Διαφήμιση της Ελλάδας στην Κίνα

Άκου τι σκέφτηκαν για να διαφημίσουν την Ελλάδα στην Κίνα. Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού που ασχολείται με την Κίνα, είχε την φαεινή ιδέα να κάνει μια στοχευμένη προωθητική ενέργεια - αρχικά - σε 40 εκατομμύρια χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Weibo. Δηλαδή θέλει να προβάλει την Ελλάδα στην Κίνα μέσω του δημοφιλούς ηλεκτρονικού παιχνιδιού «Assassin's Creed Odyssey» της εταιρείας Ubisoft, που διαδραματίζεται στην αρχαία Ελλάδα κατά την περίοδο του Πελοποννησιακού Πολέμου.

0
750

Άκου τι σκέφτηκαν για να διαφημίσουν την Ελλάδα στην Κίνα. Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού που ασχολείται με την Κίνα, είχε την φαεινή ιδέα να κάνει μια στοχευμένη προωθητική ενέργεια – αρχικά – σε 40 εκατομμύρια χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Weibo. Δηλαδή θέλει να προβάλει την Ελλάδα στην Κίνα μέσω του δημοφιλούς ηλεκτρονικού παιχνιδιού «Assassin’s Creed Odyssey» της εταιρείας Ubisoft, που διαδραματίζεται στην αρχαία Ελλάδα κατά την περίοδο του Πελοποννησιακού Πολέμου.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων επιτυχημένων δράσεων του ΕΟΤ και εξασφάλισε «έξυπνη» προβολή της Ελλάδας στην τουριστική αγοράς της Κίνας, ως κορυφαίου προορισμού που προσφέρει μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες 365 ημέρες τον χρόνο.

Assassin's Creed Odyssey, Ubisoft, Weibo, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΙΝΑ, ΕΟΤ, HELLAS, CHINA, TOURISM, nikosonline.gr

To «Assassin’s Creed Odyssey» διαφημίζει την Ελλάδα στην Κίνα

Η προωθητική ενέργεια βασίστηκε σε διαγωνισμό ψηφιακών φωτογραφιών ελληνικών τοπίων, που οι χρήστες μπορούσαν να τις πάρουν με ειδική εφαρμογή μέσα από τα πλάνα του παιχνιδιού. Οι φωτογραφίες δημοσιοποιήθηκαν στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo με τα hashtags: #MyGreekOdyssey, #VisitGreece και #AssassinsCreed και με εκτιμώμενο έως τώρα αριθμό χρηστών περί τα 40 εκατομμύρια. Στο πλαίσιο της προωθητικής ενέργειας ο EOT προσέφερε σε 5 νικητές του διαγωνισμού ένα 7ήμερο ταξίδι στην Ελλάδα για δύο άτομα.

Assassin's Creed Odyssey, Ubisoft, Weibo, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΙΝΑ, ΕΟΤ, HELLAS, CHINA, TOURISM, nikosonline.gr

Παράλληλα, η προωθητική ενέργεια αναπαράχθηκε και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας, όπως το Wechat και το Bili, με ειδικό σποτ, ενώ υπήρξαν αναδημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα της Ubisoft και σε περισσότερα από 100 κινεζικά ΜΜΕ με τα οποία συνεργάζεται η εταιρεία.

Το «Assassin’s Creed» θεωρείται ένα εκ των πλέον δημοφιλών παγκοσμίως ηλεκτρονικών παιχνιδιών, έχοντας πάνω από 148 εκατομμύρια μοναδικούς παίκτες, 110 εκατομμύρια πωλήσεις παιχνιδιών, 6,5 εκατομμύρια πωλήσεις βιβλίων και μία κινηματογραφική ταινία. Για την δημιουργία του «Odyssey» εργάστηκαν χιλιάδες άτομα σε οκτώ χώρες, μεταξύ των οποίων και το Studio της Ubisoft στη Σαγκάη, το οποίο ήταν υπεύθυνο για την ανακατασκευή 28 πόλεων της αρχαίας Ελλάδας, με ακριβή και λεπτομερειακή απεικόνιση της αρχιτεκτονικής των πόλεων, των κτηρίων, των αγαλμάτων κ.λπ.

Να σημειώσω εδώ, πως η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, έχει βάλει το δυναμικό άνοιγμα της κινεζικής αγοράς σε στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι ιδιαιτέρως θετικά, δεδομένου ότι φέτος (2018) οι αφίξεις Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση άνω του 70%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Assassin's Creed Odyssey, Ubisoft, Weibo, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΙΝΑ, ΕΟΤ, HELLAS, CHINA, TOURISM, nikosonline.gr Assassin's Creed Odyssey, Ubisoft, Weibo, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΙΝΑ, ΕΟΤ, HELLAS, CHINA, TOURISM, nikosonline.gr

Το βρίσκω έξυπνη σαν ιδέα, γιατί οι Κινέζοι θεωρούν τον Ελληνικό πολιτισμό ισάξιο με τον δικό τους. 

Assassin's Creed Odyssey, Ubisoft, Weibo, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΙΝΑ, ΕΟΤ, HELLAS, CHINA, TOURISM, nikosonline.gr Assassin's Creed Odyssey, Ubisoft, Weibo, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΙΝΑ, ΕΟΤ, HELLAS, CHINA, TOURISM, nikosonline.gr Assassin's Creed Odyssey, Ubisoft, Weibo, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΙΝΑ, ΕΟΤ, HELLAS, CHINA, TOURISM, nikosonline.gr Assassin's Creed Odyssey, Ubisoft, Weibo, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΙΝΑ, ΕΟΤ, HELLAS, CHINA, TOURISM, nikosonline.gr

———————————————————–

Δείτε εδώ ένα μικρό δείγμα

Assassin’s Creed Odyssey: How Ubisoft Rebuilt Athens

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.