Είμαστε ο πιο απογοητευμένος λαός της Ευρώπης

2
120

567ac7d3afa6f

Η Ελλάδα και οι Έλληνες κέρδισαν άλλη μια πρωτιά για το 2015. Είμαστε ο πιο απογοητευμένος λαός της Ευρώπης όπως αναφέρει το Ευρωβαρόμετρο για το 2015, το οποίο δόθηκε αυτές τις μέρες στη δημοσιότητα.

Το 60% δεν είναι ικανοποιημένοι με τη ζωή τους

Το 83% δεν έχει εμπιστοσύνη στο μέλλον

Το 83% δεν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

Οι περισσότεροι είναι απαισιόδοξοι για το 2016

Η πλειοψηφία λέει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση

Με κακή οικονομική κατάσταση, με την υψηλή ανεργία, με απαισιοδοξία για το μέλλον, με μια μίζερη ζωή, αναγκαστικά οι Έλληνες παραμένουν για μία ακόμα χρονιά ο πιο απογοητευμένος λαός της Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα, το 60% από τους Έλληνες ερωτηθέντες δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ο αντίστοιχος όρος στην ΕΕ των 28 κρατών είναι 19%. Την ίδια ώρα, το 83% των Ελλήνων δεν έχει εμπιστοσύνη στο μέλλον, έναντι του 32% που αποτελεί τον μέσο όρο στην ΕΕ. Παράλληλα, η συντριπτική πλειονότητα, το 92% δηλαδή, εκτιμά πως ήταν σε καλύτερη κατάσταση παλιότερα. Πάντως, το 70% των Ελλήνων είναι υπέρ της Ενιαίας Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και του ευρώ και το 80% υπέρ της ελεύθερης κίνησης των Ευρωπαίων πολιτών.

Στην ίδια έρευνα, πάνω από τους μισούς Έλληνες (52%) δηλώνει πως είναι κακή κατάσταση τα επαγγελματικά τους, ενώ το 70% πιστεύει πως τους επόμενους 12 μήνες αυτή θα χειροτερέψει. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το ποσοστό έχει αυξηθεί κατά 18% σε σύγκριση με το ευρωβαρόμετρο της άνοιξης του 2015. Ακόμη, το 76% δηλώνει ότι είναι κακή η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους και το 58% εκτιμά ότι αυτή θα χειροτερέψει τον επόμενο χρόνο, ποσοστό επίσης αυξημένο σε σύγκριση με την άνοιξη.

Όλοι λένε πια ξεκάθαρα, ότι υπάρχουν δυνάμεις μέσα στην Ελλάδα, που προσπαθούν να μας διχάσουν και να μας «φρενάρουν». Δυνάμεις που θέλουν να μας τραβήξουν πίσω. Να μην γίνουν εξυγιάνσεις, να μην γίνουν αποκρατικοποιήσεις, να μην βρεθεί λύση, να εξοστρακιστούν όλα τα λαμπερά μυαλά, και κυρίως να μείνουμε πίσω στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.

Σε μια Ελλάδα απογοητευμένη, μίζερη και εξαθλιωμένη υπάρχουν και κάποιοι που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να την κρατήσουν πίσω. Ο φασισμός της Χρυσής Αυγής μας πάει πίσω. Η δυσκοιλιότητα του ΚΚΕ μας πάει πίσω. Η υποκρισία και το μίσος των παπάδων μας πάνε πίσω. Και φάνηκε ξεκάθαρα από το σύμφωνο συμβίωσης.

simfono11

«Είμαι Ελληνίδα, χριστιανή ορθόδοξη. Σέβομαι και τιμώ τις άλλες Θρησκείες, τις άλλες πατρίδες, τις διαφορετικές από τις δίκες μου επιλογές. Με ντροπιάζουν οι υποκριτές παπάδες, οι υστερικοί πολίτικοι οι φασίστες και οι βάρβαροι. Ζω σε μια κοινωνία διακρίσεων και ανισονομίας.» Τάνια Τσανακλίδου

Και για να επανέλθω στην έρευνα, σε ότι αφορά την ΕΕ, το 45% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι πηγαίνει προς τη «λάθος» κατεύθυνση για την επίλυση της κρίσης και την αντιμετώπιση των μεγάλων διεθνών προκλήσεων, ενώ το 26% προς τη «σωστή». Αυτήν την άποψη φαίνεται να μην τη συμμερίζονται οι υπόλοιποι  Ευρωπαίοι, καθώς αν λάβει κανείς υπόψη τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, οι απαντήσεις ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες (45% «σωστή» και 28% «λάθος»).

dramatiki-auksisi-ton-autoktonion-20150910

2 COMMENTS

  1. Κατάντησαν τη χώρα- μόνο για διακοπές και δρόμο πάλι…όλοι θέλουν να φύγουν από την Κολομβία των
    Βαλκανίων…επίσης η κρίση έπληξε την ανθρωπιά μας…
    αν ποτέ υπήρχε, θα συμπλήρωνα, εγώ…

  2. Ενδιαφέρον!Αν ποτέ υπήρχε!Αναρωτιέμαι συχνά αν
    η ανθρωπιά των Ελλήνων και των μεσογειακών
    λαών υπάρχει ή έστω υπήρχε στην πραγματικότητα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here