Η Κατερίνα Στικούδη μιλάει για όλα

Την Κατερίνα την ξέρω όπως όλοι μας εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά με είχε εντυπωσιάσει όταν στο ξεκίνημα της, είχαμε συναντηθεί στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης. Επιστρέφαμε στην Αθήνα μετά από δουλειά, δεν νομίζω να με είδε, αλλά εγώ την πρόσεξα γιατί ήταν ένα απλό όμορφο κορίτσι, που καθόταν και διάβαζε ένα βιβλίο. Μου έκανε εντύπωση.

0
889

Την Κατερίνα την ξέρω όπως όλοι μας εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά με είχε εντυπωσιάσει όταν στο ξεκίνημα της, είχαμε συναντηθεί στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης. Επιστρέφαμε στην Αθήνα μετά από δουλειά, δεν νομίζω να με είδε, αλλά εγώ την πρόσεξα γιατί ήταν ένα απλό όμορφο κορίτσι, που καθόταν και διάβαζε ένα βιβλίο. Μου έκανε εντύπωση.

Μετά βρεθήκαμε και μιλήσαμε σε μια θεατρική παράσταση. Μόλις είχε κάνει ένα από τα πρώτα της τραγούδια – το “Εμμονή” – και της είπα συγχαρητήρια.

“Είστε πολύ ευγενικός κύριε Μουρατίδη”, μου είπε, “γιατί ξέρω ότι αυτή η μουσική δεν είναι του στυλ σας”.

Λοιπόν, από τότε η Κατερίνα έχει κάνει χιλιάδες πράγματα. Είναι απίστευτα εργατική, δεν προκαλεί με σκάνδαλα γύρω από την προσωπική της ζωή, πέρσι έγινε και μητέρα, και τώρα που κυκλοφόρησε το πέμπτο άλμπουμ της καριέρας της, το “GRANDE” σκέφτηκα να της μιλήσω…

 Η συνέντευξη αυτή έγινε τον Απρίλιο του 2022

Κατερίνα μου που σε πετυχαίνω; Μην γελάσεις. Στο πάρκο της γειτονιάς μου παρέα με τον Βύρωνα ο οποίος κοιμάται ήσυχα στο καρότσι του!

Θα ξεκινήσω με κάτι που διάβασα και ήταν στενάχωρο. Είχατε ένα περιστατικό ληστείας στην κλινική σας Derma Pro που βρίσκεται Ακαδημίας 30, στο κέντρο της Αθήνας – αν είναι δυνατόν! Για πες μας λεπτομέρειες… Είναι πολύ άσχημο το συναίσθημα να βλέπεις κάποιον, να τον παρακολουθείς να παραβιάζει τον επαγγελματικό σου χώρο μέσα από της κάμερες ασφαλείας! Εγώ και οι συνεργάτες μου Αριάδνη Γαβαλά και Κώστας Δρακούλας αγχωθήκαμε πολύ με όλο αυτό που έγινε όμως από την άλλη, πέρα απ’ αυτά που έκλεψαν, δεν είχαμε μεγάλες υλικές ζημιές και έτσι το Derma Pro λειτούργησε κανονικά από την επόμενη κιόλας μέρα! Αγαπάμε πολύ τη δουλειά μας και δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορέσει να μας σταματήσει. Υγεία να έχουμε και όλα είναι περαστικά!

