Η αλήθεια για τα λευκά ψηφοδέλτια

1
557

untitled

Θέλω να πάω και ρίξω λευκό, σ’ όλους αυτούς τους καραγκιόζηδες. Τι λέει ο εκλογικός νόμος επ’ αυτού; Ποια κόμματα ευνοεί το Λευκό; Για να σταματήσει επιτέλους η εκστρατεία παραπλάνησης του Ελληνικού Λαού!

Διάβασα ένα post, στο Facebook που λέει: «Κάτι που δεν συμφέρει τους πολιτικούς να γνωρίζουμε εμείς, είναι ότι αν το σύνολο των λευκών ψηφοδελτίων είναι πάνω από 51%, τότε όλοι οι υποψήφιοι χάνουν το δικαίωμα της υποψηφιότητας τους και δεν μπορούν να συμμετέχουν σε εκλογές ποτέ πια.»

Σαν να λέει δηλαδή, ότι εμείς ο λαός πήγαμε ψηφίσαμε, και επειδή σας θεωρούμε άχρηστους, ρίχνουμε λευκό. Οπότε κι’ αυτοί, σαν άχρηστοι, δεν μπορούν να ξαναβάλουν υποψηφιότητα. Επειδή πραγματικά θέλω να δηλώσω την δυσαρέσκειά μου στο πολιτικό μας σύστημα και θέλω να ρίξω λευκό, άρχισα να το ψάχνω και βρήκα ένα κείμενο του κ. Γεωργίου Αδαλή, που λέει:

«Παρατηρούμε εδώ και ένα χρόνο περίπου, μια ευρύτατη προσπάθεια παραπλάνησης του λαού. Συγκεκριμένα, στο διαδίκτυο, κυκλοφορεί ειδικά το τελευταίο διάστημα, μια είδηση «μαϊμού» σχετικά με την λευκή ψήφο! Κάποιοι, καλούν τον κόσμο να ψηφίσει λευκό στις εκλογές, διότι όπως ισχυρίζονται, αν υπάρχουν 51% λευκά επί του συνόλου των ψηφισάντων, τότε οι εκλογές ή ακυρώνονται ή επαναλαμβάνονται ή το αποτέλεσμά τους είναι .. Αντισυνταγματικό.

Η αλήθεια απέχει παρασάγγας από αυτά που γράφονται!

423200-540_MΣύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, η Λευκή ψήφος πλέον αθροίζεται και συν-προσμετρείται με τα Άκυρα. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη διατύπωση στο Φύλλο εφημερίδας της Κυβέρνησης, που αναφέρεται ρητά ότι «τα λευκά ψηφοδέλτια ΔΕΝ προσμετρούνται στα έγκυρα». Ξεκάθαρα, σε τέτοιο βαθμό που δεν επιτρέπει καμία αμφισβήτησή του! Προφανώς όμως αυτό δεν πτοεί τα κέντρα παραπλάνησης του λαού, τα οποία διατείνονται ότι το 51% των Λευκών, ακυρώνει τις εκλογές. Αυτό λοιπόν είναι παραπλάνηση, ψεύδος και φαντασία. Ιδού ένα ακραίο παράδειγμα:
Είναι σίγουρο, ότι αν το σύνολο των λευκών ήταν 99,99% και πήγαινε μόνο η Φώφη, για παράδειγμα, να ψηφίσει το κόμμα της, τότε θα συγκέντρωνε το 100% των έγκυρων ψήφων και το κόμμα της θα λάμβανε και τις 300 έδρες της βουλής!!!»

1235-540_M

Άρα λοιπόν τι κάνουμε; Ή δεν πάμε καθόλου να ψηφίσουμε-σαν να τους λέμε: «Σας έχουμε χεσμένους», ή ψηφίζουμε κάτι κουλό για να τους κάνουμε αλαλούμ; Δεν ξέρω. Παρακαλώ τους γνώστες να μας δώσουν μια σωστή συμβουλή.

elections_2

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.