Είναι μεγάλη ευκαιρία

0
348

tromaktiko

Να μάθει όλος ο κόσμος το Ελληνικό λάδι!

Η Μεσόγειος παράγει το 97% του ελαιολάδου που καταναλώνεται σε όλον τον κόσμο και είναι ευκαιρία, η καλή σοδειά για το ελληνικό ελαιόλαδο αλλά και τρομερή κωλοφαρδία που μειώθηκε κάθετα η παραγωγή σε Ισπανία και Ιταλία. Ενώ λοιπόν η παραγωγή στην Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση 127% σε σύγκριση με πέρυσι, την ίδια ώρα υπάρχει σημαντική πτώση σε Ιταλία και Ισπανία όπου ο δάκος τους έκανε μεγάλες ζημιές.

————————–

Σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, η παγκόσμια παραγωγή έως και τον Σεπτέμβριο του 2015 μπορεί να είναι η χαμηλότερη των τελευταίων 15 χρόνων, λόγω του δάκου στα ελαιόδενδρα της Ιταλίας και των προβλημάτων στη συγκομιδή στην Ισπανία. Για αυτόν τον λόγο και παρά τις μειώσεις στις τιμές των τροφίμων διεθνώς, οι τιμές του ελαιολάδου αυξάνονται συνεχώς τόσο για τους καταναλωτές στην Ιταλία όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Για να καταλάβετε η τιμή του παρθένου ελαιολάδου μεσαίας ποιότητας από την Ισπανία που αποτελεί σημείο αναφοράς του κλάδου μπορεί να φθάσει τα 3,2 ευρώ το κιλό τους επόμενους δύο με τρεις μήνες, αύξηση 65% σε σύγκριση με τις σημερινές τιμές.

Την ώρα όμως που η Ισπανία και η Ιταλία βγάζουν λιγότερο ελαιόλαδο, η παραγωγή ανθεί στην Ελλάδα και στην Τυνησία – τρίτη και τέταρτη ελαιοπαραγωγός χώρα αντίστοιχα. Τα ελληνικά ελαιόδενδρα αναμένεται να δώσουν 300.000 τόνους ελιές, παρουσιάζοντας αύξηση 127% σε σύγκριση με πέρυσι. «Αυτή η χρονιά είναι ευκαιρία για το ελληνικό ελαιόλαδο και περιμένουμε αύξηση στις εξαγωγές» ανέφερε ο κ. Άρης Κεφαλογιάννης, ο διευθύνων σύμβουλος της Gaea Products SA.

ATT00036

ATT00042

53BD95889A61946C2DA450E07C790E2E

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.