Ελληνική και Ποντιακή σημαία στο Έβερεστ

1
514

 

20110810_North_Face_of_Everest_Tibet_China_Panoramic

Όχι γιατί είμαι Έλληνας και Πόντιος, αλλά διαβάζοντας το ανατρίχιασα. Συγκινήθηκα όχι τόσο από πατριωτισμό, αλλά από την δύναμη που κρύβει ο άνθρωπος μέσα του.

Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν από ένα περίπτερο στο Κορδελιό, μόλις δύο τετραγωνικών μέτρων, βρέθηκε σε μια από τις κορυφές του Έβερεστ, πολλά χιλιόμετρα ψηλά, μια «ανάσα» από το σύμπαν! Ένα κατόρθωμα που θα μπορούσε να μοιάζει με σενάριο ταινίας ή έστω μία από τις πολλές ιστορίες που διαβάζει κάποιος στα βιβλία.

Κι όμως είναι αληθινή ιστορία ζωής ενός 29χρονου Θεσσαλονικιού, που άφησε πίσω του την καθημερινότητα μιας Ελλάδας που κλαίγεται, υποφέρει και πληγώνει και πήγε στα πιο ψηλά βουνά του πλανήτη, υψώνοντας την ελληνική (αλλά και την ποντιακή σημαία) στα 6.200 μέτρα υψόμετρο!

Ο Δημήτρης Παυλίδης εδώ και τέσσερα χρόνια κόλλησε το μικρόβιο της ορειβασίας και λέει:

  • «Στην αρχή έκανα περπάτημα, πάντα είχα μια αγάπη για τη φύση, αλλά ποτέ δεν περίμενα ότι θα έφτανα τόσο… ψηλά !

Ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη στα μέσα Μαΐου και μαζί με άλλους πέντε Έλληνες, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες (από Αθήνα και Κρήτη), ετοιμάστηκαν για το πιο μεγάλο στοίχημα της ζωής τους: την ανάβαση στο Έβερεστ. Ο Παυλίδης και η παρέα συνολικά περπάτησαν στο βουνό πάνω από 250 χιλιόμετρα. Είχε μαζέψει 3.000 ευρώ και τα επένδυσε σ’ αυτό του το όνειρο. Και απ’ ότι λέει θα το ξανακάνει. Είναι να μην κάνεις την αρχή, εθίζεσαι!

Ύψωσε μια γαλανόλευκη και μια Ποντιακή σημαία, αφού πρώτα πέρασε δύσκολες καταστάσεις, κακουχίες, αλλά ποτέ δεν απογοητεύτηκε και όταν έφτασε εκεί ξεδίπλωσε δύο σημαίες. Την Ελληνική γιατί είναι η πατρίδα και την Ποντιακή γιατί ο Πόντος χτυπάει στις καρδιές μας.

Δημήτρης Παυλίδης

Road-to-Mount-Everest-Wallpaper-Awesome

IMG_2124_Everest

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.