Η ελληνική… φέτα στην Eurodisney

0
763

disneyland_paris___july_2012___front_sign__by_nicklasandersen-d59kfnq

Αν πάτε κάποια στιγμή στο Παρίσι και επισκεφτείτε τη Eurodisney που και που να πετάτε και καμιά Ελληνικά ατάκα, γιατί θα συναντήσετε πολλούς Έλληνες που δουλεύουν εκεί. Αν μάλιστα καθίσετε για φαγητό σε ένα από τα εστιατόρια της Άγριας Δύσης συγχαρείτε τον σεφ μιλώντας του στα… ελληνικά. Ναι, ο σεφ είναι Έλληνας, λέγεται Κωστής Αρχοντάκης, είναι 34 χρόνων και εργάζεται εδώ και ενάμιση χρόνο στη Eurodisney. Στην κουζίνα συνυπάρχει με Γάλλους, Ιταλούς, Αϊτινούς και Αφρικανούς, και σε όλους έχει μάθει την Ελληνική κουζίνα και φυσικά την φέτα, με την οποία είναι ξετρελαμένοι.

1H_M

———————–

Τον Ιανουάριο του 2015, οι άνθρωποι της Eurodisney θα έρθουν για τρίτη φορά στην Αθήνα, όπου θα περάσουν από συνέντευξη όσοι έχουν καταθέσει αιτήσεις. Ήδη το ενδιαφέρον των Ελλήνων καταγράφεται ιδιαίτερα αυξημένο. Όσοι τελικά εγκατασταθούν στη Eurodisney, δικαιούνται να μένουν σε επιπλωμένα διαμερίσματα με 11 ευρώ την ημέρα, ενώ στα εστιατόρια θα γευματίζουν με ειδικές τιμές. Το σημαντικότερο, όμως είναι πως μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα γλωσσών ή ειδικότητας, μέσα στο πάρκο.

Το ωράριο είναι αυστηρά 35 ώρες την εβδομάδα, που σημαίνει ότι όλοι δουλεύουν 8 ώρες την ημέρα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται ωριαίο διάλειμμα. Αν αυτοί οι άνθρωποι δούλευαν στην Ελλάδα, θα εργάζονταν τον χειμώνα 10 με 12 ώρες ημερησίως και το καλοκαίρι σε κάποιο τουριστικό θέρετρο όσες ώρες νάναι, χωρίς σταματημό!

Αποτελεί πάγια τακτική της εταιρείας να προσλαμβάνει προσωπικό διαφορετικών εθνικοτήτων και ουσιαστικά, μόνο το 50% των εργαζομένων είναι Γάλλοι. Η προσέγγιση ξεκίνησε από τη Μεγάλη Βρετανία και συνεχίστηκε σε Ιταλία, Ισπανία κ.α. Οι Έλληνες που εργάζονται εκεί την περίοδο των διακοπών φτάνει τους 100.

Οι υπεύθυνοι της Eurodisney υποστηρίζουν ότι οι Έλληνες δεν χρειάζονται περαιτέρω εκπαίδευση, καθώς απ’ ότι έχουν δείξει μέχρι τώρα το επίπεδο τους είναι εξαιρετικά υψηλό, αφήνουν εξαιρετικές εντυπώσεις, εξ ου και πολλοί έχουν παρατείνει τα συμβόλαιά τους.

Disneyland_Paris

680x382_680_382_imagesmadeimagesremotehttp_cretalive_s3_amazonaws_com211951arxontakis_kostis2_382_382_s_jpg

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.