Η ζωγραφική είναι μια ραψωδία στιγμών

Τέχνη είναι οι εικόνες του μυαλού, το φως, η σκιά, το συναίσθημα... Έχει πολλές μορφές και εκφράσεις, είτε είναι ποίηση, λογοτεχνία, μουσική ή ζωγραφική. Είναι έκφραση αμφίδρομη, κάποιος την δημιουργεί και κάποιος την λαμβάνει.

4
222

Τέχνη είναι οι εικόνες του μυαλού, το φως, η σκιά, το συναίσθημα… Έχει πολλές μορφές και εκφράσεις, είτε είναι ποίηση, λογοτεχνία, μουσική ή ζωγραφική. Είναι έκφραση αμφίδρομη, κάποιος την δημιουργεί και κάποιος την λαμβάνει. Χαρακτηρίζει τον πολιτισμό ενός τόπου, την παιδεία μιας κοινωνίας και εξασφαλίζει την πολιτιστική συνέχεια ενός λάου και ενός έθνος.

Μεγαλώνοντας μέσα στα καβαλέτα, τις παλέτες, τα χρώματα και τους πίνακες του πατέρα της, θεωρεί ότι σίγουρα έχει επηρεαστεί από κείνον και ότι της έδειξε τον δρόμο προς την τέχνη. Η τεχνική του την μάγευε και από μικρό παιδί προσπαθούσε να αντιγράψει λίγη από τη μαγεία του. Υπήρξε – εκτός από πατέρας της- πρότυπο, δάσκαλος και μέντορας.

Ίνα Μελίδου, ζωγράφος

Η Ίνα Μελίδου γεννήθηκε στην Γεωργία το 1971, και προέρχεται από καλλιτεχνική οικογένεια, καθώς και ο πατέρας της ήταν ζωγράφος. Είναι Καθηγήτρια φυσικής απόφοιτος του Πανεπιστήμιου Οδησσού. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα. Με την ζωγραφική ασχολείται από μικρή ηλικία. Παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής, σεμινάρια χρωματοποιΐας στο Εργαστήρι Ζωγραφικής “Zografoi.gr” του Θοδωρή Χρόνη. Ζωγραφίζει με ελαιοχρώματα, ακριλικά και κάρβουνο τα οποία εφαρμόζει πάνω σε διαφορετικές επιφάνειες, όπως καμβά ή χαρτί. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής. Η σχέση της με την ζωγραφική είναι μια σχέση εξάρτησης, σχέση ζωής, ακόμα και όταν τα μάτια κουράζονται και χέρια «ματώνουν» από την πολύ δουλειά, τα χρώματα και τα διαλυτικά, η ένταση και το πάθος δεν την αφήνουν να σταματήσει.

Ίνα Μελίδου, ζωγράφος, Εικαστικά,

Υπάρχουν διαφορές στην καλλιτεχνική παιδεία ανάμεσα σε Ελλάδα και Γεωργία;  Η τέχνη είναι μια, η τεχνική είναι αυτή που διαφέρει από τόπο σε τόπο, αλλά πάντα υπηρετεί την τέχνη.

Τεχνική ή συναίσθημα;  Η τεχνική για μένα είναι το εργαλείο που εξυπηρετεί την έκφραση και το συναίσθημα.

Ο καλλιτέχνης γεννιέται ή γίνεται; Γεννιέσαι με το ταλέντο ή χωρίς. Χρειάζεται όμως συνεχής και διαρκής εκπαίδευση και επιμόρφωση, γιατί το ταλέντο από μόνο του δεν φτάνει.

Μπορείς να μου περιγράψεις τις στιγμές που ζωγραφίζεις;  Η ζωγραφική είναι μια ραψωδία στιγμών που περιλαμβάνει τη σωστή μουσική, την ανάλογη διάθεση και την κατάλληλη έμπνευση, είναι μια μοναχική διαδρομή στη λεωφόρο της τέχνης, που ψάχνει να βρει κοινωνική απήχηση. Τα δικά μου έργα προσπαθώ να δίνουν έμφαση στο ουσιαστικό, στην πληρότητα του σχεδίου και του χρώματος που συνδέονται άμεσα με την εσωτερική μου αλήθεια.

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου καλλιτέχνες;  Ο Ρέμπραντ, ο Κλωντ Μονέ… αλλά ο πιο αγαπημένος καλλιτέχνης απ’ όλους είναι ο Αϊβαζόφσκι. Μεγάλος θαλασσογράφος.

Ίνα Μελίδου, ζωγράφος, Εικαστικά,

Ίνα Μελίδου, ζωγράφος, Εικαστικά,

Ίνα Μελίδου, ζωγράφος, Εικαστικά,

Αν σας αρέσει η ζωγραφική γίνετε μέλη στην ομάδα heART που είναι μια καλλιτεχνική ομάδα, με σκοπό την προβολή των έργων κάθε είδους τέχνης…

https://www.facebook.com/groups/460725324103798/

Ίνα Μελίδου, ζωγράφος, Εικαστικά,

Ίνα Μελίδου, ζωγράφος, Εικαστικά,

Στην ενότητα ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ θα βρείτε πολλά άρθρα για ζωγράφους και ζωγραφική

https://www.nikosonline.gr/category/%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

4 COMMENTS

  1. Συγχαρητήρια Ίνα για την θαυμάσια δουλειά σου !!!

  2. Πολυ ωραια …!Αξιοπροσεκτες προτασεις, …Νομιζω Σ’ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ……Συγχρονη εκδοχη ιμπρεσιονισμου………….?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.