Η Αθήνα από κάτω

0
558

3%20afises%20se1

Μια κοινωνία δίχως φτώχεια, ανισότητες και κοινωνική αδικία, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς… Αυτό το όραμα ώθησε τον Τάκη Γ. Μπαρδάκο και τους συνεργάτες του να γυρίσουν την ταινία «Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ», μια μικρή ελεγεία για τα θύματα της κοινωνικής ανισότητας και της αδικίας. Για τις μεγάλες, τις ξαφνικές και ανεπιθύμητες αλλαγές που έφερε η κρίση στην Ελλάδα και τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων.

Φαντάσου να μην υπάρχει καμία ανάγκη

για απληστία ή πείνα. Φαντάσου όλους τους ανθρώπους

να μοιράζονται όλο το κόσμο.

Ίσως πεις πως είμαι ονειροπόλος…

αλλά δεν είμαι μόνο ένας

«Imagine» John Lenon

Ο Σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφίας Τάκης Μπαρδάκος, μου έστειλε ένα μήνυμα: «Φίλε Νίκο γεια χαρά. Είμαι ο Τάκης Μπαρδάκος, και προσπαθώ να ολοκληρώσω μια ταινία ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, και θα ήθελα την συμμετοχή και υποστήριξη σου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων»

Ένα Σύγχρονο Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους Γεννήθηκε

Οι ευαίσθητοι κινηματογραφιστές δημιουργούν ένα σύγχρονο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, που θα έχει αυτήν την κινηματογραφική ποιότητα για να προβληθεί και να διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ, θα έχει εκείνα τα κοινωνικά μηνύματα για να προωθηθεί και να συζητηθεί σε κοινωνικά δίκτυα για να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία και τους πολίτες σε ένα κίνημα αλληλεγγύης και στήριξης των θυμάτων της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας.

Και όπως καταλαβαίνετε, κάθε τέτοια προσπάθεια είναι καλοδεχούμενη.

Μια κοινωνία δίχως φτώχεια, ανισότητες και κοινωνική αδικία, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς… «Αυτό το όραμα μας ώθησε να γυρίσουμε την ταινία «Η Αθήνα από κάτω», για τους νεόπτωχους, τη νέα κατηγορία ανθρώπων που ένιωσαν να χάνουν τη ζωή κάτω από τα πόδια τους. Για τα συσσίτια σε δήμους, σε ενορίες, σε γειτονιές, για τα παγκάκια που προσφέρουν καταφύγιο σε ανθρώπινες ψυχές, για Πρόσωπα θλιμμένα που μοιάζουν χωρίς ελπίδα…»

Ο Τάκης Μπαρδάκος ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια την προσπάθεια να αποτυπώσει με την κινηματογραφική του κάμερα τους κάτω, τους εαυτούς μας αλλιώς… γιατί στην κρίση είναι αυτοί οι άνθρωποι που πρέπει να φαίνονται και οι φωνές τους να ακούγονται… Η δύσκολη κατάσταση στη χώρα μας την Ελλάδα, έχει ισοπεδώσει ανθρώπους και καταστάσεις. Όμως παρόλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες, τολμούν, προσπαθούν και δημιουργούν μια ταινία χωρίς οικονομική στήριξη, ένα πραγματικά ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ. Μια παραγωγή πολιτισμού κι ελπίδας, που δεν έχει σκοπό το κέρδος, αλλά να δώσει φωνή στα βουβά θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης, γι αυτό και περιμένουν την συμμετοχή μας.

Διεθνής καμπάνια για την οικονομική ενίσχυση της ταινίας που στηρίζει τα θύματα της οικονομικής κρίσης και της κοινωνικής ανισότητας στην Ελλάδα

Βοηθάς όσους βιώνουν την μακροχρόνια ανεργία, τη φτώχεια, τα αδιέξοδα για να ακουστεί η φωνή τους

Γίνεσαι κρίκος στην αλυσίδα της παγκόσμιας αλληλεγγύης υπέρ των φτωχών και αδύναμων

Ενώνεις τη φωνή σου με όσους αποστρέφονται την αδικία και την ανισότητα και πιστεύουν σε έναν καλύτερο κόσμο

1B_M

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Όλοι οι συντελεστές και συνεργάτες είναι επαγγελματίες υψηλού επιπέδου, με μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή ταινιών. Είμαι σίγουρος για τις δυνατότητες και ικανότητές μας. Στην επιτυχή ολοκλήρωση όμως ενός ανεξάρτητου μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, είναι κι άλλοι παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο. Το κόστος είναι υψηλό ακόμη και όταν η παραγωγή είναι low budget όπως η δική μας κι έτσι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι να κάνουμε μια ταινία των 7 χιλιάδων ευρώ, να μοιάζει με € 37.000! Με την 30χρονη εμπειρία μου στον κλάδο και ιδιαίτερα στο ντοκιμαντέρ, μπορώ να διασφαλίσω ότι κάθε ευρώ της προσφοράς σας, θα αποκτήσει αυτή την υπεραξία που χρειάζεται για τους σκοπούς της ταινίας. Η υποστήριξη και η βοήθεια που μας παρέχει η πλατφόρμα του PRAKSIS BCC, δίνει αξιοπιστία στο project και μειώνει τον κίνδυνο αποτυχίας.

Με εκτίμηση

Σκηνοθέτης – Δ/ντης Φωτογραφίας

Τάκης Γ. Μπαρδάκος

1Α_M

proetimasia%20sisitiou

http://www.oneup.gr/project/Athens-from-beneath?request_locale=el

Το trailer της ταινίας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.