Η Κατερίνα Στικούδη μιλάει για όλα, συνέντευξη, Katerina Stikoudi, music, pop star, mother, μουσική, album "Grande", nikosonline.gr

Οικογενειακή ζωή

Με τον σύζυγο σου, είστε μαζί πάνω από 10 χρόνια και είναι εντυπωσιακό, γιατί όλοι θα περίμεναν – ως είθισται – να άλλαζες τους άντρες σαν τα πουκάμισα (γέλια). Εσύ, εκεί. Πιστή, προσηλωμένη, και τον παντρεύτηκες και παιδί έκανες…. Τι σε γοήτευσε στον Βαγγέλη; Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί περίμεναν κάποιοι να κάνω «άστατη» ζωή. Άλλο η εικόνα της ποπ τραγουδίστριας στη δουλειά μου και άλλο η προσωπική μου ζωή! Είμαι πολύ σταθερή σαν άνθρωπος. Έχω τους ίδιους συνεργάτες χρόνια τώρα και όσο για τον σύντροφο νιώθω πολύ τυχερή γιατί βρήκα νωρίς αυτόν που με κάνει χαρούμενη, ευτυχισμένη, αυτόν που με κάνει να νιώθω δυνατή, αυτόν που με θαυμάζει και με κάνει κάθε μέρα να γελάω με την ψυχή μου! Κι αυτός ο άνθρωπος είναι ο Βαγγέλης Σερίφης! Πριν γεννήσω έλεγα «αχ να κάνουμε ένα μικρό Βαγγέλακη», και αυτό που ευχόμουν έγινε!

Επίσης να σου πω πως ακόμα και οι πιο “κακίστρες” του χώρου, λένε πως είστε ένα ζευγάρι ταιριαστό και αγαπημένο. Πως τα καταφέρατε; Έχουμε κοινά ενδιαφέροντα και πράγματα να συζητάμε, πέρα από ζευγάρι είμαστε και φίλοι. Μπορώ να μοιράζομαι τα πάντα με τον Βαγγέλη, όλες μου τις σκέψεις και να συζητάμε με τις ώρες ό,τι μας προβληματίζει. Επίσης είμαστε και οι 2 πολύ εξωστρεφείς, λέμε ό,τι μας ενοχλεί, δεν κρατάμε τίποτα μέσα μας και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπορούμε να επικοινωνούμε ακόμα κι όταν διαφωνούμε.

Η Κατερίνα Στικούδη μιλάει για όλα, συνέντευξη, Katerina Stikoudi, music, pop star, mother, μουσική, album "Grande", nikosonline.gr

Ξεκίνησε πιάνο στα 26 της

Κι ερχόμαστε στο νέο σου άλμπουμ που λέγεται “GRANDE”. Γιατί το ονόμασες έτσι; Γιατί είναι “GRANDE”! (γέλια). Με αφορμή το ομώνυμο κομμάτι που έκανα με τους KINGS και τον KG “GRANDE“ η εταιρεία μου Minos EMI / Universal και οι συνεργάτες μου σκέφτηκαν να δώσουμε αυτό τον τίτλο και στο άλμπουμ. Μου άρεσε, κι έτσι κι έγινε.

