Η Αλίκη και ο πρίγκιπας

Ήταν γεγονός και μάλιστα μεγάλο. Η πριγκίπισσα του Ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, και ο πρίγκιπας του Ελληνικού θρόνου φλέρταραν ασυστόλως. Τόσο που η βασίλισσα Φρειδερίκη, δρώντας παρασκηνιακά, τους έκανε όλους άνω-κάτω….

0
7746

Ήταν γεγονός και μάλιστα μεγάλο. Η πριγκίπισσα του Ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, και ο πρίγκιπας του Ελληνικού θρόνου φλέρταραν ασυστόλως. Τόσο που η βασίλισσα Φρειδερίκη, δρώντας παρασκηνιακά, τους έκανε όλους άνω-κάτω… Τον έστειλε στον Έβρο για να τους “ξεκολλήσει”!!!

Βεβαίως, η γατούλα με την ροζ μυτούλα, κούνησε την ουρά της, γιατί πως αλλιώς ένας κοτζάμ πρίγκιπας θα αποφάσιζε να εκτεθεί; Πως θ αποφάσιζε να την φλερτάρει; Κυρίες και κύριοι η δεκαετία του ΄60 ξεκινούσε εντυπωσιακά στην Αθήνα…

Αλίκη Βουγιουκλάκη, διάδοχος Κωνσταντίνος, φλερτ, έρωτας, πρίγκιπας

Δείτε πως κοιτάζονται… η γατούλα είχε αποφασήσει να τους κάνει όλους άνω-κάτω!

Τη σχέση του τότε διαδόχου με τη «γατούλα» του σινεμά, είχε αποκαλύψει το ιταλικό κουτσομπολίστικο περιοδικό «Gente», το οποίο δημοσίευσε και μία φωτογραφία τους από τα καμαρίνια του θεάτρου Μουσούρη. Έγινε μεγάλο σούσουρο, τόσο μεγάλο που διέλυσε την σχέση που είχε τότε ο διάδοχος με την πριγκίπισσα της Σουηδίας Ντεζιρέ!

Ήταν τόσο γοητευμένος μαζί της, πού πήγαινε συνέχεια και την έβλεπε στο θέατρο ή στα κινηματογραφικά πλατώ. Μαζί του βέβαια έπαιρνα πάντα και δυό πριγκίπισσες, τις αδελφές του, για ξεκάρφωμα… Όλοι τότε ήξεραν ότι ο Κωνσταντίνος και η Αλίκη γνωρίστηκαν μέσω του Σοφοκλή Βενιζέλου. Ο νεαρός -τότε- πρίγκιπας έμεινε ενθουσιασμένος από αυτή την πρώτη τους συνάντηση. Μια συνάντηση που, όπως τα δημοσιεύματα της εποχής υποστήριζαν, «έγινε αχαλίνωτο φλερτ και το πάθος διαδέχθηκε την τρυφερή φιλία». Δεν έμειναν μόνο εκεί. Εφημερίδες τόσο του εξωτερικού όσο και ελληνικές τον Ιούλιο του 1960 έγραφαν ότι η Αλίκη θα πήγαινε στην Ιταλία εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Ρώμης. Εκτενές ρεπορτάζ, δε, έγινε σε δημοσίευμα του ιταλικού περιοδικού «Oggi», που έγραφε πως η «Αλίκη μαζί με τον Κωνσταντίνο έζησε παθιασμένες στιγμές στην Ιταλία».

“Κουβεντιάζαμε ώρες ατέλειωτες, κάναμε παρέα, πολύ τρυφερό παιδί, πολύ πιεσμένος και καταπιεσμένος από τη μητέρα του, που τον έστειλε στα σύνορα για να τον απομακρύνει από εμένα!” Αλίκη Βουγιουκλάκη (από συνέντευξη της το 1993 στον Νίκο Χατζηνικολάου)

Αλίκη Βουγιουκλάκη, διάδοχος Κωνσταντίνος, φλερτ, έρωτας, πρίγκιπας
Πλέον οι φήμες οργίαζαν ότι η Αλίκη και ο πρίγκιπας συναντιούνται στα κλεφτά και πολύ συχνότερα απ’ ό,τι παλιά. Ο διάδοχος σχεδόν σε κάθε έργο στο οποίο παίζει η Αλίκη, είτε στο θέατρο είτε στον κινηματογράφο, έχει εξέχουσα θέση. Λένε μάλιστα πως ο κ. Φίνος, που διατηρούσε στενές σχέσεις με το παλάτι, είχε κάνει ειδικό δρόμο για να πηγαίνει στο στούντιο το πριγκιπόπουλο με το σπορ αυτοκίνητό του και να βλέπει το Αλικάκι. Αν αυτό δεν είναι τουλάχιστον… αιχμή για ειδύλλιο ανάμεσά τους, τότε τι είναι; 

“Η Αλίκη ήταν καταπληκτική ηθοποιός και άνθρωπος. Την είχα δει με τις αδερφές μου στο θέατρο” Διάδοχος Κωνσταντίνος

Αλίκη Βουγιουκλάκη, διάδοχος Κωνσταντίνος, φλερτ, έρωτας, πρίγκιπας

Η ανησυχία της βασίλισσας Φρειδερίκης για τον «ενθουσιασμό» του Κωνσταντίνου με την Αλίκη, την ανάγκασε να τον στείλει στον Έβρο. Το παλάτι θα μπορούσε να κλονιστεί από ένα σκάνδαλο. Εκείνος διάδοχος του θρόνου κι εκείνη ηθοποιός; Ε… όχι βρε αδερφέ!

Αλίκη Βουγιουκλάκη, διάδοχος Κωνσταντίνος, φλερτ, έρωτας, πρίγκιπας

Από την επίσκεψη του πρίγκιπα στην παράσταση «Χτυποκάρδια στo θρανίo».

Αλίκη Βουγιουκλάκη, διάδοχος Κωνσταντίνος, φλερτ, έρωτας, πρίγκιπας

Οι πριγκίπισσες Ειρήνη και Σοφία, η Αλίκη, ο διάδοχος και ο θίασος

Αλίκη Βουγιουκλάκη, διάδοχος Κωνσταντίνος, φλερτ, έρωτας, πρίγκιπας

Ντίνος Ηλιόπουλος, η πριγκίπισσα Ειρήνη, η Αλίκη και ο Κωνσταντίνος. Το βλέμμα καρφί!

——————————————–

Κι΄ άλλα vintage άρθρα με την Αλίκη

Ο γάμος της Αλίκης και του Δημήτρη: https://bit.ly/2PKbqXC

Καλοκαίρι με την Αλίκη: https://bit.ly/2Nzx53F

Σκόρπιες στιγμές με την Αλίκη: https://bit.ly/30sdus7

Αλίκη: Τα πρώτα πορτραίτα: https://bit.ly/32ipcXK

Η πρώτη μεγάλη αποτυχία της Αλίκης: https://bit.ly/2Mv020s

Αλίκη: Ωραία μου κυρία (1959): https://bit.ly/2LdjxNl

Τότε που η Αλίκη πήγε στο ναυτικό: https://bit.ly/2t17DeR

Η Αλίκη στην Αντίπαρο για την Μανταλένα: https://bit.ly/2yf8EVR

Στα γυρίσματα της Μανταλένας (μέρος Β΄): https://bit.ly/2JQvrJ0

Στο καμαρίνι της Αλίκης: https://bit.ly/2MAIMug

Στο σπίτι της Αλίκης και του Δημήτρη: https://bit.ly/2MZ3x2e

——————————————————

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.