Είμαι εξοργισμένος με τα ραδιόφωνα…

Τον γνώρισα εντελώς τυχαία πριν τρία χρόνια περίπου, μέσα στο αεροπλάνο που συνταξιδεύαμε για Κύπρο. Μέχρι τότε, όταν συναντιόμασταν λέγαμε μια καλημέρα. Αυτό το ταξίδι όμως στην Κύπρο, μου αποκάλυψε έναν άνθρωπο, μορφωμένο και ενημερωμένο [θα το διαπιστώσετε και από την συνέντευξη που θα διαβάσετε], και έναν άνθρωπο που ξέρει το Ελληνικό τραγούδι απ’ έξω και ανακατωτά. Έκτοτε τον έχω συμπαθήσει πάρα πολύ. Μέχρι και μπιρίμπα έχουμε παίξει……

1
1238

Τον γνώρισα εντελώς τυχαία πριν κάποια χρόνια, μέσα στο αεροπλάνο που συνταξιδεύαμε για Κύπρο. Μέχρι τότε, όταν συναντιόμασταν λέγαμε μια καλημέρα. Αυτό το ταξίδι όμως, μου αποκάλυψε έναν άνθρωπο, μορφωμένο και ενημερωμένο (θα το διαπιστώσετε και από την συνέντευξη που θα διαβάσετε), και έναν άνθρωπο που ξέρει το Ελληνικό τραγούδι απ’ έξω και ανακατωτά. Έκτοτε τον έχω συμπαθήσει πάρα πολύ, γίναμε φίλοι, μέχρι και μπιρίμπα έχουμε παίξει…