Ξέρω πως ο Βαγγέλης, ο σύντροφος σου είναι και στενός- πολύτιμος- συνεργάτης σου στην δισκογραφία. Θέλεις να μου πεις λεπτομέρειες; Ο Βαγγέλης ήταν ο πρώτος άνθρωπος που οραματίστηκε για μένα στη μουσική πριν από μένα… Όταν γνωριστήκαμε είχα κάνει με τον Lava το τραγούδι «Τώρα», και η αλήθεια είναι πως τότε δεν είχα φανταστεί τον εαυτό μου ως καλλιτέχνη με σόλο τραγούδια, βίντεο κλιπ και άλμπουμ. Η τηλεόραση ήταν σε πρώτο πλάνο στα σχέδια μου. Έτσι μια μέρα μου είπε «μπες σε παρακαλώ λίγο στο στούντιο», θυμάμαι του είχα πει «τώρα;» και μου λέει ναι, άκουσα για πρώτη φορά την «Εμμονή» και όλα ξεκίνησαν μετά από αυτό το τραγούδι. Δεν ήθελα να μπω στο στούντιο, δεν ήθελα να νομίζει ότι υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που είμαι μαζί του πέρα από τον έρωτα και την αγάπη. Ακολούθησαν πολλά κομμάτια που αγαπήθηκαν από τον κόσμο, πολλές συναυλίες που έκανα μόνη μου χωρίς την υποστήριξη άλλων καλλιτεχνών, έβλεπα ότι είχε ανταπόκριση αυτό που κάναμε και τότε αποφάσισα να γνωρίσω και να αγαπήσω ακόμα πιο πολύ τη μουσική. Ξεκίνησα πιάνο στα 26, θυμάμαι έπαιζα 6 ώρες την ημέρα! Με τον δάσκαλο μου τον Μάριο Κάζα έμαθα πολύ γρήγορα να μπορώ να συνοδεύω τον εαυτό μου, θυμάμαι μου είχε πει «Κούμπωσαν τα χέρια σου στα πλήκτρα Κατερίνα» και τότε του χαμογέλασα και του είπα «Σ’ ευχαριστώ για όλα»!. Αυτό που με χαρακτηρίζει είναι η επιμονή και η δουλειά και μπορώ να πω πως δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορώ να κάνω. Το ταξίδι στη μουσική δεν έχει τέλος, θα ονειρεύομαι, θα δουλεύω καθημερινά και θα προσπερνώ τα εμπόδια που μπορεί να συναντάω. Εξάλλου αυτά με κάνουν πιο δυνατή! Δουλεύουμε μαζί με τον Βαγγέλη πολλά χρόνια… 12 ! Είμαι ελεύθερη να κάνω συνεργασίες και να δουλέψω και με άλλους παραγωγούς, δεν με κρατάει μουσικά περιορισμένη. Δεν συμφωνούμε πάντα σε όλα αλλά η τρέλα που έχουμε για τη μουσική μας, έχει σαν αποτέλεσμα να είμαστε αχώριστοι!

Η Κατερίνα Στικούδη μιλάει για όλα, συνέντευξη, Katerina Stikoudi, music, pop star, mother, μουσική, album "Grande", nikosonline.gr

Η εγκυμοσύνη, το μωρό και το σώμα

Μην γελάσεις, αλλά συγνώμη, χάζευα τις καινούργιες φωτογραφίες που συνοδεύουν τον άλμπουμ σου και έπαθε πλάκα. Πως είναι δυνατόν να είσαι φρέσκια μανούλα και να έχεις αυτό το σώμα; Τι κάνεις και δεν μας το λες; Και για να σε εντυπωσιάσω, αυτές τις φωτογραφίες που βλέπεις τις έβγαλα όταν ήμουν 3 μηνών (γέλια). Πέρα απ’ τις φωτογραφίες, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου πρόσεχα πολύ, πήρα 14 κιλά σύνολο! Δεν έτρωγα πολλά γλυκά, σχεδόν καθόλου ψωμί και έπινα πολύ νερό. Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ περίμενα να χάσω όλα τα κιλά σε 2 βδομάδες, λίγο οι αϋπνίες, τα σκαλιά και ο θηλασμός – επανήλθα κατευθείαν! Κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή, κάθε οργανισμός χρειάζεται το δικό του χρόνο για να συνέλθει μετά από μια τέτοια διαδικασία, δεν είναι διαγωνισμός η εγκυμοσύνη και ο τοκετός, θα πράξει όπως μπορεί και όπως θέλει η κάθε γυναίκα. Σίγουρα όμως ένα γυμνασμένο σώμα έχει άλλη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά. Το σώμα θυμάται και μας επιβραβεύει για τον κόπο μας όταν το φροντίζουμε!

Πόσο είναι τώρα ο γιος σου; Ο Βύρωνας είναι 6 μηνών! Είναι ένα γερό μωράκι που γελάει συνεχώς!

