Δυστυχώς σκοτώθηκε μόνο ένας

2
552

San Fermin Festival, Pamplona,Spain

Αυτή η αηδία που γίνεται στην Ισπανία με τους Ταύρους πρέπει να σταματήσει. Έθιμο ξε-έθιμο πρέπει να λάβει τέλος. Και οι αρχαίοι Έλληνες θυσίαζαν ζώα και ανθρώπους (για θρησκευτικούς λόγους). Και οι Ρωμαίοι είχαν τους μονομάχους να σφάζονται (για διασκέδαση)….. αλλά τέτοια και άλλα παρόμοια έθιμα στην σύγχρονη κοινωνία δεν έχουν θέση. 

Εγώ (και σαν Ταύρος στο ζώδιο), είμαι με τον Ταύρο και όχι με τους μαλάκες που βασανίζουν τα ζώα, τα θυμώνουν, τα εξαγριώνουν βασανίζοντας τα και τα ξαμολάνε στους δρόμους. Ή κάνουν το ίδιο ακριβώς στις αρένες στις περίφημες και κατακριτέες ταυρομαχίες. Και η πλάκα είναι ότι κανείς δεν ρώτησε ποτέ τους ταύρους αν θέλουν να μονομαχήσουν με τους ανθρώπους.

Είναι ντροπή και μόνον να συγκρίνουμε τον άνθρωπο με το απίστευτης δύναμης ζώο που λέγεται ταύρος. Ύστερα, οι κανόνες της μονομαχίας, της ταυρομαχίας, είναι φτιαγμένοι με τον πιο πούστικο τρόπο. Δεν είναι καθαρή, τίμια και στα ίσα η αναμέτρηση μέχρι θάνατο. Κι αν γλυτώσει ο ταύρος αυτό θα συμβεί διότι ο ταυρομάχος θέλει να πουλήσει show.

Ταυρομαχία λέει… και πριν εμφανιστεί ο ταυρομάχος έχουν ήδη σακατέψει και εξαντλήσει το ζώο με τα κοντάρια.

Ισπανία, Ταυροδρομίες

Επίσης εκτός από τις ταυρομαχίες γίνεται κι αυτό το γελοίο τριήμερο φεστιβάλ ταυροδρομίας κάθε χρόνο στην Pamplona της Ισπανίας. Έγινε και φέτος και… δυστυχώς σκοτώθηκε μόνος ένας. Δεν λυπήθηκα καθόλου. Μακάρι να σκοτωνόντουσαν περισσότεροι, μπας και σταματήσουν πια να βασανίζουν τα ζώα και να διοργανώνουν αυτό το βάρβαρο έθιμο.

Ισπανία, Ταυροδρομίες

Ισπανία, Ταυροδρομίες

2 COMMENTS

  1. Ειναι ενα πολυ βαρβαρο το εχουν για θεαμα αλλαειναι απαισιο.Σιγουρα πρεπει νασταματησει δενειναιδιασκεδαση να τρεχουν τα αιματα ποταμι αποτους καημενους τους ταυρους μεχρι ναπεθανουν.Στην αστρολογια τα ταξιδια των ζωδιων λενε οτι οι ταυροι οπως ειμαιεγω καιεσυΝικολα δεν θαμπορουσαν ποτε να πανε στην Ισπανια λογω των ταυρομαχιων.Ακαταλληλη η Ισπανια για εμας τους ταυρους.

  2. Εμεις ως ταυροι ειναι αδυνατον να ζησουμε Νικολα στην Ισπανια.Ετσι λεει η αστρολογια.Μαςταιριαζει η Γερμανια η αληθειαειναι εμεναανεκαθεν μου αρεσε η Γερμανισ και ο λαος αλλατωρα δενειμαιπια το ιδιομετα απο αυτα που συμβαινουν.Θαμου πεις αλλο οι πολιτικοι αλλο ο λαος αλλα επαψα ναειμαιτο ιδιο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.