Η καλύτερη τηλεοπτική σειρά της χρονιάς

Όταν ο Paolo Sorrentino και ο Jude Law αποφασίζουν να κάνουν μια τηλεοπτική σειρά με κεντρικό ήρωα τον Πάπα, τότε όλοι μας αναμφισβήτητα πρέπει να περιμένουμε την καλύτερη σειρά της χρονιάς.

0
317

Όταν ο Paolo Sorrentino και ο Jude Law αποφασίζουν να κάνουν μια τηλεοπτική σειρά με κεντρικό ήρωα τον Πάπα, τότε όλοι μας αναμφισβήτητα πρέπει να περιμένουμε την καλύτερη σειρά της χρονιάς.

Μαζί με τον Jude Law, η Diane Keaton στο ρόλο της αδελφής Μαίρης, μιας καλόγριας από την Αμερική που μεγάλωσε τον νεαρό Πάπα και τον βοήθησε να κερδίσει τον τίτλο. Η μόνη που μπορεί να μην συμφωνεί μαζί του και μάλιστα κάποια στιγμή να τον χαστουκίζει κιόλας!!!!

Ο πρώτος κύκλος του σίριαλ The Young Pope, αποτελείται από 10 επεισόδια (στην Ελλάδα το δείχνει ο ΟΤΕ TV). Κατάφερα και βρήκα τα 6 πρώτα πριν παιχτούν στην τηλεόραση και με καθήλωσε. Όπως καθήλωσε το πρώτο επεισόδιο όταν παίχτηκε στην Ιταλία μπροστά στην τηλεόραση περίπου 1 εκατομμύριο συνδρομητές, σχεδόν τους τριπλάσιους από το Game of Thrones. Ο Paolo Sorrentino έχει σκηνοθετήσει και τα δέκα επεισόδια της πρώτης σεζόν (συνυπογράφει και το σενάριο), και θέλω να σας πω ότι είναι το πλέον παράδοξο έργο που έχει φτιαχτεί για την τηλεόραση. Σας μιλάω για αριστούργημα και περιμένω με αγωνία την αντίδραση από το Βατικανό.

Η σειρά μας αφηγείται την ιστορία ενός παιδιού που γεννήθηκε ως Lenny Beraldo στις ΗΠΑ, μεγάλωσε με καλόγριες σε ορφανοτροφείο, ακολούθησε ακαδημαϊκή θρησκευτική καριέρα και κατάφερε σε ηλικία μόλις 47 ετών, να ανέλθει στο ανώτατο αξίωμα του θρησκευτικού ηγέτη 1 δισεκατομμυρίου ανθρώπων. Ο Πάπας Πίος o XIII (όπως μετονομάστηκε) δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο και δημιουργήθηκε για τη μυθοπλασία. Πίνει cola με γεύση κεράσι για πρωινό και καπνίζει απροκάλυπτα σαν φουγάρο. Ένας Πάπας που θεωρεί τον σημαντικότερο συγγραφέα τον Jerome DavidJ.D.” Salinger, σπουδαιότερο σκηνοθέτη τον Stanley Kubrick, καλύτερο γκρουπ τους Daft Punk και καλύτερη Ιταλίδα τραγουδίστρια την Mina.

Είναι αυτή στάση ενός ανθρώπου που πιστεύει στην ίδια την ύπαρξη του Θεού; Ή μήπως αυτά είναι τα χαρακτηριστικά ενός παντοδύναμου προέδρου της πιο ισχυρής πολυεθνικής του πλανήτη μας, δηλαδή της Καθολικής Εκκλησίας;

Η καλύτερη τηλεοπτική σειρά της χρονιάς, The Young Pope, Jude Law

Μπαίνει με τον πιο δυναμικό τρόπο σε ένα περιβάλλον που διαχρονικά είναι συνδεδεμένο με ίντριγκες γύρω από την δύναμη της τεράστιας εξουσίας, μια εξουσία που ο Νεαρός Πάπας δεν είναι διατεθειμένος να μοιραστεί με κανέναν. Ούτε καν με τους συμβούλους του καρδινάλιους που τον βοήθησαν να παρακάμψει στην κούρσα διαδοχής τον μέντορά του για να μπορεί να στέκεται εκείνος στο μπαλκόνι της πλατείας του Αγίου Πέτρου με εκατοντάδες χιλιάδες πιστούς από κάτω να κρέμονται από τα χείλη του. Δείχνει εξαρχής ένα μακιαβελικό πρόσωπο, εφαρμόζει την υψηλή τέχνη του «διαίρει και βασίλευε», συμπεριφέρεται αλαζονικά, δεν σκοπεύει να τηρήσει καμία ισορροπία παρά τις συστάσεις. Και, φυσικά, δημιουργεί εχθρούς σε χρόνο ρεκόρ.

Είναι «χριστιανικά» όλα αυτά; Είναι στάση ενός ανθρώπου που, υποτίθεται, έχει αφιερώσει τη ζωή του στο θέλημα του Θεού; Ο Jude Law όταν ρωτήθηκε, είπε: «υποδύομαι ένα ρόλο που υποδύεται ένα ρόλο», αποφεύγοντας έτσι να μιλήσει και για τα δικά του θρησκευτικά πιστεύω. Μπροστά στην κάμερα όμως, όπως γράφουν οι κριτικοί, δίνει ρεσιτάλ. Είναι συγχρόνως μοχθηρός και νάρκισσος, ανασφαλής και μηχανορράφος, είρων και ηγεμών. Και όταν ένας από τους καρδινάλιους του λέει ότι είναι κρίμα ένας τόσο νέος άνθρωπος να έχει τόσο παλιές ιδέες, εκείνος του απαντά: «Είμαι ορφανός, και τα ορφανά δεν είναι ποτέ νέοι».

The yong pope, Jude Law, Diane Keaton

the-young-pope

Όσο για το soundtrack, δεν μπορώ να σας περιγράψω. Έξοχες επιλογές από την σημερινή avant garde μουσική σκηνή. Μέχρι και κομμάτια της Christina Vantzou έχει.

The Young Pope, Paolo Sorrentino, Jude Law, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Ο νεαρός Πάπας,

The Young Pope, Paolo Sorrentino, Jude Law, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Ο νεαρός Πάπας,

Ο νεαρός Πάπας δείχνει εξαρχής ένα μακιαβελικό πρόσωπο, εφαρμόζει την υψηλή τέχνη του «διαίρει και βασίλευε».

The Young Pope, Paolo Sorrentino, Jude Law, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Ο νεαρός Πάπας,

The Young Pope, Paolo Sorrentino, Jude Law, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Ο νεαρός Πάπας,

Και επειδή στην τηλεοπτική σειρά, ο νεαρός Πάπας, συμπεριφέρεται αλαζονικά, χωρίς να σκοπεύει να τηρήσει καμία ισορροπία, όλοι περιμένουν τις αντιδράσεις από την μεριά του Βατικανού.

The Young Pope, Diane Keaton, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Ο νεαρός Πάπας,

The young Pope, Paolo Sorrentino, Jude Law

Και μόνο από το trailer θα καταλάβετε ότι μιλάμε για αριστούργημα.

——————————

Τηλεοπτικές σειρές

Στην ενότητα ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ θα βρείτε πολλά άρθρα για τηλεοπτικές σειρές

https://www.nikosonline.gr/category/τηλεόραση/

————————————————

nikosonline.gr

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

The Young Pope, Paolo Sorrentino, Jude Law, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Ο νεαρός Πάπας,

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.