Είμαι ερωτευμένος με τον…

Ο Μηνάς Τσίγκος, ο τραγουδιστής των 1550, σας εντυπωσίασε και μου ζητάτε περισσότερα. Ιδού λοιπόν μια αποκαλυπτική συνέντευξη, για να δούμε πως σκέφτεται και πως μιλάει……

0
1197

Ο Μηνάς Τσίγκος, ο τραγουδιστής των 1550, σας εντυπωσίασε και μου ζητάτε περισσότερα. Ιδού λοιπόν μια αποκαλυπτική συνέντευξη, για να δούμε πως σκέφτεται και πως μιλάει……

10+1 ερωτήσεις στον Μηνά Τσίγκο

Μηνάς Τσίγκος, τραγουδιστής, Minas Tsigos

 1. Μηνά μου γεια σου, που σε πετυχαίνω; Νίκο γεια σου, με πετυχαίνεις με ένα καφέ στο ένα χέρι και με ένα χαρτί με στίχους στο άλλο! Αυτές τις μέρες ηχογραφούμε το νέο album των 1550, ξέρεις, και πρέπει να είμαι προετοιμασμένος.
 1. Δεν έχουμε γνωριστεί, δεν σε ξέρω καθόλου, δεν σε έχω δει live παρά μόνο σε έχω ακούσει… και μου κέντρισες το ενδιαφέρον. Θέλω όμως να τα μάθω όλα. Ξεκίνα από τα εφηβικά σου χρόνια και την σχέση σου με την μουσική… Σε ευχαριστώ και ελπίζω να σε δω σύντομα σε κάποιο από τα live μας. Στην ουσία, ξεκίνησα ως θαμώνας σε σκηνές που έπαιζαν τη μουσική που μου αρέσει, ξέρεις, Αρχιτεκτονική, Σταυρός του Νότου, Όνομα του Ρόδου, τέτοια μέρη. Όποτε μου δινόταν η ευκαιρία, πήδαγα επάνω στη σκηνή και άρπαζα το μικρόφωνο ή μία κιθάρα. Στο Όνομα του Ρόδου ήταν που γνώρισα τον Αλέξη Μπαλακάκη, μία μεγάλη φωνή του σκληρού ήχου στην Ελλάδα, ο οποίος με έμαθε ουσιαστικά να τραγουδάω, και να φωνάζω λιγότερο…!!! (γέλια), επίσης ήταν αυτός που μου έδωσε αν όχι όλες, τις περισσότερες ευκαιρίες στον χώρο μεταξύ άλλων και το πρώτο επαγγελματικό μου βήμα. Από εκεί και ύστερα, οι συνεργασίες ήταν πολλές σε διάφορες σκηνές του είδους. Μέχρι που ήρθαν στο δρόμο μου οι Danger Angel με τους οποίους έκανα το μεγαλύτερο βήμα έως τότε. Ηχογραφήσαμε ένα εξαιρετικό album σε συνεργασία με τον Jeff Scott Soto (Yngwie Malmsteen, Axel Rudy Pell, Talisman, Journey, TransSiberian Orchestra), άλλη τεράστια φωνή, ξέρεις η φωνή πίσω από το soundtrack της ταινίας Rock Star και με καριέρα 30 ετών στο παγκόσμιο στερέωμα. Μεγάλος δάσκαλος, φωνητικά και σκηνικά. Κάναμε μία καταπληκτική Ευρωπαϊκή περιοδεία και ζήσαμε από πρώτο χέρι το τι σημαίνει να είσαι μία μπάντα στο δρόμο. Με σημάδεψε αυτό και μου έμαθε πάρα πολλά. Μετά ήρθαν οι 1550, που τώρα είναι το σπίτι μου και το όχημα για την έκφραση μου.
