Εκεί είναι να πας με έναν μεγάλο έρωτα…..

1
877
Halibut Cove

47987467

.. και να λιώσεις!!!!

Έτσι και ζεις ένα μεγάλο έρωτα και βρεθείς σ’ αυτό το χωριό για μια βδομάδα, θα την κάνεις λαχείο. Είναι στην Αλάσκα και λέγεται Halibut Cove. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με βάρκα ή υδροπλάνο! Το μαγευτικό χωριουδάκι είναι κρυμμένο μέσα στην οροσειρά Kenai στην Αλάσκα και εκτείνεται κατά μήκος του κόλπου Kachemak. Στην πραγματικότητα μιλάμε για μια μικροσκοπική κοινότητα με τα σπίτια χτισμένα σε πασσάλους, ενώ δρόμοι και αυτοκίνητα απουσιάζουν παντελώς από το τοπίο!

Το καλοκαίρι οι κάτοικοι πλησιάζουν τους 100, ενώ το χειμώνα ο αριθμός πέφτει στους 40, με τους περισσότερους να είναι καλλιτέχνες ή να ασχολούνται με την αλιεία στρειδιών. Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, το Halibut Cove είχε πάνω από 1.000 κατοίκους που ασχολούνταν με την αλιεία ρέγγας, κι αυτό μέχρι το 1928 που τα αποθέματα στέρεψαν…..

Τελευταία δημιουργήθηκε στην περιοχή ένα εστιατόριο που ελκύει πολλούς ξένους, ενώ το ειδυλλιακό περιβάλλον που συνδυάζει πράσινο και υγρό στοιχείο αποτελούν επιπλέον λόγους για να επισκεφθεί κάποιος το χωριό. Γι’ αυτό σας λέω, έρωτας, σκέψεις, ωραίες συνομιλίες, να βγάλεις όλα σου τα εσώψυχα στον άνθρωπο της ζωής σου, να γνωριστείτε καλύτερα…. να ηρεμήσετε και να αθληθείτε. Άσε που θα γεμίσουν τα πνευμόνια σας φρέσκο καθαρό αέρα.

Halibut Cove

Halibut Cove

Halibut Cove

Halibut Cove

Halibut Cove

Halibut Cove

Halibut Cove

Halibut Cove

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.