Είμαστε 3οι στον κόσμο;

1
852

the-blue-flag-greece-2012

Μωρέ τι μας λες! Μπράβο μας!! Πρόκειται για ιστορικό γεγονός για τη χώρα μας και σε μια εποχή που καθημερινά ακούμε δυσάρεστα νέα, κάτι τέτοιο έρχεται κάπως να μας κάνει να νιώσουμε ότι ακόμα εξακολουθούμε κάπου να “κάνουμε παιχνίδι”.

Έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η επίσημη τελετή ανακοίνωσης των παγκόσμιων αποτελεσμάτων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», από το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE). Πρόκειται για ιστορικό γεγονός για τη χώρα μας αφού, μέχρι το 2015, η ανακοίνωση των «Γαλάζιων Σημαιών» για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα γινόταν κάθε χρονιά μέσω ενός δελτίο τύπου, από την έδρα του FEE στην Δανία.

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια (25 για τις μαρίνες), τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

visitgreece

kefalonia

Αξίζει να αναφερθεί ότι, με 395 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατείχε το 2015 την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες.

Blue_Flag_IMG_3960

blue_flag

Η Διεθνής Επιτροπή FEE το 2015 βράβευσε 3.468 ακτές και 695 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.

Screen-Shot-2016-02-24-at-11.03.10

blue-flag-beaches

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ειδικα η Σουγια στον Νομο Χανιων εχει μιαθαλασσα βαθυ γαλαζιο τρομερη θαλασσα εχει φυσικα και αυτη σημαια.Τετοιο βαθυ μπλε δενβλεπει κανεις συχνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.