 1. Υπήρξαν καλλιτέχνες ή συγκροτήματα που μετά το τέλος του Λυκείου τους απέρριψες; Δεν απορρίπτω κανέναν. Έχω τζαμάρει και έχω τραγουδήσει με πολλούς, με άλλους δέσαμε και λειτουργήσαμε, με άλλους όχι. Ότι έχω κάνει, μικρό ή σημαντικότερο, το κουβαλάω μαζί μου και το χρησιμοποιώ.
 1. Το στυλ αλλά και η φωνή σου είναι για ροκ μουσική. Αυτά που κάνεις σε καλύπτουν ή θα ήθελες να αλλάξεις κάτι; Αν σου έλεγα πως με καλύπτουν απόλυτα θα σήμαινε ότι δεν βλέπω και πολλά πράγματα στο μέλλον μου έτσι δεν είναι; Πράγματι, η φωνή μου και το στυλ μου είναι ροκ και αυτό είναι που κάνω εδώ και χρόνια και μάλιστα στις περισσότερες από τις μορφές του. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλω ή δεν θα προσπαθήσω να ενσωματώσω και άλλα στοιχεία στη μουσική μου. Ούτως ή άλλως, το ροκ είναι μία μουσική που δέχεται και αφομοιώνει τόσα πολλά πράγματα, κι εγώ μαθαίνω, αφομοιώνω και προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και όσο μπορώ περισσότερο πολύπλευρος.
 1. Βλέπουμε ότι αρκετοί ποπ καλλιτέχνες ή γκρουπάκια για να βγάζουν τα προς το ζην πάνε και παίζουν σε πίστες σαν support στους λαϊκούς. Νομίζεις ότι λείπει από την Αθήνα ένας χώρος αποκλειστικά για ποπ και ροκ μουσική; Αυτό που αναφέρεις είναι λίγο πολύ η πραγματικότητα για ένα μουσικό, ειδικά ένα ροκ μουσικό. Κάπως πρέπει να βγάλει τα προς το ζειν και επειδή όλοι ονειρευόμαστε να ζούμε από τη μουσική μας, πολλές φορές αρπάζουμε ότι μας προσφέρεται. Από την άλλη, τέτοιοι pop/rock χώροι υπάρχουν πολλοί αν και οι περισσότεροι δεν είναι οργανωμένοι όπως πρέπει. Αυτό που λείπει, λοιπόν, είναι περισσότερο οργανωμένοι pop/rock χώροι και αν θέλεις κάτι που θα πρέπει να δούμε είναι πως θα δημιουργήσουμε περισσότερους τέτοιους χώρους και εκτός των μεγαλουπόλεων, στην περιφέρεια.