10+1 ερωτήσεις στον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου

 1. Κωνσταντίνε μου που σε πετυχαίνω; Με πετυχαίνεις με μια βαλίτσα στο χέρι να πηγαινοέρχομαι Ελλάδα – Κύπρο.  Το καλύτερο μου (γέλια)
 2. Τα τελευταία σου τραγούδια, παρ΄όλο που είναι επιτυχίες, τα ραδιόφωνα δεν τα «σκίζουν». Πως τα πας με τα ραδιόφωνα, γιατί ακούω απ’ όλους τους καλλιτέχνες παράπονα. Είμαι απογοητευμένος και εξοργισμένος όχι μόνο επί προσωπικού αλλά γενικά με την όλη στάση και λειτουργία τους τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, το ίδιο νοιώθει και μια μεγάλη μερίδα αξιόλογων και καταξιωμένων συναδέλφων με τους οποίους μιλάω τακτικά. Πιστεύω ότι τα αθηναϊκά ραδιόφωνα πήραν λάθος δρόμο. Χειρίζονται την παρακμή τους με αποκλεισμούς καλλιτεχνών, αξιόλογων καλλιτεχνών, καταξιωμένων και νέων, με σχεδόν εκβιαστικές πρακτικές χρηματισμού και με νοοτροπίες κλίκας και διαπλοκής. Αυτό όμως θα επιφέρει με μαθηματική ακρίβεια την καταστροφή τους, αργά η γρήγορα. Όταν μια δουλειά, που έχει να κάνει με τον κόσμο, όπως το ραδιόφωνο, δεν πρέπει να λειτουργεί με τις πρακτικές που προανέφερα, ακόμα και αν είσαι κερδοσκοπική επιχείρηση, γιατί στο τέλος ο κόσμος θα το «φτύσει». Ο αποκλεισμός θα φέρει αποκλεισμό. Είναι μεγάλη κουβέντα και δεν θα ήθελα να επεκταθώ άλλο, ο νοών νοείτω.
 3. Ξέρω ότι είναι το καλύτερο σου που γυρίζεις συνέχεια δεξιά και αριστερά σε δεκάδες live. Τι παρουσιάζεις σ΄ αυτές τις ζωντανές σου εμφανίσεις; Δόξα τω Θεώ δεν έχω σταματήσει τις ζωντανές εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια και νοιώθω πολύ ευγνώμων γι’ αυτό γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι όπως όλοι γνωρίζουμε. Αυτό που επιδιώκω στις ζωντανές μου εμφανίσεις είναι το κέφι, το γλέντι και το τραγούδι της παρέας. Ένα μουσικό πάρτι με άλλα λόγια. Ο κόσμος έχει ανάγκη να ξεσκάσει, να ξεχαστεί, να διασκεδάσει. 
 4. Στην Κύπρο κάθε Κυριακή, μάλλον σου λείπει η ιδιαίτερη πατρίδα σου; Γι’ αυτό πηγαίνω συχνά, για να μην μου λείπει (γέλια). Βλέπω την οικογένεια και τους φίλους μου και παράλληλα κάνω και ζωντανές εμφανίσεις – που πάνε εξαιρετικά. Έχω φροντίσει με τον πέρασμα των χρόνων να διατηρήσω μια πολύ στενή επαφή με τον κόσμο της Κύπρου που είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μου. Φέτος είπαμε να κάνουμε 5-6 εμφανίσεις και τελικά πηγανοερχόμασταν επι 7 μήνες….
 5. Όταν το Κυπριακό κράτος αρνήθηκε στον Γιώργο Θεοφάνους, να κάνει 4 συναυλίες για την επέτειο της εισβολής των Τούρκων, ήσουν μέσα στους λίγους που τον υποστήριξαν. Τον υποστήριξα γιατί ήξερα τις προθέσεις του και το καλλιτεχνικό του όραμα γι’ αυτό το project, αλλά κυρίως γιατί κάποιοι συγκεκριμένοι γνωστοί – άγνωστοι που λυμαίνονται τις επιχορηγήσεις και τα καλλιτεχνικά δρώμενα στο νησί, έπαιξαν βρώμικο παιχνίδι απέναντι του. Απλά πιστεύω ότι υπήρξε λάθος χειρισμός επικοινωνιακά από τον Γιώργο, ο οποίος πήγε να βρει και τον μπελά του από όλο αυτό.
 6. Και μια και είπα Θεοφάνους, θα ξαναφτιάξετε τους One; Όχι. Υπήρξε μια σκέψη για reunion φέτος στα βραβεία του Mad, όμως δεν ευδοκίμησε, από ότι με ενημέρωσε ο Γιώργος που χειρίστηκε το όλο θέμα, οπότε το πράγμα έμεινε εκεί. Δεν ξέρω αν θα προκύψει κάποια άλλη ευκαιρία στο μέλλον.
 1. Τον τελευταίο καιρό σε είδαμε να συνεργάζεσαι εκτός από την Δέσποινα Ολυμπίου, αρκετά και με την Ελένη Δήμου. Πες μας γι αυτές τις δύο εξαιρετικές τραγουδίστριες. Πως είναι να δουλεύεις μαζί τους; Η Ελένη και η Δέσποινα είναι πάνω από όλα φίλες μου και εγώ δεν έχω καλύτερο από το να δουλεύω με φίλους γιατί έχω πάντα μια διάθεση εκδρομής και ξεγνοιασιάς. Η Ελένη Δήμου είναι μια από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες της Ελληνικής δισκογραφίας και είμαι πολύ τυχερός που βρέθηκε στον δρόμο μου και κάναμε δυο ντουέτα δισκογραφικά. Η Δέσποινα είναι επίσης ένας εξαίρετος άνθρωπος και μια επαγγελματίας με όλη την σημασία της λέξης. Είμαστε συνομήλικοι και αυτό μας κάνει να έχουμε κοινά ακούσματα και διαθέσεις, πράγμα που βγαίνει και στα live μας. Η κοινή καταγωγή μας πιστεύω ότι παίζει μεγάλο ρόλο στο δέσιμο μας αυτό, ακόμα και στον τρόπο που μιλάμε, στην επικοινωνία μας. 
 2. Το καλοκαίρι θα συνεχίσεις τις εμφανίσεις σου με τον Γιώργο Θεοφάνους; Ναι φυσικά. Μόλις τελειώσουμε από Κύπρο- που οι εμφανίσεις μας ήταν ένας θρίαμβος και κράτησαν 7 μήνες, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη και ύστερα η Μύκονος!
 3. Σε είδα πρόσφατα σε ένα περιοδικό με τον μικρό σου αδελφό. Πες τα μας όλα. Ο μικρός μου αδελφός Στέφανος, (Doody το καλλιτεχνικό του) ασχολείται κι΄ αυτός με το τραγούδι. Έχει ταλέντο και όρεξη να πάει μπροστά. Εγώ είμαι στο πλευρό του να τον συμβουλεύω και να τον ενθαρρύνω όσο μπορώ. Το πέταγμα όμως θέλω να είναι δικό του, με τα δικά του τα φτερά και την δική του θέληση. Χαίρομαι και καμαρώνω που τον βλέπω και εύχομαι να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα.
 4. Υπάρχει κάτι που να σου αρέσει και κάτι που να μην σου αρέσει αυτή την εποχή; Μου αρέσει η επιστροφή σιγά σιγά στις πραγματικές αξίες, στα απλά και πραγματικά πράγματα, που τα είχαμε χάσει ως συμμετέχοντες, άθελα ή ηθελημένα, στο “θέατρο” της εικονικής ευμάρειας και πλαστής πραγματικότητας. Δεν μου αρέσουν οι παρενέργειες της κρίσης και εξηγούμαι: Η ενδυνάμωση των άκρων, η ξενοφοβία, η εξαθλίωση, η εθνική θλίψη και η κοινωνική αποξένωση. Εύχομαι νομοτελειακά να εκλείψουν όλα αυτά τα αρνητικά και να χτίσουμε το μέλλον μας βασισμένοι στις πραγματικές αυθεντικές αξίες της ζωής. Πείτε με ρομαντικό ή ουτοπιστή, αλλά πιστεύω ότι γίνεται.