Γιατί τον ονομάσατε Βύρωνα; Το όνομα Βύρωνας ήταν από πάντα το αγαπημένο μου, κι από τη στιγμή που ο πεθερός μου ονομάζεται Βύρωνας, δεν σκεφτήκαμε λεπτό ποιο θα ήταν το όνομα του μπέμπη μας.

Ωραία. Όταν μεγαλώσει λίγο, ν’ αρχίσεις να του διαβάσεις και ποιήματα του Λόρδου Βύρωνα, για να ανακαλύψει το παιδί το μεγαλείο της ποίησης και του φιλέλληνα ποιητή που έχουν το ίδιο όνομα. Εννοείται! Με φιλόλογο πατέρα και μια βιβλιοθήκη μέχρι το ταβάνι τι πιστεύεις ότι θα συμβεί; (γέλια)

Η ενασχόληση με διαφορετικά πράγματα

Το ότι ασχολείσαι τόσο πολύ και με διαφορετικούς τομείς δεν σε κουράζει; Δεν σε τρελαίνουν όλες αυτές οι επαφές με τόσους πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους; Άλλοι στην δισκογραφία, άλλοι στην τηλεόραση, άλλοι στα σίριαλ…Πως τα βγάζεις πέρα; Είμαι κοινωνική! (γέλια). Όχι απλά δε με κουράζει, αλλά μου αρέσει γιατί κάθε μέρα μαθαίνω πράγματα, έχω διαφορετικές εμπειρίες και κάθε δουλειά έχει τις δικές της ανάγκες. Όλες αυτές οι εναλλαγές με κάνουν να μη βαριέμαι και να ενθουσιάζομαι ακόμα περισσότερο με τη δουλειά μου οποία κι αν είναι αυτή: τηλεόραση, υποκριτική συναυλίες ή φωτογραφίσεις. Δεν θα μπορούσα με τίποτα να δουλεύω σε ένα γραφείο και να κάνω κάθε μέρα τα ίδια πράγματα.

Σε έχουμε δει σε κάποιους ρόλους σε σειρές, σε έχουμε δει ως παρουσιάστρια εκπομπών, σε ξέρουμε και από τα τραγούδια σου… Τι σ’ αρέσει πιο πολύ – και μην μου πεις και τα τρία. Θέλω να δω αν κάποιο προηγείται… Η μουσική είναι η καψούρα μου, η τηλεόραση η αγάπη μου και το θέατρο το σχολείο μου.

Τα τελευταία χρόνια έχουν συμβεί πολλά στην ζωή όλων μας. Από οικονομική κρίση και κορονοϊό μέχρι σεξουαλικές παρενοχλήσεις, βιασμοί, γυναικοκτονίες και έξαρση βίας… Θέλω να ακούσω τις σκέψεις σου. Σαν νέα γυναίκα σε έχουν προβληματίσει όλα αυτά; Φυσικά με έχουν προβληματίσει όλα αυτά που αναφέρεις, δεν πίστευα ποτέ ότι η γενιά μας θα ζήσει τέτοια οικονομική κρίση και πανδημία. Ωστόσο μέσα από αυτές τις δυσκολίες δεν πρέπει να χάσουμε την ανθρωπιά μας. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί ζωές, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παρενοχλεί σεξουαλικά, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χειροδικεί. Και όποιο το κάνει θα πρέπει να διώκεται ποινικά.

Στο άμεσο μέλλον, θα εμφανιστείς κάπου Live να παίξεις τα καινούργια σου τραγούδια; Ναι! Είμαι σε συζητήσεις για να κάνω κάποιες εμφανίσεις, και περιμένω πως και πως γιατί μου έχει λείψει η επικοινωνία με το κοινό, η σκηνή, τα χορευτικά! Όλα!

Αδέλφια έχεις; Έχω έναν αδερφό, τον Τηλέμαχο, τον οποίο υπέρ λατρεύω! Πριν ένα χρόνο μετακόμισε μαζί με την μητέρα μου και τον πατέρα μου Αθήνα και είμαι πολύ ευτυχισμένη που τους έχω εδώ και μπορώ και τους βλέπω συνέχεια. Είμαι από Θεσσαλονίκη βλέπεις και είχα την οικογένεια μου μακριά μου τόσα χρόνια.