Μηνάς Τσίγκος, τραγουδιστής, Minas Tsigos

Με απασχολεί τι λένε για τη μουσική μου, κι΄όχι για την εμφάνισή μου.

 1. Με τους 1550 πως γνωρίστηκες; Με τους 1550 γνωρίστηκα το 2004 που πήγαινα και τους παρακολουθούσα στο ‘’Όνομα του ρόδου’’. Ήταν και είναι εκρηκτική μπάντα live και απο τότε έλεγα πώς πρέπει να μοιραστώ το ίδιο σανίδι με αυτούς τους τρελούς! Ε, έγινε, όταν αποχώρησε ο προηγούμενος τραγουδιστής τους και ξεκίνησαν auditions. Θεώρησα ότι το στυλ τους μου ταιριάζει ως τραγουδιστή αλλά και ότι και εγώ ταιριάζω στη μουσική τους. Οπότε έκανα την audition μου και τα υπόλοιπα είναι πλέον αποτυπωμένα μουσικά, έστω κι αν μου πήρε 10 χρόνια να μπώ στην μπάντα που πάντα γούσταρα…με επιμονή και υπομονή όλα γίνονται !!
 1. Συγχρόνως με τους 1550 τραγουδάς και σε άλλα γκρουπ; Γίνεται αυτό; Ναι, γίνεται και το κάνω με τους Two and a Half Men acoustic ένα unplugged σχήμα που παίζουμε σε διάφορα στέκια της Αθήνας (κάθε Παρασκευή ήμαστε στο GARAZ στο Περιστέρι και άλλες μέρες σε όλη την Αθήνα) παίζουμε ελληνικό και ξένο ροκ, funkpop και έντεχνο ρεπερτόριο, διανθισμένο με παιδιάστικα αστεία ,πολύ κέφι και γενικά γινόμαστε μία μεγάλη παρέα .
 1. Αυτήν την εποχή τι ακούς; Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου από τους καινούργιους; Ακούω τα πάντα και ποτέ δεν κολλάω σε ένα καλλιτέχνη ή ακόμα και είδος !! Όσο ακούμε μαθαίνουμε και εξελισσόμαστε σαν μουσικοί αλλά και σαν άνθρωποι. Τώρα αν πρέπει να πω συγκεκριμένα από τις σκηνές εκτός συνόρων οι Arctic Monkeys μου αρέσουν, η Jessy J. είναι τεράστια καλλιτέχνιδα, οι Jamie nCommons είναι πολύ καλοί και πάρα πολλοί άλλοι που θα χρειαστώ πολλές σελίδες… Από Ελλάδα Ελεωνόρα Ζουγανένη, Μποφίλιου, Χαρούλης και πάλι θα χρειαστώ πολλές σελίδες!!!
 1. Όταν ακούς να λένε ότι είσαι ωραίος, σ’ αρέσει ή κοκκινίζεις; Περισσότερο με απασχολεί το τι λένε για τη μουσική μου, για τη φωνή μου και για το χαρακτήρα μου παρά για την εμφάνισή μου. Η εικόνα μου γενικά είναι κάτι που δουλεύω ως μέρος της σκηνικής μου παρουσίας και υπό αυτήν την έννοια είναι μέρος της δουλειάς μου και της καλλιτεχνικής μου υπόστασης.
 1. Τι ονειρεύεσαι για το μέλλον σου σαν καλλιτέχνης; Περισσότερη μουσική, καλύτερη μουσική, να απευθυνθώ σε μεγαλύτερο, ακόμη, κοινό, να είμαι ευχαριστημένος με αυτό που κάνω. Φαντάζομαι δεν εννοείς αν θα νοικοκυρευτώ έτσι; (γέλια)

Και η 11η ερώτηση και απάντηση ανήκει σε σένα

 1. Είσαι ερωτευμένος αυτόν τον καιρό; Είμαι πάντα ερωτευμένος με την δουλειά μου βασικά !!! Αν και εδώ και 3 μήνες κοντά συζώ και έχω ερωτευτεί τον Ραλφ! Χαχαχαχααα τον σκύλο μου.

Μηνάς Τσίγκος, τραγουδιστής, Minas Tsigos

Ο Μηνάς Τσίγκος γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου του 1984 στο Μοσχάτο. Η τρέλα του με την μουσική ξεκίνησε από πολύ μικρός. Αρχικά ζήλευε τον θείο του, τον dj Toni Τσίγκο, και ήθελε να γίνει κι’ αυτός άρχοντας των decks. Στα 15 του έπιασε για πρώτη φορά κιθάρα κι’ άρχισε να τραγουδάει. Στα 19 του έκανε την πρώτη του μπάντα τους Pilgrim. Με την βοήθεια και την κατεύθυνση διαφόρων ανθρώπων που θαυμάζει και ευγνωμονεί, όπως οι: Αλέξης Μπαλακάκης (hannibal), Αλέξης Πολίτης, ο Μανώλης Τσίγκος και ο Μιχάλης Κακέπης, κατάφερε να γίνει επαγγελματίας και να βρει τον δρόμο του. Για περισσότερα σας έχω κι’ άλλο άρθρο. Πατήστε τον σύνδεσμο: https://www.nikosonline.gr/?p=15374

————————————————————————

https://www.facebook.com/minas.tsigos

Μηνάς Τσίγκος, τραγουδιστής, Minas Tsigos

 

Μηνάς Τσίγκος, τραγουδιστής, Minas Tsigos

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.