Και η 11η ερώτηση και απάντηση ανήκει σε σένα

 1. Ποιο είναι το moto, το σύνθημα της ζωής σου; «Σ’ όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε», αυτά τα λόγιας της Λίνας Νικολακοπούλου με έχουν σώσει πάρα πολλές φορές σε στιγμές απελπισίας και κρίσης ανασφάλειας! Δεν μπορείς να αρέσεις σε όλους γιατί μετά δεν είσαι ξεχωριστός!

xristoforou, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Νίκος Μουρατίδης

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου γεννήθηκε στην Λεμεσό της Κύπρου και από μικρή ηλικία ξεχώρισε χάρη στο ταλέντο του, τις ιδιαίτερες φιλοδοξίες του, τις μουσικές σπουδές του στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών αλλά και τις διακρίσεις του σε διάφορους παγκύπριους διαγωνισμούς. Εμφανίστηκε στην δισκογραφία το 1994 και μέχρι σήμερα βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα είτε σαν σόλο καλλιτέχνης, είτε σαν βασικός τραγουδιστής των One, είτε σαν συνθέτης. Έχει δώσει τραγούδια ή έχει συνεργαστεί με τους: Άννα Βίσση, Κωνσταντίνα, Ελένη Δήμου, Γιάννη Πάριο, Καίτη Γαρμπή, Νατάσσα Θεοδωρίδου, Εύη Δρούτσα, Γιώργο Θεοφάνους, Ευρυδίκη, Αντώνη Ρέμο, Χρήστο Δάντη, Δημήτρη Κοργιαλά, Γιώργο Μαζωνάκη, Μπέσσυ Αργυράκη, Βασίλη Καρρά, Στέλλα Γεωργιάδου, Κατερίνα Στανίση, Σάκη Ρουβά, Νίκο Καρβέλα, ‘Ελλη Κοκκίνου, Καλομοίρα κ.α.

xristoforou, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Νίκος Μουρατίδης

—————————————————–

Κι΄ άλλα άρθρα για τον Κωνσταντίνο

Όταν ήμουν παιδί: https://bit.ly/2E0jm3D

Στον πυρετό της Eurovision: https://bit.ly/2K7OI9k

Φιέστα, με ένα Πάριο τέρμα: https://bit.ly/2K6Hbrg

————————————————-

Και ένα άρθρο που έχει γράψει ο Κωνσταντίνος ειδικά για το nikosonline.gr

Αγγλικές θηριωδίες στην Κύπρο: https://bit.ly/2vwDQi4

———————————————

Ακούστε την πιο πρόσφατη επιτυχία του σε μουσική Γιώργου Θεοφάνους και στίχους Θάνου Παπανικολάου

Έλα Πες Τα Σε Μένα / Κωνσταντίνος Χριστοφόρου | Official Video Clip

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.