Ζόμπι στην Αθήνα;

0
127

Ζόμπι στην Αθήνα

Γυρίσματα βρετανικής ταινίας τρόμου πραγματοποιούνται σε δέκα χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Το σκηνικό ξεκίνησε στη Κηφισιά, όπου εντός ολίγων δευτερολέπτων η περιοχή είχε γεμίσει με οπλισμένους άνδρες, ντυμένους με στολές που θύμιζαν πολύ τις αντίστοιχες των δικών μας, Ειδικών Δυνάμεων. Οι γύρω γείτονες τα έχασαν. Άρχισαν να τηλεφωνούν στα κανάλια, πιστεύοντας πως εντοπίστηκε η γιάφκα του Μαζιώτη. Με το που εμφανίστηκαν τα πρώτα ζόμπι, τότε κατάλαβαν, ότι πρόκειται για γύρισμα ταινίας.

Ο Γιάννης Ζαφειρίου, ο «2nd Unit Director» της αγγλικής ταινίας τρόμου «Apocalypse», υπεύθυνος για τις σκηνές στην Ελλάδα, είναι ενθουσιασμένος:

  • «Η ταινία είναι ανεξάρτητη παραγωγή μεγάλου μήκους. Θα χρησιμοποιηθούν πλάνα γυρισμένα σε 10 χώρες του κόσμου, σε μια διεθνή συμπαραγωγή με ανεξάρτητους κινηματογραφιστές σαν κι εμένα, οι οποίοι τραβάμε υλικό σε στυλ ερασιτεχνικό, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν γυρίσει απλοί άνθρωποι σε διαφορετικά μέρη του κόσμου στην καθημερινότητά τους. Κατά λάθος βιντεοσκοπούν, και τα ζόμπι τους επιτίθενται. Όλο αυτό το υλικό που τραβάμε θα μπει στην κανονική ταινία και θα προβάλλεται στις οθόνες ενός ειδησεογραφικού σταθμού».

Ηρωίδα είναι μια δημοσιογράφος που προσπαθεί να ενημερώσει τον κόσμο για την “Αποκάλυψη” των ζόμπι ενώ η ταινία θα είναι κανονικά γυρισμένη, με στρωτή πλοκή, χαρακτήρες και γραμμική κινηματογράφηση, δίχως δηλαδή ντοκιμαντερίστικο εφέ. Τα διεθνή κομμάτια είναι απλά ένα έξτρα υλικό, βασικό για την πλοκή, αλλά γυρισμένο με διαφορετικό στυλ, ώστε να αποδοθεί μια διεθνής δράση, συμβατή με το βασικό στόρι της ταινίας.

Γιάννης Ζαφειρίου

Ο Γιάννης Ζαφειρίου ξεκίνησε από το χώρο της διαφήμισης και των video clip, μετά μπήκε στις μικρού μήκους, για να βρεθεί στην παραγωγή της τηλεοπτικής εκπομπής «Κάτι ψήνεται», ώσπου έπεσε στην αντίληψη του πως η παραγωγός εταιρεία ετοιμαζόταν να αποχωρήσει από την Ελλάδα. Αποφάσισε λοιπόν να φύγει για Αμερική. Σε λίγες μέρες είχε πουλήσει όλα του τα έπιπλά μου και ήταν έτοιμος. Στο Λος Άντζελες σπούδασε διδιεύθυνση φωτογραφίας και μόλις πριν από λίγο καιρό κατόρθωσε να πάρει και την πράσινη κάρτα.

Η δουλειά του Γιάννη Ζαφειρίου δεν σταματά στην Ελλάδα:

  • «Έχω αναλάβει να κάνω το γύρισμα σε τέσσερις πόλεις ανά τον κόσμο. Πραγματοποίησα τα γυρίσματα ήδη στο Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο. Τώρα έκανα το γύρισμα στην Αθήνα και τον Νοέμβριο ελπίζω να κάνω και ένα στο Ισραήλ, αν και η κατάσταση εκεί ίσως να μη μου το επιτρέψει».

 

girl-zombie-The-Walking-Dead-AMC-tv-show-image

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here