Ζει χωρίς χρήματα!

1
922

germanian2

Αυτή η κυρία είναι σήμερα 69 ετών και όπως δηλώνει η ίδια, είναι πιο ευτυχισμένη από ποτέ! Πριν πολλά χρόνια πήρε μια απόφαση για την ζωή της, η οποία την έκανε απόλυτα ευτυχισμένη.

Η Heidemarie Schwermer πριν από 22 χρόνια ήταν καθηγήτρια Γυμνασίου στην πόλη του Ντόρτμουντ της Γερμανίας, σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών. Η ζωή της κυλούσε ήρεμα αν και ο γάμος της ήταν δύσκολος. Κάπως έτσι αποφάσισε να αλλάξει τα πράγματα, χώρισε και μετακόμισε σε άλλη πόλη. Εκεί είδε ότι υπήρχαν πολλοί άστεγοι που δεν χρειάζονταν χρήματα αλλά μια παρακίνηση για να ενταχθούν στην κοινωνία. Σκέφτηκε, λοιπόν, να δημιουργήσει έναν χώρο όπου θα γινόταν ανταλλαγές χωρίς τη μεσολάβηση χρημάτων.

Δηλαδή έφερνε κάποιος παλιά ρούχα και έπαιρνε μια ηλεκτρική συσκευή ή κάποιος που επιδιόρθωνε αυτοκίνητα μπορούσε να ανταλλάξει επιδιόρθωση από κάποιον άλλον στα υδραυλικά. Το κατάστημά της το ονόμασε «Gib und Nimm» («Δούναι και λαβείν») και πολύς κόσμος την εμπιστεύτηκε.

Σιγά-σιγά είδε ότι δεν χαλούσε καθόλου χρήματα και αποφάσισε να αφήσει τη δουλειά της, να πουλήσει το σπίτι της -τα παιδιά της είχαν μεγαλώσει και ήταν πλέον ανεξάρτητα- και να ζήσει χωρίς καθόλου λεφτά. Από τότε μέχρι σήμερα δεν χαλάει τίποτα, έχει μόνο 200 ευρώ στην άκρη για ώρα ανάγκης, τα υπάρχοντά της χωράνε σε μια βαλίτσα και έχει γράψει 2 βιβλία για τη ζωή της, τα έσοδα των οποίων δίνει σε φιλανθρωπίες.

Πείτε μου λοιπόν, αυτή η γυναίκα, και κάτι τέτοιοι άνθρωποι δεν είναι παραδείγματα προς μίμηση;

germanian4

——————————-

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

germanian1

1 COMMENT

  1. Το καλό είναι ότι το επέλεξε και δεν της επιβλήθηκε από εξωτερικές συνθήκες.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.