To 2013 ο σκηνοθέτης John Carney, μόλις τέλειωσε τα γυρίσματα της ταινίας “Begin Again”, έξαλλος με την συμπεριφορά της, δήλωσε πως δεν πρόκειται να ξανασυνεργαστεί με top model. Η Keira Knightley έγινε πυρ και μανία. Προσπαθώντας να χτίσει ένα προφίλ καλής ηθοποιού, το ότι την αποκάλεσε top model την έκανε έξω φρενών.
Έχουν πει πολλά γι’ αυτήν και έχουν γραφτεί ακόμα περισσότερα. Για το ότι είναι στα όρια της νευρικής ανορεξίας, για το στήθος της, για τους γκόμενους της, για το ότι την παράτησε ο Jamie Dornan, για το ότι είναι δυσλεκτική… ένα σωρό κίτρινα και ροζ δημοσιεύματα…
Ποια είναι όμως στ΄ αλήθεια η Keira Knightley;
Η Κίρα Νάιτλι (Keira Christina Knightley), γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου του 1985 (37 χρόνων) και άρχισε την καριέρα της από παιδική ηλικία αλλά έγινε παγκοσμίως γνωστή μετά το 2003 με τη συμμετοχή της στις ταινίες “Κάν’το όπως ο Μπέκαμ” (Bend It Like Beckham), “Οι Πειρατές της Καραιβικής” (Pirates of the Caribbean) και “Περηφάνια και Προκατάληψη” (Pride & Prejudice).
Γεννήθηκε στο Teddington του Middlesex, από Σκωτσέζα μητέρα, ηθοποιό και συγγραφέα, και πατέρα επίσης ηθοποιό. Έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον Κέιλεμπ (γεν. 1979). Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στο Ρίτσμοντ, φοιτώντας στο σχολείο του Τέντινγκτον και το κολέγιο Esher. Η Κίρα είχε μια μαθησιακή δυσκολία (δυσλεξία), εντούτοις όμως κατάφερε να έχει καλούς βαθμούς στο σχολείο προκειμένου να ευχαριστεί τους δικούς της, που της επέτρεψαν έτσι να ακολουθήσει την καριέρα της ηθοποιού. Έχει δηλώσει ότι ήταν αποφασισμένη να γίνει ηθοποιός από όταν ήταν παιδί ακόμη.
Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση το 1993 σε ηλικία 7 ετών στη σειρά “Royal Celebration”. Έπαιξε στη σειρά “The Bill” (1995) και σε πολλές ακόμα τηλεταινίες στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’90, πριν τη διαλέξουν στην ταινία “Star Wars: Episode I The Phantom Menace”. Ο ρόλος όμως που την ανέδειξε ήταν στην ταινία του 2002, Κάν’το όπως ο Μπέκαμ (Bend It Like Beckham). Αμέσως μετά συμμετείχε στην πολυδάπανη ταινία Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στα ταμεία και απέσπασε θετικές κριτικές και δεκάδες άλλες ταινίες – Pride & Prejudice, Atonment, A dangerous method, Anna Karenina, The Imitation game, Colette κ.α. – παγιώνοντας έτσι τη θέση της ως πρωταγωνίστρια.
Με τον Johnny Depp στους Πειρατές
Το 2004 ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του περιοδικού Hello σαν το περισσότερο υποσχόμενο νέο αστέρι του κινηματογράφου. Ψηφίστηκε επίσης ως η πιο σέξι ηθοποιός όλων των εποχών από τους αναγνώστες του περιοδικού Empire, ήρθε 79η στη λίστα του περιοδικού FHM με τις “100 πιο σέξι γυναίκες” του 2004, 18η στην ίδια λίστα για το 2005 και 1η στη λίστα του 2006. Το περιοδικό Time σε ένα άρθρο του το 2004 έγραψε ότι η Κίρα φαίνεται αποφασισμένη να καθιερωθεί σαν ποιοτική/σοβαρή ηθοποιός παρά σαν πρωταγωνίστρια.
Στο παρελθόν υπήρξε το πρόσωπο στις διαφημιστικές καμπάνιες της εταιρείας ειδών πολυτελείας Asprey και της εταιρείας Lux για την Ιαπωνική τηλεόραση, ενώ το 2006 έγινε το πρόσωπο για το άρωμα της Chanel, “Coco Mademoiselle”.
Η εμφάνιση της ως Anna Karenina στην ομότιτλη ταινία, ήταν εκθαμβωτική
Επειδή δεν έχει μεγάλο στήθος, ένα περιοδικό της πρόσθεσε λίγο με photoshop. Έγινε έξαλλη. Έκτοτε όταν φωτογραφίζεται υπάρχει όρος να μην της κάνουν αυξητική στήθους στο photoshop.
Από το 2003 έως το 2005 είχε σχέση με τον Jamie Dornan που τότε ήταν μοντέλο και τώρα έχει γίνει κινημτογραφικός superstar.
Τα Χριστούγεννα του 2010, χώρισε με τον επί πέντε χρόνια σύντροφό της και συμπρωταγωνιστή της στο “Περηφάνια και Προκατάληψη”, Rupert Friend.
Από το 2011 είχε σχέση με τον James Righton (του συγκροτήματος Klaxons). Παντρεύτηκαν στη νότια Γαλλία το 2013 και το 2015 απέκτησαν το πρώτο τους μωρό, ένα κοριτσάκι, την Edie. Το 2018 απέκτησαν και την δεύτερη κορούλα τους, την Delilah.
Από το 2018 (που γέννησε την δεύτερη κορούλα της) και μετά, ξαναγύρισε δυναμικά στην δουλειά. Το 2019 έκανε τις ταινίες “Official Secrets”, “Berlin I love you” και “The Aftermath”. Το 2020 το “Misbehaviour” και το 2021 το “Charlotte” (cartoon – φωνή) και το “Silent night”. Τώρα περιμένουμε το πολυσυζημένο “Boston Strangler” (Ο στραγκαλιστής της Βοστώνης).
Διαβάστε και για άλλες αγαπημένες μας ηθοποιούς
Julianne Moore: Είναι τρελή με την υποκριτική https://bit.ly/2Sr6kmE
Scarlett Johansson: Τα έχει κάνει μαντάρα https://bit.ly/31Rec3Q
Maggie Gyllenhaal: Η σωστή εικόνα της σύγχρονης γυναίκας https://bit.ly/2SPBpQ6
Marion Cotillard: Αυτή η κοπέλα τα έχει όλα https://bit.ly/2UQtuEt
Jennifer Lawrence: Είναι απίστευτη αυτή η κοπέλα https://bit.ly/2V1H1cL
Cate Blanchett: Οι μοίρες αποφάσισαν να γίνει ηθοποιός https://bit.ly/2UQoJLm
Jennifer Aniston: Την λέξη «μαλάκας» την ξέρει πολύ καλά https://bit.ly/37wrlAR
Kristen Stewart: Ναι είμαι λεσβία, τρέχει τίποτα; https://bit.ly/38DwyYA
Lena Dunham: Η περίπτωση της Λένας https://bit.ly/3bzf5CB
Saoirse Ronan: Το κορίτσι με τα 1000 πρόσωπα https://bit.ly/2UXyMOu
Olivia Colman: Είναι ηθοποιάρα https://bit.ly/38t2LBU