Δύο επενδύσεις αξίας 700 εκατ. ευρώ

0
566

Δύο επενδύσεις αξίας 700 εκατ. ευρώ. Χρήμα να φάνε κι’ οι κότες!!!

Τα μόνα ευχάριστα που διαβάζω πια αφορούν στον τουρισμό, που πραγματικά μοιάζει με το σωσίβιο μας. Εντός του καλοκαιριού του 2015 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής δύο νέων επενδύσεων τουριστικού και οικιστικού χαρακτήρα σε Κρήτη και Πελοπόννησο, συνολικής αξίας 700 εκατ. ευρώ, μέσω των οποίων αναμένεται να δημιουργηθούν 1.800 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας. Πρόκειται για την επένδυση ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ στην Κρήτη, και την επένδυση Kilada Hills, στο Πόρτο Χέλι. Και οι δύο επενδύσεις πήραν την έγκριση των σχεδίων προεδρικού διατάγματος και είναι οι πρώτες δύο που προχωρούν προς υλοποίηση, 10 μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικών Επενδύσεων. Το επόμενο βήμα αφορά την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος και ακολουθεί η λήψη των οικοδομικών αδειών.

Κρήτη

Η ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ αφορά την τουριστική ανάπτυξη έκτασης 25.000 στρεμμάτων της Μονής Τοπλού στην περιοχή Κάβο Σίδερο του Νομού Λασιθίου στην Κρήτη, μια επένδυση που επιχειρείται να υλοποιηθεί σχεδόν από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, δηλαδή σχεδόν επί δύο δεκαετίες. Το σημερινό αντικείμενο του έργου αφορά την δημιουργία πέντε ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών κι ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 267,7 εκατ. ευρώ. Η λειτουργία του συγκροτήματος θα δημιουργήσει 1.200 μόνιμες θέσεις εργασίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το θέρετρο προβλέπεται ότι θα λειτουργεί σε 12μηνη βάση.

kILADA BEACH

Αντίστοιχα, το Kilada Hills αποτελεί ακόμα ένα έργο στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας, και αναμένεται να αναπτυχθεί σε έκταση 2.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Κοιλάδας, περιλαμβάνοντας ξενοδοχείο, παραθεριστικές κατοικίες και γήπεδο γκολφ. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 418 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να δημιουργήσει 2.000 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής και 600 μόνιμες θέσεις εργασίας με την έναρξη της λειτουργίας του συγκροτήματος.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.