Διάφανη σαν κρύσταλλο

1
684

manos_2

Κανείς ποτέ δεν περιμένει το χειρότερο και όμως συμβαίνει. Σε μία εποχή «ανθρωποφάγα» και πολύπλοκη όπου η κρίση αναζωπυρώνει έχθρες, μίση εθνικά και πάθη, μπορεί κανείς να ανατρέξει σε μία απλή και διάφανη σαν το κρύσταλλο γνώμη του Μάνου Χατζιδάκι σε ανύποπτο, μάλιστα, χρόνο:

  • «Είναι λάθος να νομίζουμε ότι περιφρουρείται η ελευθερία μας με το να καταδιώκονται άνθρωποι που δε μας μοιάζουν. Τότε θα έρθει μια δεδομένη στιγμή που εμείς δε θα μοιάζουμε με κάποιους και θα καταδιωχτούμε και θα έχουμε το παρελθόν ότι ανεχτήκαμε τις καταδιώξεις των ατόμων που δε μας μοιάζουν. Άρα και εμείς σωστά θα καταδιωχτούμε. Μην ξεχνάμε ότι αυτό είναι και η αρχή, και η βάση του εθνικοσοσιαλισμού και του φασισμού. Δεν κινδυνεύουμε από αυτούς που δε μας μοιάζουν. Κινδυνεύουμε από αυτούς που μας περιφρουρούνε και καταδιώκουν αυτούς που δε μας μοιάζουν».

Μάνος Χατζιδάκις

 

 

 

 

1 COMMENT

  1. Τα κουτάκια που αποτελούν τελικά, όταν σ’ αυτά κλείνεις ανθρώπους που δεν σου μοιάζουν, κελιά για απειλές που φαντάζεσαι κι αρνείσαι να δεχτείς σαν κάτι που δε γνωρίζεις,το φοβάσαι και το ανταγωνίζεσαι. Είναι η μήτρα που κυοφορεί φασιστικά-ναζιστικά-απολυταρχικά “ιδανικά” (;).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.