρομερές αλλαγές. Κατά την γνώμη μου αυτό οφείλεται στα κακά θεμέλια, δεν μου φταίει ο σεισμός αν εγώ δεν έχτισα σωστά το οικοδόμημα. Είμαι φύση θέση αισιόδοξος άνθρωπος. Από τον Ιανουάριο η χώρα μας έκανε ένα μεγάλο βήμα με μία αλλαγή που της ήταν δύσκολο να κάνει για πολλές δεκαετίες. Θέλω να είμαι θετικός και να ελπίζω. Δεν μπορώ την μιζέρια και την καχυποψία, όμως θέλω να παρακολουθώ τις εξελίξεις με τα μάτια ανοιχτά. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο!

Και η 11η ερώτηση και απάντηση ανήκει σε σένα

 1. Θα ήθελα να πεις κάτι για τους συνεργάτες σου

Κατ’ αρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργαζόμαστε, και να σου πω ότι χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν τίποτα. Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου για την στήριξη και την εμπιστοσύνη….. τους αγαπώ όλους σαν οικογένεια μου.

Foremeno-Allios_M

Ο Γιάννης Σουλάκης, απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Θεατρικά Δρώμενα Ίασμος», έχοντας σπουδάσει και σύγχρονο τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο, δραστηριοποιήθηκε αρχικά στον χώρο του θεάτρου, αλλά τον κέρδισε η τέχνη της μουσικής και ειδικά αυτή του τραγουδιού. Έτσι, από το 2013, χρονιά κατά την οποία παρουσίασε την «Πρώτη Παράσταση» στο θέατρο 104, πρωταγωνιστεί σε δικές του δουλειές. Κεντρικός άξονας των τραγουδιών τα οποία ερμηνεύει, είναι ο ρομαντισμός του κλασικού, η διαχρονικότητα των μελωδιών αλλά και η νέα ματιά και φωνητική απόδοση. Με έμπνευση από την jazz, το musical, τους Έλληνες συνθέτες και παράλληλα με «φόρα» σύγχρονη, δίνει ένα ξεχωριστό στίγμα στις ερμηνείες του. Την «Πρώτη Παράσταση» ακολούθησε η «Πρώτη παράσταση ΙΙ», ενώ φέτος παρουσιάζει μια φρέσκια δουλειά υπό τον τίτλο «Φορεμένο Αλλιώς».

DSC_2379 copy

ΦΟΡΕΜΕΝΟ ΑΛΛΙΩΣ

Συμμετέχει στο τραγούδι η Παρασκευή Λεβεντάκου. Επιμέλεια προγράμματος -Ντέιβιντ Νεγρίν. Πιάνο/ενορχηστρώσεις- Αδαμάντιος Αναστασιάδης. Σαξόφωνο- Παντελής Αβραμόπουλος. Κιθάρα – Ξενοφώντας Καρακωνσταντής. Μπάσο- Χρήστος Σεβαστόπουλος. Τύμπανα – Γεωργία Βακάλη. Σκηνοθετική επιμέλεια – Άννα Μιχελή. Σχεδιασμός φωτισμών- Αλέξανδρος Προδρόμου. Κοστούμια -Αντωνία Κ. Δρακοπούλου.

10959415_546827028792074_7878359176594362798_n

Ημέρα παραστάσεων: Τετάρτη, Ώρα έναρξης: 21:00. Τιμή εισιτηρίου: €10 (με κρασί), Opening: Τετάρτη 8 Απριλίου 2015.
Πολυχώρος Χυτήριο , Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός, τηλ.: 210 3412313 & 6951787821.

——————————-

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

1_M

3 COMMENTS

 1. ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ….ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟΣ….ΥΠΕΡΟΧΟΣ….
  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!

 2. Νέοι καλλιτέχνες,νεα δυναμη,νεα μουσική…καλη του επιτυχία!!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.