Η Αλεξίου ταξιδεύει

1
1054

???????????????????????????????

H Χάρις Αλεξίου ξεκινά -στις 18 Απριλίου- το μουσικό της ταξίδι στην Ευρώπη, με μια σειρά συναυλιών σε 10 μεγάλες πόλεις και στα σημαντικότερα θέατρα της κάθε μιας. Μαζί της οι Nouveau Sextet.

H Χάρις Αλεξίου ξεκινά και πάλι το μουσικό της ταξίδι στην Ευρώπη, με μια σειρά συναυλιών στα σημαντικότερα θέατρα, σε 10 μεγάλες πόλεις, στη Γερμανία, στη Σουηδία, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο και την Ελβετία. Από τις 18 Απριλίου μέχρι τις 6 Μαΐου, θα δώσει συναυλίες, στις πόλεις: Στουττγάρδη, Ρόττερνταμ, Βρυξέλλες, Ουψάλα, Κολονία, Ζυρίχη, Νυρεμβέργη, Μόναχο, Βερολίνο, Φρανκφούρτη.

Για περισσότερο από δυο ώρες, θα παρουσιάσει τραγούδια από το γνωστό της ρεπερτόριο, δοσμένα με καινούργια ματιά. Τραγούδια όπως Ένα Φιλί, Για ένα ταγκό, Δι ευχών, αλλά και παλαιότερα, από τα: Ζήλια μου, Τέλι-Τέλι, Όλα σε θυμίζουν, Μία είναι η Ουσία, Μια πίστα από Φώσφορο, μέχρι τα παραδοσιακά, όλα αποτελούν μέρος της παράστασης με την οποία θα ταξιδέψει πάλι τους ακροατές της.

Στη σκηνή μαζί της οι Nouveau Sextet, η «μπάντα αποκάλυψη», όπως χαρακτηρίστηκε από τον Τύπο, με τους έξι κορυφαίους σολίστες να παίζουν δυνατά και ορμητικά και να μην αφήνουν κανένα ασυγκίνητο στο άκουσμά τους. Η ίδια λέει για την Ευρωπαϊκή της περιοδεία:

«Όποτε τελειώνει μια περιοδεία μου στο εξωτερικό, επιστρέφω στην Ελλάδα πιο δυνατή από το χειροκρότημα του Ελληνικού αλλά και του ξένου κοινού. Μένει στην άκρη του μυαλού μου το ερώτημα πότε θα ξανασυμβεί ; Αυτή τη φορά η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος στην Ευρώπη, με ένα κλίμα που μοιάζει με “άστατο καιρό”. Κι όμως παρόλα αυτά, ένα μένει σταθερό. Η αγάπη του κοινού για την μουσική. Αυτό με κάνει να επιστρέφω το ίδιο δυνατή όπως έφυγα”

Χάρις Αλεξίου

Nouveau-1024x682

Nouveau Sextet

Οι έξι δεξιοτέχνες μουσικοί που την συνοδεύουν (παίζουν περισσότερα από είκοσι όργανα και τραγουδούν μαζί της) την αγκαλιάζουν με ένα μαγικό ethnicJazz ήχο: Ο Θωμάς Κωνσταντίνου, με Ούτι, Κιθάρα, Μαντολίνο, Λαούτο. Ο Σωτήρης Λεμονίδης στο Πιάνο και Πλήκτρα, κιθάρα. Ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, Κλαρίνο, Φλάουτο Caval. Ο Δημήτρης Τσάκας, Soprano και alto Σαξόφωνο, κλασική Κιθάρα. Ο Κώστας Κωνσταντίνου, Κοντραμπάσσο. Ο Κώστας Μερετάκης, multipercussion set (Νταρμπούκα, Μπεντίρ, Ντέφια, Ταμπούρο, Στάμνα, Καχόν, Νταούλι κ .α )

Μια παράσταση που αποθεώθηκε στην Ελλάδα από κοινό και κριτικούς, τώρα στις 10 σημαντικότερες πόλεις τις Ευρώπης!

Poster 594x841

Χάρις Αλεξίου European tour 2015

18.4.2015, Stuttgart, Liederhalle Hegelsaal

20.4.2015 Rotterdam, New Luxor Theater

22.4.2015, Brussels, Cirque Royal

25.4.2015 Uppsala, Konsert & Kongress

28.4.2015, Cologne, E-Werk

29.4.2015, Zurich, Volkshaus

2.5.2015, Nuremberg, Meistersingerhalle

3.5.2015, Munich, Circus Krone

4.5.2015, Berlin, Konzerthaus

6.5.2015, Neu Isenburg (Frankfurt) Hugenottenhalle

Tickets & info:www.greece-on-tour.eu

Ενορχηστρώσεις: Nouveau Sextet

Ήχος: ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Φώτα: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΑΘΙΕΛΛΗΣ

——————————-

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.