Η βροχή «ξέθαψε» μαρμάρινο γλυπτό

Από τις πρόσφατες νεροποντές που έπεσαν στην Ιεράπετρα της Κρήτης, βγήκε στην επιφάνεια ένα υπέροχο μαρμάρινο γλυπτό - μάλλον Ρωμαϊκής περιόδου - που απεικονίζει το κεφάλι νεαρής γυναίκας με ένα εντυπωσιακό χτένισμα.

0
2082

Από τις πρόσφατες νεροποντές που έπεσαν στην Ιεράπετρα της Κρήτης, βγήκε στην επιφάνεια ένα υπέροχο μαρμάρινο γλυπτό – μάλλον Ρωμαϊκής περιόδου – που απεικονίζει το κεφάλι νεαρής γυναίκας με ένα εντυπωσιακό χτένισμα.

Είναι αυτό που λέμε, ότι στην Ελλάδα όπου και να σκάψεις όλο και κάποιο θησαυρό θα βρεις, μόνο που αυτή τη φορά το σκάψιμο το έκανε η κακοκαιρία και η παρατεταμένη βροχόπτωση.

Πριν μερικές μέρες ο 30χρονος αγρότης Μιχάλης Μπαχλιτζανάκης, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο του σε αγροτική περιοχή μερικά χιλιόμετρα δυτικά της Ιεράπετρας, κι ενώ είχε προηγηθεί νωρίτερα μεγάλη νεροποντή, διέκρινε μέσα σε ένα ρέμα το οποίο προσπαθούσε να διασχίσει κάτι εντυπωσιακό που του κίνησε την περιέργεια. Μέσα στην λασπουριά φαινόταν κάτι λευκό. Σταμάτησε και πήγε να δει τι ήταν αυτό το παράξενο λευκό αντικείμενο. Όταν είδε ότι επρόκειτο για ένα μαρμάρινο αρχαίο γλυπτό τα έχασε.

Να μην τα πολυλογούμε ο άνθρωπος κάλεσε την αρχαιολογική υπηρεσία, που ευτυχώς ήταν εκεί και δεν απουσίαζαν με άδεια, η οποία και παρέλαβε το εύρημα. Αυτό το γλυπτό όπως και άλλα που έχουν βρεθεί στην περιοχή θα συντηρηθεί, θα μείνει και θα εκτεθεί στην Αρχαιολογική Συλλογή της Ιεράπετρας.

Ιεράπετρα, Κρήτη, μαρμάρινο γλυπτό, αρχαιολογία,

Όταν ο 30χρονος Μιχάλης Μπαχλιτζανάκης, βρέθηκε στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο, άκουσε πολλές ευχαριστίες και πολλά μπράβο από τους αρχαιολόγους.

—————————————

Δείτε το video

Στην ενότητα ΕΛΛΑΔΑ θα βρείτε άρθρα που σίγουρα θα σας ενδιαφέρουν: https://www.nikosonline.gr/category/ελλάδα-2/

————————–

nikosonline.gr

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.