Επαναπατρισμός τώρα…

Αρκετά κάναμε τον μαλάκα, αρκετά σκύψαμε το κεφάλι, αρκετούς εξευτελισμούς έχουμε υποστεί εδώ και πολλά χρόνια- με αποκορύφωμα την τελευταία πενταετία. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε την ιστορία μας, το δίκιο μας και την αξιοπρέπεια μας.

2
1530

Αρκετά κάναμε τον μαλάκα, αρκετά σκύψαμε το κεφάλι, αρκετούς εξευτελισμούς έχουμε υποστεί εδώ και πολλά χρόνια – με αποκορύφωμα την τελευταία εφταετία. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε την ιστορία μας, το δίκιο μας και την αξιοπρέπεια μας.

Χρόνια ολόκληρα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δανείζονταν απίστευτα ποσά για να είναι ευχαριστημένος ο λαός. Δεν μας έλεγαν όμως τίποτα. Δεν μας έλεγαν ότι για να περνάμε «καλά», θα ήταν υπερχρεωμένα τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα μας. Ο.Κ λοιπόν, χρωστάμε και θα κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι – όπως ήδη το έχουμε κάνει- για να ξεχρεώσουμε.

Παράλληλα όμως, όπως εμείς θα ξεπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, να κάνουν το ίδιο και αυτοί – οι Ευρωπαίοι “εταίροι” μας. Οι Γερμανοί π.χ. αρνούνται να πληρώσουν αποζημιώσεις στο Ελληνικό κράτος από τις θηριωδίες, τις καταστροφές και τις λεηλασίες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Γιατί; Με ποιο δικαίωμα; Γιατί δεν πληρώνουν τα χρέη τους; 

Μετά, πρέπει να ασχοληθούμε με τις κλεμμένες αρχαιότητες που εκθέτονται στα μουσεία τους. Να τα ξαναπούμε; Η Νίκη της Σαμοθράκης και η Αφροδίτη της Μήλου που είναι δύο από σημαντικότερα εκθέματα του Λούβρου στο Παρίσι. Εκατομμύρια τουρίστες πηγαίνουν για να τα δουν, πληρώνοντας εισιτήριο. Τα Γλυπτά του Παρθενώνα που τα έχουν βουτήξει οι Άγγλοι, τα εκθέτουν στο Βρετανικό Μουσείο και τα εκατομμύρια επισκέπτες πληρώνουν για να τα δουν. Στο Βερολίνο υπάρχει μια μεγάλη συλλογή ελληνικών αρχαιοτήτων, στην οποία εκτίθενται δείγματα ελληνικής γλυπτικής, καθώς και πολλά αγάλματα Ελλήνων θεών που τα έκλεψαν από την Μίλητο, τη Σάμο και τη Νάξο.

Χιλιάδες αρχαιολογικά ευρήματα απο τον Ελληνικό χώρο βρίσκονται στα μουσεία όλου του πλανήτη…. Αυτά που αναφέρω εδώ είναι μερικά- λίγα – παραδείγματα

 «Μαγεμένες» της Θεσσαλονίκης,

Οι «Μαγεμένες» της Θεσσαλονίκης. Ακούστε ιστορία οι θρασύτατοι: Το Μουσείο του Λούβρου δεν τις επιστρέφει, αλλά δέχθηκε να κατασκευάσει αντίγραφα των αγαλμάτων και να τα παραχωρήσει μαζί με τις μήτρες των εκμαγείων στην Θεσσαλονίκη, αρκεί να πληρώσουμε 150.000 ευρώ. Κατάλαβες, θα πληρώσουμε κι΄ από πάνω!

————————————————–

Και χιλιάδες άλλα γλυπτά, κεραμικά, νομίσματα και αντικείμενα τα οποία εκτός από όλα τα άλλα, συντηρούν οικονομίες, ενισχύουν τον τουρισμό και αποτελούν την αφετηρία ανάπτυξης της χώρας που τα έχει κλέψει και τα εκθέτει. Χρόνια τώρα…..

Δεν επιτρέπεται στον λαό που τον έχουν κατακλέψει, στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία και δίνει το Ολυμπιακό φως, οι Ευρωπαίοι ηγέτες να μας δείχνουν με το δάκτυλο και να καταθέτουν τελεσίγραφα, όταν οι ίδιοι το παίζουν αδιάφοροι όταν καλούνται να απολογηθούν για τις βαρβαρότητες, τις δολοφονίες και τις κλοπές.

Δεν ζητάμε να μας δοθεί μια ευκαιρία από τους Ευρωπαϊκούς λαούς, απλά ζητάμε μια στιγμή να σκεφτούν τι χρωστάνε στην Ελλάδα, πόσο πολύ την έχουν προδώσει την Ελλάδα, και να σωπάσουν.

Αφροδίτη της Μήλου

Ένα από τα διασημότερα αρχαιοελληνικά αγάλματα, «Η Αφροδίτη της Μήλου» εκτίθεται στο Παριζιάνικο μουσείο Λούβρο και εκατομμύρια κόσμου πληρώνει εισιτήριο για να την δει.

Νίκη της Σαμοθράκης

Η άλλη ελληνική γυναικεία μορφή που βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου είναι η περίφημη «Νίκη της Σαμοθράκης» το μαρμάρινο αριστούργημα που βρέθηκε στο Ναό των Καβείρων στη Σαμοθράκη, το 1863 από τον Γάλλο πρόξενο στην Αδριανούπολη Σαρλ Σαμπουαζό, και την έστειλε στο Παρίσι με συνοπτικές διαδικασίες….

Ζωφόρος του Παρθενώνα

Η Ζωφόρος του Παρθενώνα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εκθέματα στο Βρετανικό Μουσείο. Στο μουσείο στεγάζονται ακόμα 15 από τις 92 μετόπες του Παρθενώνα, καθώς και μια από τις έξι Καρυάτιδες του Ερεχθείου. Επαναπατρισμός ΤΩΡΑ!

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ, ARXAIA ELLINIKA AGALMATA, ANCIENT GREEK STATUES, BRITISH MUSEUM, LOUVRE, nikosonline.gr

Ο «Δισκοβόλος του Μύρωνα» βρίσκεται στο Μουσείο Βατικανού στην Ρώμη. Πρόκειται για έναν γυμνό αθλητή δισκοβολίας που συγκεντρώνει βλέμματα θαυμασμού, χρόνια τώρα, από εκατομμύρια επισκέπτες. 

Αμαζώνα, Αφροδίτη

Η «Πληγωμένη Αμαζόνα», που χρονολογείται περί τον 4ο π.Χ. αιώνα και βρέθηκε στις ανασκαφές της Εφέσου, βρίσκεται στο αυστριακό μουσείο στο κέντρο της Βιέννης. Ενώ ένα από τα γνωστότερα εκθέματα του Μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη (δεξιά) είναι η «Αφροδίτη της Ταυρίδας» αντίγραφο του 3ου ή 2ου π.Χ. της «Κνιδίας Αφροδίτης». Ένα από τα περίφημα έργα του Πραξιτέλη!

————————————————-

Διαβάστε για τα κλεμμένα γλυπτά μας

 «Πληγωμένη Αμαζόνα»,

2 COMMENTS

  1. Συμφωνώ απόλυτα. Αυτό που με θυμώνει είναι ότι χωρίς καμία ενοχή θεωρούν δικά τους αυτά που απέκτησαν κλέβοντας τα.
    Χαιρετισμούς,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.