Είμαι fan το δηλώνω και ελπίζω να το δηλώνω για πάντα. Ότι έχω δει σε σκηνοθεσία δική της είναι εμπνευσμένο και μοναδικό. Της το έγραψα στο Facebook και με ευχαρίστησε πολύ ευγενικά. Κι’ όταν μετά την είδα στο τέλος της θεϊκής παράστασης της, «Γυάλινος κόσμος», την αγκάλιασα και την φίλησα λες και ήταν φίλη μου χρόνια. Αυτή η κοπέλα είναι πολύ ταλαντούχα, και όταν υπάρχει ταλέντο εγώ συγκινούμαι.
Τον Ιανουάριο του 2015, θα ανέβει μια πολύ φιλόδοξη παραγωγή στην όπερα του Περμ, με το έργο του Οφενμπαχ «Τα παραμύθια του Χόφμαν» σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου. Η «περιπέτεια» της ταλαντούχας Ελληνίδας σκηνοθέτριας και κόρης του Σπύρου Ευαγγελάτου, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό που πηγαινοέρχεται Αθήνα, Βερολίνο, Μόσχα κάνοντας τις επαφές της και τις προετοιμασίες της.
Μαζί με την σκηνογράφο της Galya Solodovnikova, παρουσίασαν τις μακέτες στο τεχνικό επιτελείο της κρατικής όπερας του Πέρμ για να μπουν μπροστά οι κατασκευές. Διευθυντής της όπερας εκεί από το 2011, είναι ο επίσης Έλληνας, Θόδωρος Κουρεντζής.
Να σας υπενθυμίσω ότι φέτος το καλοκαίρι στα πλαίσια του φεστιβάλ Αθηνών είδαμε τον «Ιδομενέα» του Σίμελπφενιχ σε σκηνοθεσία της Κατερίνας [http://www.nikosonline.gr/?p=4468], ενώ ο Θόδωρος Κουρεντζής διηύθυνε το «Χειμωνιάτικο ταξίδι» του Σούμπερτ.
Tip:Το Περμ είναι πόλη και διοικητικό κέντρο της περιφέρειας Περμ Κράι της Ρωσίας. Είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Κάμα, στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας κοντά στα Ουράλια Όρη.
Κατερίνα Ευαγγελάτου – Θόδωρος Κουρεντζής