Η Καίτη Γαρμπή είναι θεά!

Γυναικεία γονιμότητα. Κάτσε ρε κύριε, οργανώνεις συνέδριο γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας, είσαι υπό την αιγίδα της ΠτΔ, έχεις χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ, καλείς celebrities, πολιτικούς, παπάδες και τηλεοπτικές περσόνες και περιορίζεις τους επιστήμονες; Και επιπλέον κάνεις κι’ αυτό το διαφημιστικό βίντεο και εμφανίζεις τη γυναίκα ως κομμάτι της αναπαραγωγικής διαδικασίας που «ξέχασε» το ρόλο της;

0
936

Γυναικεία γονιμότητα

Κάτσε ρε κύριε, οργανώνεις συνέδριο γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας, είσαι υπό την αιγίδα της ΠτΔ, έχεις χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ, καλείς celebrities, πολιτικούς, παπάδες και τηλεοπτικές περσόνες και περιορίζεις τους επιστήμονες; Και επιπλέον κάνεις κι’ αυτό το διαφημιστικό βίντεο και εμφανίζεις τη γυναίκα ως κομμάτι της αναπαραγωγικής διαδικασίας που «ξέχασε» το ρόλο της;

Η Καίτη Γαρμπή είναι θεά, Synedrio gonimotitas, Συνέδριο Γονιμότητας, ΠτΔ, Kaiti Garbi, nikosonline.gr

Άμεσα ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εξοργισμένοι οι χρήστες υποστηρίζουν ότι το βίντεο που κυκλοφόρησε υποβιβάζει τη γυναίκα, τη φύση της, τη θέση της στην κοινωνία και επιπλέον τις παρουσιάζει ως υπεύθυνες για την υπογεννητικότητα της χώρας μας.

Φυσικά, δεν άργησε να δημιουργηθεί το σχετικό hashtag #συνέδριο στο Twitter, το οποίο κατακλύστηκε με πάνω από 10.000 σχόλια που καταδίκασαν τη διεξαγωγή του, με τους χρήστες να κάνουν λόγο για «μεσαιωνικές αντιλήψεις» και πολλοί να τα βάζουν και με την ΠτΔ.

Η οποία μόλις είδε τον κακό χαμό που έγινε απέσυρε την αιγίδα της από συνέδριο. Το ίδιο έκανε και η ΕΡΤ που σταμάτησε την προβολή του spot, όπως επίσης απέσυραν την υποστήριξή τους και πολλά δημόσια πρόσωπα.

Η Καίτη Γαρμπή είναι θεά, Synedrio gonimotitas, Συνέδριο Γονιμότητας, ΠτΔ, Kaiti Garbi, nikosonline.gr

Σ’ αυτό το διαφημιστικό spot της εκδήλωσης, η γυναίκα ουσιαστικά απολογείται στον εαυτό της και στην κοινωνία για το γεγονός ότι ασχολήθηκε με την εκπαίδευσή της και την καριέρα της αντί να κάνει παιδιά. Ακόμα, υποβαθμίζει το ρόλο της στην κοινωνία και μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω.

Άμεση ήταν και η αντίδραση της Καίτης Γαρμπή. Την Καίτη την ξέρω, και ξέρω πως έχει πολύ σωστές θέσεις και απόψεις. Εξοργισμένη λοιπόν έγραψε ανάμεσα σε άλλα: “Πριν από μερικές εβδομάδες που ζητήθηκε από τον κύριο Κωνσταντίνο Πάντο, τον γυναικολόγο που με βοήθησε μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης να φέρω στον κόσμο το παιδί μου, να κάνω ένα βίντεο όπου θα απευθύνω πρόσκληση για το συνέδριο γονιμότητας. Επειδή του χρωστώ αιώνια ευγνωμοσύνη, δέχτηκα να το κάνω. Πριν από λίγο όμως είδα το προωθητικό βίντεο και εξεπλάγην! ΝΤΡΟΠΗ! Δεν θα στήριζα ποτέ τέτοιες προσεγγίσεις και εννοείται πως εγώ και Διονύσης ΔΕΝ θα είμαστε εκεί”.

Αν δεν έχετε δει το βίντεο σας λέω πως είναι: Ενοχοποιητικό, ρατσιστικό, στερεοτυπικό, οπισθοδρομικό και υποτιμητικό για όλες τις γυναίκες, είτε έχουν παιδιά είτε όχι.

Η Καίτη Γαρμπή είναι θεά, Synedrio gonimotitas, Συνέδριο Γονιμότητας, ΠτΔ, Kaiti Garbi, nikosonline.gr

Το σκίτσο της Καίτης είναι του Konstantinos Georgantas

—————————————————————-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.