Θέλω να μου δώσεις όλα τα link για το που σε βρίσκουμε… Στο κανάλι μου στο YouTube υπάρχει η μουσική μου, όπως και στο Spotify μου!

Spotify: http://smarturl.it/Stikoudi_SP

YouTube: http://smarturl.it/Stikoudi_YT

Πολύ σ’ ευχαριστώ και περιμένω να μάθω νέα σου

Σύντομα θα ανακοινωθούν επισήμως οι καινούριες τηλεοπτικές μου συνεργασίες αλλά και πολλά αλλά που τα περιμένω πως και πως! Σ’ ευχαριστώ και ‘γω για την κουβέντα μας, και Νίκο μου να σου πω… Σε λατρεύω (γέλια)

Η Κατερίνα Στικούδη μιλάει για όλα, συνέντευξη, Katerina Stikoudi, music, pop star, mother, μουσική, album "Grande", nikosonline.gr

SORT BIO: Η Κατερίνα Στικούδη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και είναι τραγουδίστρια, ηθοποιός, παρουσιάστρια, μοντέλο, επιχειρηματίας και πρώην πρωταθλήτρια της κολύμβησης. Υπήρξε αθλήτρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ, με την οποία το 2001 κατέκτησε τη πέμπτη θέση σε πανελλήνιο πρωτάθλημα. Μετά το σχολείο, φοίτησε στο τμήμα ιατρικών εργαστηρίων του ΤΕΙ Λάρισας αλλά δεν αποφοίτησε ποτέ λόγω της ενασχόλησης της με το modeling και την εγκατάσταση της στην Αθήνα. Το 2005 έγινε γνωστή από τα καλλιστεία και έκτοτε δεν έχει να σταματήσει να δουλεύει στον καλλιτεχνικό χώρο. Έχει ρίξει απίστευτη δουλειά συμμετέχοντας σε δεκάδες σίριαλ, ως παρουσιάστρια σε δεκάδες εκπομπές, έχει βγάλει 5 δίσκους κτλ. κτλ. Το 2009 ξεκίνησε τη σχέση της με τον DJ και μουσικό επιμελητή του συγκροτήματος ΝΕΒΜΑ, Βαγγέλη Σερίφη (γνωστό και ως DJ Rico). Στις 25 Αυγούστου 2018 παντρεύτηκαν στη Θεσπρωτία και στις 17 Οκτωβρίου 2021, απέκτησαν τον Βύρωνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κ’ άλλες ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις

ΜΠΕΤΤΥ ΜΑΓΓΙΡΑ: Είμαι η αυστηρότερη κριτής του εαυτού μου https://bit.ly/3Hm1wGf

ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ: Ένα βιβλίο με 296 σελίδες ζωής https://bit.ly/3GqAz2O

ΒΙΚΥ ΚΑΒΟΥΡΑ: Είμαι άνθρωπος κλειστός και workaholic! https://bit.ly/3IWs8Oy

ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ: Ζακέτα να πάρεις https://bit.ly/3EjTSd7

ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ: Ο αξιαγάπητος https://bit.ly/3ww2co0

ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ: Η βασίλισσα των best sellers https://bit.ly/3wqwrfW

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΑΡΙΦΗ: Ανελέητο χιούμορ https://bit.ly/3mQDD21

ΔΑΝΑΗ ΜΠΑΡΚΑ: Η Δανάη δεν γελάει με κωμωδίες https://bit.ly/3t0miF2

Η Κατερίνα Στικούδη μιλάει για όλα, συνέντευξη, Katerina Stikoudi, music, pop star, mother, μουσική, album "Grande", nikosonline.gr

———————————————————————

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.