Ημερησίως 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών!

0
605

karpouzi1

Νέα έρευνα επισημαίνει ότι η καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών περιορίζει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου και αυξάνει την μακροζωία. Τρόφιμα δηλαδή που παράγει η γη και όχι κάποιο… φαστφουντάδικο!

Τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτα και λαχανικά στην ημερήσια διατροφή μας υποδεικνύει νέα έρευνα η οποία, ωστόσο, διαπιστώνει ότι η ωφέλεια για την υγεία μας δεν πρόκειται να αυξηθεί εφόσον αποφασίσουμε να ξεπεράσουμε αυτές τις πέντε μερίδες που πρέπει να τρώμε καθημερινά. Μην πλακωθείτε δηλαδή και τρώτε όλη μέρα φρούτα, δεν πιάνει. Αλλά μια φορά την εβδομάδα φρουτοφαγία είναι μια πολύ καλή αποτοξίνωση- λέω εγώ!

Η νέα ανάλυση 16 παγκόσμιων ερευνών υπέδειξε ότι πράγματι για κάθε μερίδα φρούτων ή λαχανικών που προσθέτουμε στην καθημερινή μας διατροφή περιορίζεται ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου. Η μελέτη δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος της ιατρικής επιθεώρησης TheBritishMedicalJournal. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάντα στο παρελθόν πολλοί επιστήμονες είχαν απευθύνει έκκληση να αυξηθεί η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών στην διατροφή των ανθρώπων, αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.

Τώρα οι ερευνητές επανήλθαν και ανέλυσαν τα αποτελέσματα μελετών από τις ΗΠΑ, την Ασία και την Ευρώπη στις οποίες συμμετείχαν 833.000 άνθρωποι. Ερευνητές από Κίνα και ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών συνδέεται με μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιοδήποτε αίτιο και κατά κύριο λόγο από καρδιαγγειακά νοσήματα.

Ο μέσος κίνδυνος πρόωρου θανάτου περιορίστηκε κατά 5% για κάθε παραπάνω μερίδα φρούτων και λαχανικών μέχρι τις πέντε μερίδες ημερησίως αλλά όχι όταν οι μερίδες είναι περισσότερες. Σε προηγούμενη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση επτά μερίδων φρούτων και λαχανικών σε καθημερινή βάση ήταν η πιο υγιεινή και καλύτερη επιλογή τροφίμων. Τροφίμων που μας προσφέρει απλόχερα η γη και όχι τροφίμων επεξεργασμένα σε εργαστήρια και βιομηχανίες.

  • «Η μελέτη υποδεικνύει ότι δεν υπάρχει περαιτέρω ωφέλεια αν ξεπεραστούν οι πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίου αλλά πιθανώς τη μεγαλύτερη ωφέλεια να την καταγράψαμε στην ομάδα των συμμετεχόντων που κατανάλωνε από πέντε μέχρι επτά μερίδες φρούτα και λαχανικά σε καθημερινή βάση» καταλήγουν οι ερευνητές.

ΥΓ Αααα μην το ξεχάσω. Στα τρόφιμα που παράγει η γη, δεν υπολογίζονται οι πατάτες- και μάλιστα οι τηγανητές! Γμτ!

Σας αφήνω τώρα, πάω να σφάξω ένα πεπόνι.

MC79_cover_0

jolie-berry-300x224_M

Η Angelina Jolie χρόνια τώρα είναι υπέρμαχος της φρουτοφαγίας και γνωστή vegetarian

celebrities-eating-healthy-02172011_M

Ryan Gosling τρώγοντας ένα μήλο

homemade-fruit-face-packs1_M

Να τα φας είπαμε κούκλα μου!

laxanika_216960415

weird-people-fat-guy-eating-huge-ha

Ώχ λάθος, από άλλο άρθρο ήρθε αυτός

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.